Αθηνά (Pallas) στον Καρκίνο: Πώς λειτουργεί και τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου

Στον Καρκίνο, ζώδιο αδυναμίας της Παλλάδας, εκείνη ελέγχεται κατ’ εξοχήν από τον κυβερνήτη του Καρκίνου, τη Σελήνη

Άννα Ζαμάνη
Αθηνά (Pallas) στον Καρκίνο: Πώς λειτουργεί και τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου

Η Αθήνα (Pallas) είναι από τους πρώτους αστεροειδείς που ανακαλύφθηκαν. Την ανακάλυψε το Olbers της Γερμανίας το 1802 και η μέση διάμετρός της είναι 533km.

Υπάρχει επίσης και μια «οικογένεια αστεροειδών, η «οικογένεια της Παλλάδας», στην οποία οικογένεια η Αθηνά αποτελεί το βασικότερο μέλος.

Αν η αντίληψη του ατόμου είναι σφαιρική ή αποσπασματική, λεπτομερειακή ή επιφανειακή, ορθή ή εσφαλμένη μας δείχνει η Αθηνά σε έναν αστρολογικό χάρτη και είναι, μαζί με τον Ερμή, ο βασικότερος αστρολογικός δείκτης της αντίληψης.

Γι’ αυτό θα εξετάσουμε όσο γίνεται πιο διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας της στο κάθε ζώδιο.

Ας δούμε λοιπόν πώς λειτουργεί η Αθηνά στον Καρκίνο:

Όπως ξέρουμε ένας πλανήτης σε αδυναμία ελέγχεται κατ’ εξοχήν από τον κυβερνήτη του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται, σχεδόν «αλλοιώνεται» απ’ αυτόν, π.χ. μια Σελήνη στον Αιγόκερω όλα τα θέματα της τα χειρίζεται με τρόπο Κρόνιο, δε λειτουργεί ως Σελήνη αλλά ως Κρόνος. Έτσι και στον Καρκίνο, ζώδιο αδυναμίας της Παλλάδας όπως υποστηρίζουμε, η Παλλάδα ελέγχεται κατ’ εξοχήν από τον κυβερνήτη του Καρκίνου, τη Σελήνη, δεν μπορεί να εκφραστεί η ακραία ορθολογιστική της φύση και νιώθει άβολα σ’ αυτό το χώρο της συναισθηματικής πλησμονής. Θέλουμε να τονίσουμε πως η Παλλάδα συνδέεται κυρίως με το απολλώνιο πνεύμα της αταραξίας, η οποία αταραξία πραγματώνεται όταν μπορεί να υπάρχει διαχείριση και, αν χρειαστεί, έλεγχος των συναισθημάτων, άρα στο ζώδιο που κυριαρχούν τα συναισθήματα η Παλλάδα είναι φυσικό να νιώθει άβολα, ενώ απέναντι, επαναλαμβάνουμε, είναι η θέση της, μιας και εκεί - στον Αιγόκερω- ευνοείται η διαχείριση των συναισθημάτων.

Ας δούμε, όμως, πως μπορεί να λειτουργήσει η Παλλάδα στον Καρκίνο, το ζώδιο της Σελήνης:

· Συναισθηματική νοημοσύνη εξαιρετική και, ίσως, αυτό να είναι το μεγάλο «ατού» της Παλλάδας σ’αυτό το ζώδιο. Δηλαδή η Παλλάδα σ’ αυτό το ζώδιο δίνει την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε προεμπειρικά (χωρίς δηλαδή να υπάρχει εμπειρία) και προλογικά (χωρίς δηλαδή να έχει προηγηθεί συλλογισμός) αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, σα να έχουμε μια διαίσθηση ιδιαίτερης ποιότητας (ας σημειώσουμε πως με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και στα άλλα δύο ζώδια του νερού, τους Ιχθύες και το Σκορπιό).

· Συναισθηματική μνήμη. Θυμάται δηλαδή ό, τι την έχει συνδέσει μ’ αυτό σε επίπεδο συναισθηματικό και δεν μπορεί εύκολα να το ξεχάσει. Γενικά η νοητική λειτουργία που δίνει έντονα η Παλλάδα στον Καρκίνο είναι η μνήμη, μιας και ο Καρκίνος, ως ζώδιο που συνδέεται με το παρελθόν και με το κύτταρο, συνδέεται και με τη μνήμη (γι’αυτό και «χτυπημένοι» πλανήτες στον καρκίνο συνδέονται και με τη συγκεκριμένη νόσο, μιας και ο καρκίνος σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με απώλειες της «κυτταρικής μνήμης», δεν δίνονται κατά συνέπεια σωστά οι εντολές και επέρχεται η κυτταρική συσσώρευση, ο όγκος).

· Μαχητικότητα όταν υπερασπίζεται οικογένεια, πατρίδα, παραδόσεις (αξίες καρκινίσιες) ή όταν υπερασπίζεται κάτι με το οποίο υπάρχει συναισθηματική σύνδεση.

· Μαχητικότητα, θάρρος που οφείλεται στην αγωγή της οικογένειας ή υπάρχει ως κυτταρική προδιαγραφή (αν δεχτούμε την υπόθεση πως υπάρχει και «ψυχικό D.N.A.»).

· Σύγκρουση ανάμεσα στη συναισθηματική πλησμονή του Καρκίνου και τον ορθολογισμό της Παλλάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια εσωτερική σύγκρουση αλλά και κάποια κυκλοθυμία (πότε να υπάρχει έντονος και «αφύσικος» ορθολογισμός με βιασμό των συναισθημάτων και πότε άκριτος και απύθμενος συναισθηματισμός, κάτι που συμβαίνει και με τον Κρόνο στον Καρκίνο).

· Ενοχικό σύνδρομο, αν γίνει έρμαιο των συναισθημάτων.

Αθηνά Pallas και Ποιότητες

Όπως είχαμε γράψει στην αρχή του δοκιμίου μας για την Παλλάδα, αυτή συνδέεται κυρίως με την αντίληψη, τον τρόπο αντίληψης, την ευρύτητα - πληρότητα - ορθότητα της αντίληψης. Συνδέεται, όμως, και με τον τρόπο επεξεργασίας των όσων αντιληφθήκαμε και με τον τρόπο αντίδρασης στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, από το οποίο βέβαια και προέρχονται όλα όσα έχουμε αντιληφθεί. Ως προς τον τρόπο αντίδρασης στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, η ψυχολογία διακρίνει τρεις τύπους ανθρώπων:

α. τον παρορμητικό, που αντιδρά αμέσως και, σχεδόν, ενστικτωδώς στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

β. το διάχυτο, που αργεί πολύ να ανταποκριθεί σ’αυτά τα ερεθίσματα.

γ. το διασκεπτικό, που επεξεργάζεται διανοητικά αυτά τα ερεθίσματα, τα δεδομένα (data) της εμπειρίας, πριν αντιδράσει στο περιβάλλον, από το οποίο προήλθαν αυτά τα ερεθίσματα.

Είναι αυτονόητο πως ο πρώτος τύπος συνδέεται κυρίως με τα παρορμητικά ζώδια, κυρίως όμως τον Κριό και τον Καρκίνο, όχι τόσο με τα κρόνια ζώδια του Αιγόκερω και του Ζυγού. Ο δεύτερος τύπος συνδέεται κυρίως με τα μεταβλητά ζώδια, ιδιαίτερα τους Διδύμους, όχι όμως με τον ορθολογιστή γήινο Παρθένο.

Ο τρίτος τύπος συνδέεται με τα σταθερά κυρίως ζώδια, ιδιαιτέρως με το βαθύ Σκορπιό και τον εγκεφαλικό Υδροχόο.

*Η φωτογραφία είναι φτιαγμένη με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved