Με ποια ζώδια τελικά ταιριάζεις;

Πώς θα ξεχωρίσεις τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σου;

Θανάσης Ματσώτας
Με ποια ζώδια τελικά ταιριάζεις;

Διαβάζουμε κατά καιρούς στα βιβλία ή στο διαδίκτυο πως κάθε άνθρωπος ταιριάζει με αυτούς που ανήκουν σε ζώδιο του ίδιου στοιχείου. Δηλαδή, αν είσαι Κριός, τότε ταιριάζεις με τα ζώδια της Φωτιάς, με Λέοντες και Τοξότες. Αν είσαι Ταύρος, ταιριάζεις με Παρθένους και Αιγόκερους, αν είσαι Δίδυμοι, με Ζυγούς και Υδροχόους, ενώ αν είσαι Καρκίνος, με Σκορπιούς και Ιχθύς.

Επίσης, διαβάζουμε πως δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, τα ζώδια που ανήκουν στην ίδια ιδιότητα. Για παράδειγμα οι Καρκίνοι δεν ταιριάζουν με Ζυγούς και Κριούς που είναι όλα Παρορμητικά ζώδια ή οι Λέοντες με Σκορπιούς και Ταύρους που ανήκουν στην Σταθερή ιδιότητα.

Βέβαια, μελετώντας βαθύτερα την Αστρολογική παράδοση, εύκολα ανακαλύπτει κάποιος την δυνατή σχέση των ζωδίων που ανήκουν στην ίδια ιδιότητα αλλά βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο όπως πχ Ταύρος-Σκορπιός, Καρκίνος-Αιγόκερως, Λέων-Υδροχόος κλπ. Άλλωστε τα ζώδια που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο, είναι αντίθετα αλλά και συμπληρωματικά. Πραγματεύονται το ίδιο ακριβώς θέμα από άλλη σκοπιά. Οπότε έχουμε συχνότατα ισχυρές σχέσεις μεταξύ αντίθετων ζωδίων.

Φυσικά σε κάθε περίπτωση ταιριάζεις και με ανθρώπους που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο με σένα.

Ισχύουν όμως όλα τα προηγούμενα ή κάποια μένουν στη θεωρία; Λοιπόν, η πράξη δεν επαληθεύει τη θεωρία! Αυτά που διαβάζουμε στα βιβλία, όχι μόνο δεν λειτουργούν αλλά στην πραγματικότητα λειτουργούν τα ακριβώς αντίθετα!

Δηλαδή, οι δυνατές σχέσεις καθορίζονται περισσότερο από την ιδιότητα παρά από το στοιχείο. Στην πράξη βλέπουμε λοιπόν για παράδειγμα, τους Λέοντες να κάνουν σημαντικές σχέσεις με Σκορπιούς και Ταύρους περισσότερο, παρά με Κριούς ή Τοξότες.

Αυτό είναι λογικό. Για να είναι ισχυρή μια σχέση, χρειάζεται κίνητρο και ισχυρή ενέργεια γιατί πρέπει να υπάρχει το στοιχείο της έντασης. Αυτή έρχεται κυρίως μέσα από χαρακτήρες που έχουν σημαντικές διαφορές, ακόμη και κάποιες συγκρούσεις!

Αυτές οι συγκρούσεις είναι πιο έντονες στον Παρορμητικό και στον Σταθερό σταυρό και πολύ λιγότερο στον Μεταβλητό.

Όταν τα στοιχεία είναι ίδια, τότε η ενέργεια μεταξύ των πλανητών ρέει εύκολα και κατ’ επέκταση είναι εύκολη και η συνεργασία. Όμως άλλο να είναι εύκολη μια γνωριμία ή μια επιφανειακή σχέση και άλλο είναι μια σχέση ζωής. Άλλο να πίνεις καφέ με τον άλλον και να περνάς ευχάριστα και άλλο να τον παντρευτείς!

Το πρώτο που μας ενδιαφέρει λοιπόν σε μια συναστρία, δηλαδή στη συνδυαστική μελέτη των χαρτών δύο ανθρώπων, είναι αυτή να είναι ισχυρή, όχι εύκολη. Γιατί αν δεν είναι ισχυρή, δεν υπάρχει σοβαρή σχέση!

Και οι δυσαρμονικές σχέσεις μεταξύ των πλανητών είναι πιο αποτελεσματικές παρόλες τις συγκρούσεις που μπορεί να συνεπάγονται. Κοίταξε γύρω σου και θα δεις πως σ’ αυτήν την κατηγορία θα βρεις τους περισσότερους από τους ανθρώπους που έχουν μεταξύ τους μια σχέση ζωής.

Και φυσικά στο παιχνίδι δεν μπαίνει μόνο ο Ήλιος του καθενός, αλλά και η Σελήνη και ο Ωροσκόπος και το Μεσουράνημα. Αυτά είναι όλα εξίσου σημαντικά και πρέπει να εμπλέκονται μεταξύ τους, με δυσαρμονικό τρόπο κατά προτίμηση. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε μην ψάχνεις… σανίδα σωτηρίας στον Άρη, την Αφροδίτη, τον Ουρανό, τον Δία, τον Κρόνο και τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη. Αυτά παίζουν σημαντικό, αλλά δευτερεύοντα ρόλο. Μπορεί να δείχνουν τα δυνατά σημεία ή τις αδυναμίες της συναστρίας, τη συμπεριφορά των ανθρώπων στη σχέση, τη διάρκειά της και πολλά άλλα. Αλλά πριν από αυτά πρέπει να υπάρχει σχέση. Ισχυρή σχέση!

Και μην ξεχνάς: οι άνθρωποι δεν είναι «handmade» παραγγελίες. Είναι «εργοστασιακά» μοντέλα. Τα παίρνεις με τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους όπως τα έφτιαξε ο κατασκευαστής!

Το ιδανικό σε έναν γάμο στην παράδοση της αστρολογίας, είναι η Σελήνη του άντρα να βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο ή στο απέναντι από τον Ήλιο της γυναίκας. Σωστό! Ωστόσο, και το αντίστροφο είναι εξίσου ισχυρό. Σε αντίθεση όμως με αυτά που λένε τα περισσότερα βιβλία, επίσης ισχυρό και ενδιαφέρον είναι αυτά τα δύο να βρίσκονται και σε όψη «τετραγώνου» μεταξύ τους. Πχ, ο Ήλιος του ενός να είναι στον Ταύρο και η Σελήνη του άλλου στον Λέοντα.

Φυσικά όλα αυτά έχουν τις εξαιρέσεις τους και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Άλλωστε, για να γίνει μια σημαντική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων, σε φιλικό, ερωτικό ή επαγγελματικό επίπεδο, χρειάζονται πολλοί παράγοντες που έχουν να κάνουν με το σύνολο των αστρολογικών τους χαρτών και όχι μόνο με το «ζώδιό» τους, δηλαδή τη θέση του Ήλιου τους. Αλλά αυτό είναι περίπλοκο και η σωστή μελέτη μια συναστρίας χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved