Ενεργοποίηση των εκλείψεων

Οι επιδράσεις των εκλείψεων διαρκούν τόσους μήνες ή χρόνια όσες ώρες ήταν και η διάρκεια της έκλειψης

Η ενεργοποίηση των εκλείψεων γίνεται συνήθως με τη διέλευση των δυσμενών πλανητών, με δυσμενείς όψεις, από τη μοίρα του ζωδιακού στην οποία πραγματοποιούνται οι εκλείψεις.

Σύμφωνα με τον Πρόκλο, οι επιδράσεις των εκλείψεων διαρκούν τόσους μήνες ή χρόνια όσες ώρες ήταν και η διάρκεια της έκλειψης. Η πιο πρόσφατη επαλήθευση αυτού είναι το ωροσκόπιο της πρώτης επίθεσης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ η οποία έγινε στις 24/3/99 (8.14 μ.μ., 21Ε10, 42Ν39, -1).

Καταστρώνοντας το χάρτη του γεγονότος, που αντιστοιχεί στη στιγμή της εκτόξευσης του πρώτου πυραύλου, διαπιστώνουμε ότι ενεργοποιείται η σεληνιακή έκλειψη που έγινε στις 31/1/1999 (27° Λέοντα) και η ηλιακή έκλειψη που έγινε στις 16/2/1999 (11° Υδροχόου).

Εδώ, παρατίθεται ενδεικτικά ο χάρτης αυτής της πρώτης επίθεσης, χωρίς να επιχειρείται η ερμηνεία του, απλώς και μόνο για την επιβεβαίωση της λειτουργίας των κανόνων της Ωριαίας.

Στο ωροσκόπιο αυτό, παρατηρούμε έκπληκτοι την ταυτόχρονη ενεργοποίηση και των δύο εκλείψεων τη στιγμή της πρώτης επίθεσης. Πιο συγκεκριμένα, ο ανάδρομος Άρης στις 11° Σκορπιού, στον 1ο οίκο, ενεργοποιεί με όψη τετραγώνου την προηγηθείσα σεληνιακή έκλειψη στις 11° Υδροχόου, ενώ συγχρόνως έχουμε τον Κρόνο στις 2° Ταύρου 34' να ενεργοποιεί με την αντισκιά του την ηλιακή έκλειψη που έγινε στις 27° Λέοντα. Βλέπουμε ότι ο Άρης έπληξε με τις φανερές του επιθέσεις, ενώ η παρουσία του Κρόνου στο ωροσκόπιο είναι "αόρατη", αφού επεμβαίνει έμμεσα στην όλη επιχείρηση από το παρασκήνιο με την αντισκιά του.

1ος οίκος: Ο επιτιθέμενος

7ος οίκος: Ο δεχόμενος την επίθεση.

Στο χάρτη αυτό τα κυριότερα και πιο εντυπωσιακά σημεία, που επιβεβαιώνουν τους κανόνες της Ωριαίας, είναι:

α) Ωροσκόπος σε μικρές μοίρες (2 0 111,9'), κάτι που σημειοδοτεί επιχειρήσεις που μόλις ξεκινούν ή μόλις έχουν ξεκινήσει.

β) Ο Ωροσκόπος και οι ακμές των γωνιακών οίκων βρίσκονται σε σταθερά ζώδια, που σημαίνει ότι οι επιπτώσεις των όποιων επιχειρήσεων δεν είναι ολιγοήμερες, αλλά έχουν χρονική διάρκεια.

γ) Σελήνη τετράγωνο Δία: Σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κανόνες της Ωριαίας, η υπερβολή στο ζητούμενο επιτυγχάνεται με την όψη τετραγώνου. Πόσο μάλλον εδώ, που η Σελήνη σχηματίζει συγκλίνον τετράγωνο με τον πληθωρικό Δία (τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αναρίθμητα και εντυπωσιακά).

δ) Συγκλίνουσα όψη συνόδου μεταξύ Ήλιου και Δία: Όταν κάποιος θέλει να φέρει εντυπωσιακά και "λαμπερά” αποτελέσματα, χρησιμοποιεί την όψη Ήλιου-Δία. Στο συγκεκριμένο χάρτη μάλιστα, παρατηρούμε ότι ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής του.

ε) Μεσουράνημα σε τρίγωνο με τον Δία: Εδώ έχουμε το φαινόμενο της ιδιομοιρίας: Μεσουράνημα στις 9° Λέοντα σε τρίγωνο με τον Δία στις 9° Κριού• μια όψη πολύ μικρής χρονικής ισχύος, η οποία ήταν εξαιρετικά ευνοϊκή για τους επιτιθέμενους, για να θεωρηθεί ότι είναι τυχαία.

στ) Στο χάρτη ανατέλλει το ζώδιο του Σκορπιού. Έτσι, κυβερνήτης του είναι ο ανάδρομος Άρης. Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της ανάδρομης πορείας του Άρη είναι ότι ερμηνεύεται ως εξής: "Πηγαίνω, χτυπώ και γυρίζω γρήγορα πίσω στη χώρα μου, στη βάση μου". Ο ανάδρομος Άρης στον 1ο οίκο συναντάται συχνά σε ωροσκόπια έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων και δείχνει πως είναι μια προσφιλής τακτική των επιτιθεμένων.

Στην Ωριαία αστρολογία, όταν οι σημειοδότες του 1ου οίκου βρεθούν ανάδρομοι, δηλώνουν επανεξέταση παλιών καταστάσεων που έχουν μείνει μισοτελειωμένες από το παρελθόν ή "ξεκαθάρισμα λογαριασμών".

ζ) Η ανάδρομη κίνηση των πλανητών εκφυλίζει τη φύση τους, έτσι οι ευμενείς γίνονται δυσμενείς και οι δυσμενείς ακόμα χειρότεροι. Εδώ, o Άρης, με την ανάδρομη πορεία του, πρόκειται να διασχίσει στο άμεσο μέλλον την πιο άρεια και πύρινη περιοχή του ζωδιακού, που είναι το κομμάτι από την 25η μοίρα του Ζυγού έως και την 6η μοίρα του Σκορπιού (βλ. σελ. 165).

Έτσι, βλέπουμε στην πράξη πώς ο χάρτης γεγονότος αυτής της επίθεσης αποδεικνύει και επιβεβαιώνει πολλούς από τους κανόνες της Ωριαίας αστρολογίας. Αν θελήσει κάποιος να συνεχίσει περαιτέρω την εξέτασή του, μπορεί, με τη μέθοδο της συναστρίας, να συγκρίνει το χάρτη αυτό, με το χάρτη της Γιουγκοσλαβίας* και με τον χάρτη του ΝΑΤΟ**, οπότε θα παρατηρήσει τα εξής:

Ο μεν Ήλιος της Γιουγκοσλαβίας βάλλεται επειδή βρίσκεται στη μοίρα της έκλειψης (11° Υδροχόου), ο δε Ωροσκόπος του ΝΑΤΟ βρίσκεται ακριβώς (!) στην ίδια μοίρα με τον Ωροσκόπο του χάρτη του γεγονότος της πρώτης επίθεσης (2° Σκορπιού).

* Ωροσκόπιο Γιουγκοσλαβίας: 31/1/1946, 11μ.μ. GMT, 20E27, 44Ν49 (Πηγή: The book of Wodd Horoscopes, Nicholas Campion, σελ. 443)

** Ωροσκόπιο ΝΑΤΟ: 24/8/1949, 11:42 π.μ., 38Ν54, Zone:+4 (Πηγή: The book of World Horoscopes, Nicholas Campion, σελ. 483).

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved