Κρόνος, ο μεγάλος Σοφός αλλά και θεριστής όλων των πεπραγμένων μας
Αντιπροσωπεύει την μορφή του πατέρα ή του δασκάλου μέσα στο ωροσκόπιο
Όταν ενώθηκε ο Ουρανός και η Γη γέννησαν τους Τιτάνες. Ένας από τους Τιτάνες ήταν ο Κρόνος. Επειδή ο πατέρας τους ο Ουρανός φοβόταν ότι ένα από τα παιδιά του θα του έπαιρνε τον θρόνο τα έκλεισε όλα στα βάθη της γης. Όμως ο Κρόνος ο πιο δυνατός από τα παιδιά του τον νίκησε και έγινε ο αρχηγός του κόσμου. Παντρεύτηκε την Ρέα και έκανε 6 παιδιά. Αλλά επειδή και αυτός φοβόταν ότι τα παιδιά του θα του πάρουν την εξουσία, όποιο παιδί γεννιόταν το κατάπινε. Κατά την διάρκεια της χρυσής εποχής λατρευόταν ως θεότητα της σοδειάς, και των συγκομιδών ενώ επιτηρούσε και για την πρόοδο των ανθρώπων.
Η λέξη «Κρόνος» εμπεριέχει μέσα της την λέξη «χρόνος». Για αυτό λέμε ότι ο Κρόνος είναι ο θεριστής και απεικονιζόταν παλιά να κρατάει ένα κρυστάλλινο δρεπάνι γιατί μέσα στην πορεία της ζωής σου ό, τι έχεις σπείρει ανάλογα και θερίζεις κυρίως με το πλανητικό πέρασμα του Κρόνου.
Ο Κρόνος διασχίζει τον ζωδιακό μια φορά κάθε 29,5 χρόνια. Η ανάδρομη πορεία του είναι κατά προσέγγιση 4,5 μήνες. Είναι αρσενικός, κρύος, ξερός, (στεγνός), μαγνητικός.
Η αρχή του περιορισμού και της παγιοποίησης είναι πολύ φανερές στον Κρόνο.
Αυτό ο πλανήτης δεν δίνει τίποτα δωρεάν, απαιτεί αντ' αυτού από το άτομο την ανάπτυξη και την πειθαρχία. Επίσης υπακοή και υπευθυνότητα για να μπορέσει ο άνθρωπος να αποκτήσει το πλήρες δυναμικό του ωροσκοπίου του.
Αντιπροσωπεύει την μορφή του πατέρα ή του δασκάλου μέσα στο ωροσκόπιο και δίνει έμφαση στα μαθήματα που πρέπει να πάρει το άτομο μέσω υπεύθυνης δράσης. Αυτός ο πλανήτης διδάσκει υπομονή, αξιοπιστία, επιμέλεια και επιμονή. Συμβολίζει την συγκρότηση και οργάνωση σαν βάσεις για εποικοδομητική προσπάθεια.
Η επιρροή του Κρόνου φρονηματίζει.
Είναι ο ρεαλιστής που γυμνώνει την υποκρισία και ενδυναμώνει την πραγματική προσέγγιση μέσα στο ωροσκόπιο σας.
Υπόσχεται μονιμότητα στην γνώση που διαρκεί η οποία όμως είναι αποτέλεσμα της Κρόνειας προσπάθειας αλλά δεν προσφέρει ούτε ηρεμία αλλά ούτε και σύντομη ανταπόδοση των προσπαθειών του ατόμου.
Συνεχίζεται ...
Δείτε το β΄ μέρος του άρθου εδώ