Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Τρόποι ερμηνείας της Σελήνης κενής πορείας

Όταν η Σελήνη σταματά την αλληλεπίδρασή της με τους πλανήτες, μέχρι να εισέλθει στο επόμενο ζώδιο, έχουμε ένα "κοσμικό διάλειμμα", όπου συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι κενή πορείας

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Τρόποι ερμηνείας της Σελήνης κενής πορείας

Καθώς διασχίζει ένα ζώδιο, η Σελήνη συναντά τους υπόλοιπους πλανήτες και δημιουργεί διάφορους σχηματισμούς, τους οποίους αποκαλούμε όψεις. Όταν ο "χορός" αυτός τελειώνει, η Σελήνη σταματά την αλληλεπίδρασή της με τους πλανήτες, οπότε, μέχρι να εισέλθει στο επόμενο ζώδιο, έχουμε ένα "κοσμικό διάλειμμα". Κατά τη διάρκεια αυτού του διαλείμματος, συνηθίζουμε να λέμε ότι η Σελήνη είναι κενή πορείας.

Πολλοί ερμηνευτές ωριαίων χαρτών, όταν δουν ότι η Σελήνη δε σχηματίζει όψεις από το ζώδιο που βρίσκεται, την αντιμετωπίζουν ως εμπόδιο. Επειδή δε γνωρίζουν πώς να ερμηνεύσουν το χάρτη -ή αν "σηκώνει" ερμηνεία- τον αφήνουν στην τύχη του και δεν προχωρούν περαιτέρω στην εξέτασή του.

Όμως, η Σελήνη κενή πορείας δεν αποτελεί απαγόρευση. Δεν παραιτούμαστε από το χάρτη. Όπως δεν πετάμε έναν γενέθλιο χάρτη, επειδή η Σελήνη είναι κενόδρομη, έτσι δεν πετάμε και τον ωριαίο.

Η Γη δε σταματά ποτέ να γυρίζει ... Είναι απλά τα πράγματα

Η Σελήνη πάει διακοπές

Στην ωριαία αστρολογία, η συνήθης ερμηνεία της κενόδρομης Σελήνης είναι: Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί, ούτε ευχάριστο ούτε δυσάρεστο. Επομένως, η κατάσταση αυτής της Σελήνης δίνει απάντηση, διότι "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" στον ερμηνευτή: "Πρόσεξε, η υπόθεση δε θα κινηθεί. Τα πράγματα δε θα προχωρήσουν. Παραμένουν ως έχουν". Δεν είναι αυτή μια ξεκάθαρη απάντηση, με οποιοδήποτε θέμα και αν καταπιανόμαστε;

Βέβαια, είναι ζωτικής σημασίας η πλήρης κατανόηση της ερώτησης από την πλευρά του ερμηνευτή, διότι η αποκωδικοποίηση κάθε ωριαίου χάρτη είναι αναπόσπαστα εξαρτημένη από το ζήτημα που έχει τεθεί.

Ας σημειωθεί, εδώ, ότι, για να ερμηνεύσουμε σωστά την κενή πορείας Σελήνη, πρέπει κυρίως να καταλάβουμε τι είδους επίδραση είχαν στην υπόθεση του χάρτη οι όψεις που σχημάτισε η Σελήνη, στο ζώδιο όπου βρίσκεται.

Τα παραδείγματα που ακολουθούν θέτουν απλά καθημερινά θέματα, και βοηθούν να αντιληφθούμε καλύτερα τη λειτουργία τής κεvόδρομης Σελήνης στους ωριαίους χάρτες:

1) "Τουλάχιστον, αυτήν τη φορά θα κρατήσω το μωρό μου ή θα αποβάλω πάλι;"

Η κυρία που κάνει την ερώτηση έχει μείνει έγκυος τέσσερις φορές στο παρελθόν, αλλά οι εγκυμοσύνες της δεν έφταναν ποτέ μέχρι το τέλος, επειδή κάθε φορά απέβαλλε στον τρίτο ή τέταρτο μήνα της κύησης. Δεν εγκατέλειψε όμως την προσπάθεια, και τώρα είναι έγκυος για πέμπτη φορά. Μπαίνοντας στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης, ρωτά όλο αγωνία τι μέλλεται να γίνει.

Στο χάρτη που καταστρώθηκε, η Σελήνη βρέθηκε κενή πορείας.

Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος σκέψης, προκειμένου να δώσει κάποιος τη σωστή απάντηση; Αφού, την ώρα που γίνεται η ερώτηση, η γυναίκα έχει ήδη το παιδί στην κοιλιά της και η Σελήνη δεν ενεργοποιείται, τα πράγματα παραμένουν ως έχουν, οπότε η εγκυμοσύνη θα εξελιχθεί ομαλά, μέχρι τη γέννηση του παιδιού.

Άρα, η απάντηση είναι: "Ναι, η εγκυμοσύνη σου θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και το παιδί θα γεννηθεί".

Έτσι κι έγινε. Λίγους μήνες αργότερα, γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι.

2) "Υπάρχει περίπτωση να χωρίσω με τον Αλέξη μέσα στους επόμενους τρεις μήνες;"

Όταν έγινε η ερώτηση, το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο. Απλώς, σε μια συνάντηση μεταξύ φίλων, η κοπέλα έτυχε να επηρεαστεί από κάποια συζήτηση, που την αναστάτωσε και την οδήγησε τελικά στη διατύπωση αυτής της ερώτησης.

Στο χάρτη που καταστρώθηκε, η Σελήνη ήταν κενή πορείας.

Εδώ, ακολουθείται ο ίδιος τρόπος σκέψης με το προηγούμενο παράδειγμα. Αφού, μέχρι τη στιγμή της ερώτησης, όλα πήγαιναν καλά για τους δυο τους, θα παραμείνουν καλά και για το διάστημα των τριών μηνών, το οποίο προσδιορίζεται από την ερωτούσα. Μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρόνου, όλα είναι πιθανά, αλλά αυτό δεν αφορά στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Άρα, στο χρονικό διάστημα που έχει τεθεί, το ζευγάρι δεν πρόκειται να χωρίσει.

3) "Θα αλλάξω κατοικία μέσα στους επόμενους έξι μήνες;"

Ερώτηση απλή, που δε δημιουργεί περαιτέρω απορίες.

Στον ωριαίο χάρτη, βρίσκουμε πάλι τη Σελήνη κενή πορείας. Εφόσον, βέβαια, εξεταστούν οι υπόλοιποι σημειοδότες του χάρτη και συνηγορούν στην ίδια απάντηση, η κενόδρομη Σελήνη μάς λέει: ''Αφού, τώρα, μένεις ακόμα στην κατοικία για την οποία ρωτάς και η Σελήνη είναι χωρίς όψεις, δε δίνει ώθηση για κάποια αλλαγή, οπότε δε μετακινείσαι ούτε εσύ. Συνεπώς, για τους επόμενους έξι μήνες παραμένεις εκεί που είσαι τώρα".

4) "Θα πάμε στο Παρίσι με τη Μαρία την άλλη εβδομάδα;"

Σελήνη κενή πορείας = "Όχι, δε θα πάτε".

Καταστρώνεται ο χάρτης, και η Σελήνη, έχοντας ολοκληρώσει τις ... επαφές της με τους υπόλοιπους πλανήτες, αποφασίζει να ξεκουραστεί, μένοντας χωρίς όψεις στο άμεσο μέλλον, δηλαδή κενή πορείας. Άρα, δεν προβλέπονται εξελίξεις στο θέμα της ερώτησης.

Τι σημαίνει η κενόδρομη Σελήνη στη συγκεκριμένη περίπτωση; Ότι ούτε το άτομο που ρωτά ούτε η Μαρία θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι που ονειρεύονται, στο Παρίσι, την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως ήταν τα πράγματα την ώρα της ερώτησης, έτσι θα παραμείνουν. Όμως, όλα μπορεί να αλλάξουν μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος που έχει τεθεί από την ερώτηση.

5) "Θα αποκτήσω αυτό το σερβίτσιο;"

Η γυναίκα που έκανε την ερώτηση μόλις είχε βγει από έναν μεγάλο οίκο πλειστηριασμών, στο Λονδίνο, έχοντας ενθουσιαστεί μ' ένα σπάνιο σερβίτσιο τσαγιού που είδε εκεί. Ο πλειστηριασμός θα γινόταν τρεις μέρες αργότερα. Η ερωτούσα είχε εντυπωσιαστεί από την ξεχωριστή ομορφιά του σερβίτσιου και ήθελε οπωσδήποτε να το αποκτήσει. Έτσι, απευθύνθηκε στην ωριαία αστρολογία.

Στο χάρτη που καταστρώθηκε, όμως, η Σελήνη βρέθηκε κενή πορείας. Η ερμηνεία, εδώ, είναι η εξής:

"Την ώρα που έκανες την ερώτηση, ήταν στην κατοχή σου το σερβίτσιο; Όχι. Άρα, αφού η Σελήνη δεν ωθεί την κατάσταση να εξελιχθεί με κάποια μελλοντική όψη, τα πράγματα παραμένουν ως έχουν".

Πράγματι. Το σερβίτσιο δεν πέρασε ποτέ στα χέρια της ερωτούσας. Η τιμή του ήταν τόσο υψηλή, που δεν μπόρεσε να το αγοράσει.

6) "Θα βρω το σκυλάκι μου;"

Εντοπίζουμε τη Σελήνη και τον σημειοδότη του χαμένου σκύλου, και διαπιστώνουμε ότι είναι αμφότεροι κενοί πορείας.

Απάντηση: "Όχι, δε θα το βρεις. Χάθηκε για πάντα".

Ανακεφαλαιώνοντας, ο σύντομος τρόπος σκέψης για την ερμηνεία ενός χάρτη στον οποίο υπάρχει Σελήνη κενή πορείας είναι:

α) Η δραστηριότητά της έληξε. Ό,τι ήταν να πράξει, το έπραξε.

β) Η υπόθεση που διερευνάται έχει φτάσει στο απόγειό της, έχει αναπτυχθεί στο μέγιστο σημείο, έχει ολοκληρωθεί.

γ) Μέχρι τη στιγμή που διατύπωσε τον προβληματισμό του, ο ερωτών έχει κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πετύχει αυτό που ήθελε· στο εξής, δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.

Έχοντας κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύεται η κενή πορείας Σελήνη, γνωρίζουμε πλέον ότι, ουσιαστικά, δίνει απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις. Πονηρά σκεπτόμενοι λοιπόν, και με σκοπό να εκμαιεύσουμε την απάντηση που επιθυμούμε να ακούσουμε, μπορούμε να γίνουμε όσο "άτακτοι" θέλουμε. Έτσι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η Σελήνη είναι κενόδρομη, έχουμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε, για παράδειγμα: "Θα πεθάνω μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια;" Φυσικά, η απάντηση θα είναι ... σικέ, δεν παύει όμως να μας ανακουφίζει.

Η εμπειρία έχει δείξει ...

  • Κάτι πολύ περίεργο, αλλά προφανώς αληθινό, είναι ότι η κενή πορείας Σελήνη προσφέρεται ως το ιδεώδες χρονικό διάστημα για την υποβολή φορολογικής δήλωσης, προκειμένου να εξελιχθούν όλα ομαλά και χωρίς καμία ταλαιπωρία. Μέχρι σήμερα, αυτή η αστρολογική "πρακτική" δείχνει να λειτουργεί με απίστευτη αποτελεσματικότητα.
  • Έχει αποδειχθεί, επίσης, ότι η κενή πορείας Σελήνη ενδείκνυται για να δανειστεί κάποιος χρήματα, διότι το πιθανότερο είναι ότι ... δε θα χρειαστεί ποτέ να τα επιστρέψει. Από την άλλη πλευρά, προφανώς, δεν είναι καλό να δανείζει κάποιος χρήματα όταν η Σελήνη είναι κενόδρομη, διότι η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν πρόκειται να τα πάρει πίσω.

Σε ωριαίους χάρτες δικαστικών υποθέσεων, μια κενή πορείας Σελήνη ίσως υπαινίσσεται και άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, ένας μηνυόμενος υποβάλλει ερώτηση επειδή αγωνιά για την εξέλιξη της δίκης, που θα γίνει σύντομα. Εάν η Σελήνη βρεθεί κενή πορείας στον ωριαίο χάρτη, μπορεί κάλλιστα να υποδηλώνει την αναβολή της δίκης.

" Στην αθλητική αστρολογία", η κενή πορείας Σελήνη εξετάζεται και ερμηνεύεται με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό και δίνει πάντοτε απάντηση, αρκεί ο ερευνητής να γνωρίζει πολύ καλά όλο το ιστορικό του θέματος που πραγματεύεται ο χάρτης – είτε πρόκειται για έναν μεμονωμένο αθλητή είτε για μια ολόκληρη ομάδα. Εννοείται ότι, αν ο ερευνητής δε γνωρίζει σε βάθος τι έχει συμβεί στο παρελθόν, η κενόδρομη Σελήνη είναι αδύνατο να ερμηνευθεί σωστά.

Γίνεται, λοιπόν, εμφανές ότι η εμπειρία η οποία αντλείται από την ανάλυση των ωριαίων χαρτών είναι εκείνη που θα μας οδηγήσει στον τρόπο ερμηνείας της κενόδρομης Σελήνης, σε συνάρτηση πάντοτε με το θέμα που απασχολεί το χάρτη.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved