Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Διατύπωση της ερώτησης

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δοθεί τελική απάντηση σ' έναν ωριαίο χάρτη;

Πότε θα πάρω απάντηση;

Μια ερώτηση που γίνεται συχνά είναι: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δοθεί τελική απάντηση σ' έναν ωριαίο χάρτη;

Αυτό ποικίλλει. Υπάρχουν ωριαίοι χάρτες στους οποίους θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει τη δυνατότητα να διακρίνει την απάντηση, ή το αποτέλεσμα,
μόνο με μια ματιά. Πρόκειται, βέβαια, για σχήμα λόγου. Οπωσδήποτε, απαιτείται ένας εύλογος χρόνος, ώστε να επιβεβαιωθούν τα βασικά στοιχεία και να δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση.

Συχνά, προκειμένου να δοθεί απάντηση σ' ένα χάρτη, ο ερευνητής πρέπει να εργαστεί σκληρά, ανοίγοντας πολλά βιβλία, για να βρει τον κανόνα που αρμόζει στην περίπτωση που εξετάζει. Οι ασκούντες την ωριαία αστρολογία είναι ήδη ενήμεροι για το τι τους περιμένει. Πολλές φορές, πρέπει να κατεβάσουν από τη βιβλιοθήκη τους όλα τα διαθέσιμα "εργαλεία", με σκοπό να ανασύρουν τεχνικές ιδιαίτερες και ξεχασμένες.

Υποθετικές ερωτήσεις

Στην ωριαία αστρολογία, παρατηρείται ενίοτε το φαινόμενο να γίνονται ερωτήσεις υποθετικού περιεχομένου. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:
• "Εάν συμμετείχα στη διοργάνωση αγώνων στίβου, θα κέρδιζα;"
• "Εάν αγόραζα το τάδε σπίτι, θα ήμουν ευχαριστημένη;"
• "Θα ήταν καλύτερα εάν είχα πάρει πτυχίο Ιατρικής;"
• "Αν είχα παντρευτεί την Ελένη και όχι τη Μαρία, πώς θα ήταν η ζωή μου;"
• "Αν εργαζόμουν στην τάδε επιχείρηση, και όχι σε αυτήν που είμαι τώρα, τι εξέλιξη θα είχα;"

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι ωριαίοι χάρτες δείχνουν πεντακάθαρα την επικρατούσα κατάσταση, τη στιγμή που "γεννιέται" η ερώτηση. Αυτή την εικόνα, και μόνον, εξετάζει ο αστρολόγος για να καταλήξει σε συμπεράσματα.
Είναι, λοιπόν, ευνόητο ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε χάρτες που έχουν να κάνουν με γεγονότα τα οποία δε συνέβησαν ποτέ, ούτε να εκτιμήσουμε τι θα είχε συμβεί σε μια υποθετική πραγματικότητα.

Ερώτηση για λογαριασμό άλλων

Ένα σφάλμα το οποίο διαπράττουν συχνά οι ασκούντες την Ωριαία είναι να
υποβάλλουν ερωτήσεις για θέματα που αφορούν σε άλλους, επειδή έχουν οι ίδιοι την περιέργεια να μάθουν. Για παράδειγμα, κάποιος ρωτά: "Θα βρει η φίλη μου το
δαχτυλίδι της;", χωρίς η ίδια η φίλη του να έχει διατυπώσει ωριαία ερώτηση σχετικά με την ανεύρεσή του. Τότε, το πιο πιθανό είναι να προκύψει ένας χάρτης τόσο θολός και συγκεχυμένος, που δε θα μπορέσει καν να τον μελετήσει. Ο ερευνητής θα χαθεί μέσα στο λαβύρινθο που προκύπτει και έχει να αντιμετωπίσει.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παγίδες που καιροφυλακτούν και, αρκετές φορές, αποπροσανατολίζουν τους ασκούντες την Ωριαία.

Τι κρύβει ο ερωτών;

Συχνά, κατά τη διάρκεια της μελέτης ενός ωριαίου χάρτη, κάποιος πολύ σημαντικός πλανήτης, ο οποίος δε θεωρείται κύριος σημειοδότης της υπόθεσης, βρίσκεται σε περίοπτη θέση π.χ., ο Δίας ακριβώς πάνω στην ακμή του 10ου οίκου.

Αν το περιεχόμενο της ερώτησης δε βοηθά να καταλάβουμε το λόγο ύπαρξης του πλανήτη στο συγκεκριμένο σημείο, τότε πρέπει να ζητηθούν από τον ερωτώντα επιπρόσθετες διευκρινίσεις για το θέμα που τον αφορά. Είναι σύνηθες, άλλωστε, να υποβάλλονται συγκεχυμένες και ασαφείς ερωτήσεις.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν είναι άμεσα εμφανής ο ρόλος ενός πλανήτη τονισμένου στο χάρτη, πρέπει να συμπεράνουμε ότι αντιπροσωπεύει μια άλλη κατάσταση ή κάποιον σημαντικό άνθρωπο, που "κινεί τα νήματα" και εμπλέκεται ενεργά στην υπόθεση. Υπάρχουν, δηλαδή, στοιχεία τα οποία ο ερωτών είτε παρέλειψε αφελώς είτε απέκρυψε σκοπίμως.

Ερώτηση πίσω από την ερώτηση

Άλλοτε, ο ερωτών θέλει να εκμαιεύσει από τον αστρολόγο πληροφορίες για θέματα που δεν τολμά να εκμυστηρευθεί. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

• Μια γυναίκα ρωτά: "Θα είναι ευχαριστημένος ο άντρας μου αύριο, μετά το συμβούλιο;", ενώ εκείνο που κατά βάθος ήθελε να ρωτήσει είναι: "Θα υπογραφεί αύριο το συμβόλαιο με την τάδε εταιρεία;"
• "Θα πουληθεί το αυτοκίνητό μου;" ρωτά ο άπιστος σύζυγος, αν και στην πραγματικότητα εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι κατά πόσον θα έχει χρήματα για να πάρει στην ερωμένη του το ακριβό δώρο που της υποσχέθηκε. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, τόσο η ευθεία ερώτηση: "Θα πουληθεί το αυτοκίνητό μου;", όσο και η κρυμμένη ερώτηση: "Θα έχω χρήματα για το δώρο της αγαπημένης μου;" τυγχάνει να είναι θέματα του 2ου οίκου.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι ο ερμηνευτής πρέπει να έχει την οξυδέρκεια να διακρίνει αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τις ερωτήσεις που του υποβάλλουν. Διότι, τότε, απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση, και ο χειρισμός του χάρτη θα γίνει σύμφωνα με τα αληθινά ζητήματα που απασχολούν τον ερωτώντα.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved