Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Πότε να ξαναρωτήσω; Πόσο διαρκεί ένας χάρτης;

Όχι στις... ισόβιες ερωτήσεις

Μπορεί να τεθεί ένα ερώτημα πάνω από μία φορά;
- Όχι, πριν περάσουν τρεις μήνες, δεν μπορεί να υπάρχει παρά μόνο ένα ωριαίο
ωροσκόπιο για κάθε θέμα.

Η πιο συνηθισμένη απορία που διατυπώνεται από τους ερωτώντες -ίσως επειδή δεν έχουν καλυφθεί ή δεν έχουν ικανοποιηθεί από την απάντηση που πήραν- είναι πότε μπορούν να επαναλάβουν την ίδια ερώτηση, αυτήν που μόλις έκαναν. Σίγουρα, καλό είναι να προσπαθήσουμε, ώστε να μη χρειαστεί να επαναληφθεί η ερώτηση, και υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να το επιτύχουμε:

α) Όταν υποβάλλεται μια ωριαία ερώτηση, το πρώτο μας μέλημα είναι να τεθεί με ξεκάθαρο και συγκεκριμένο τρόπο. Όσο καλύτερα διατυπωθεί, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να αναγκαστούμε να την επαναλάβουμε.

β) Ένας δεύτερος απαραβίαστος κανόνας της ωριαίας αστρολογίας είναι: Μη θέτεις ποτέ το ίδιο ερώτημα για δεύτερη φορά, εφόσον επικρατούν ακόμα οι ίδιες συνθήκες ως προς το θέμα, με την ελπίδα να πάρεις διαφορετική απάντηση.

Ο χάρτης ο οποίος προκύπτει την πρώτη φορά που τίθεται το ερώτημα, είναι αυτός που δίνει τη μόνη έγκυρη απάντηση. Διότι, όταν κάνουμε μια πολύ σημαντική ερώτηση, η απάντηση αντικατοπτρίζεται στη στιγμή της διατύπωσής της. Συνεπώς, χαράζοντας πολλούς χάρτες, με διαφορετική ώρα κάθε φορά, δε θα οδηγηθούμε παρά μόνο σε σύγχυση.

Αν, παρ' όλα αυτά, ο ερωτών θελήσει να μάθει κατά πόσον έχει τη δυνατότητα να ξαναρωτήσει για το ίδιο θέμα, θα πρέπει να του απαντήσουμε: "Όχι πριν περάσουν τρεις μήνες". Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι τρεις μήνες αποτελούν ένα λογικό χρονικό διάστημα, μετά το οποίο η ερώτηση μπορεί να επαναληφθεί.

Η λογική που κρύβεται πίσω από αυτή την άποψη είναι η εξής:
Γνωρίζουμε ότι σ' ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών οι γρήγοροι πλανήτες θα έχουν διανύσει μια απόσταση αρκετών μοιρών πάνω στην εκλειπτική, διαμορφώνοντας με τους άλλους πλανήτες εξάγωνα, τετράγωνα, τρίγωνα και αντιθέσεις αστρολογικές συνθήκες οι οποίες συμβάλλουν ώστε ένας καινούριος χάρτης να περιέχει νέα δεδομένα και, επομένως, να μπορεί "να διαβαστεί" με άλλη ματιά.
Είναι ευνόητο ότι αυτήν τη δυνατότητα δεν την παρέχουν οι αργοί πλανήτες­ - τουλάχιστον, όχι στον επιθυμητό βαθμό.

Καλύτερα, λοιπόν, να μη θέτουμε ποτέ το ίδιο ερώτημα πάνω από μία φορά προτού περάσει το ασφαλές διάστημα των τριών μηνών. Μπορούμε όμως, αν θέλουμε, να διατυπώσουμε μια εντελώς διαφορετική ερώτηση, η οποία συνδέεται με το ίδιο θέμα.
Παράδειγμα: "Θα κερδίσω τη δίκη;" ρωτά ένας μεγαλοδικηγόρος για την υπόθεση ενός πελάτη του, που πρόκειται να εκδικαστεί έπειτα από τρεις μήνες. Ο λόγος που οδήγησε τον ερωτώντα στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι ο συνήγορος του αντιδίκου του. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του στις δικαστικές αίθουσες, οπότε η προοπτική να τον κερδίσει σε αυτήν τη δίκη αποτελεί τεράστια πρόκληση.

Μετά την πάροδο δύο μηνών, ο ερωτών πληροφορείται ότι ο αντίπαλός του αρρώστησε σοβαρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η πιθανή απουσία του από το δικαστήριο δίνει ελπίδες στον ερωτώντα ότι ίσως κερδίσει ευκολότερα τη δίκη. Τότε, ο δικηγόρος μας, πονηρά σκεπτόμενος, ρωτά: "Θα παραστεί ο αντίπαλός μου στο δικαστήριο;" Όπως παρατηρούμε, η ερώτηση αυτή έχει τον ίδιο σκοπό με την προηγούμενη, αλλά έχει τεθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Πόσο διαρκεί ένας χάρτης;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι άμεση και σαφής: "Μέχρι να εκδηλωθούν τα γεγονότα που περιγράφονται στο χάρτη. Στη συνέχεια, καθίσταται ανενεργός".
- "Θα βρω το δαχτυλίδι μου;"
Αν αυτό βρεθεί σε δεκαπέντε μέρες, τότε ο χάρτης είναι ενεργός για δεκαπέντε μέρες.
Μετά "σβήνει", τελειώνει.

- "Θα βρω το σκύλο μου;"
Αν ο σκύλος βρεθεί μετά την πάροδο πέντε ωρών, το θέμα του χάρτη θεωρείται λήξαν. Το γεγονός της ανεύρεσης έχει εκδηλωθεί, οπότε ο χάρτης παύει να είναι ενεργός.

- "Θα βρω σύζυγο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια;"
Εάν το ζητούμενο δεν επιτευχθεί στο διάστημα που ορίζεται στην ερώτηση, ο χάρτης λήγει την ημέρα που θα συμπληρωθούν τρία χρόνια από την ερώτηση. Έπειτα, ο ερωτών μπορεί να επαναλάβει την ερώτηση.

Αν, όμως, κατά τη διάρκεια των τριών ετών ο ερωτών βρει σύζυγο, τότε ο χάρτης ισχύει μόνο μέχρι τη στιγμή που θα εκπληρωθεί το ζητούμενο, ανεξαρτήτως πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τη διατύπωση της ερώτησης.

Εν ολίγοις, κάθε ωριαίος χάρτης υφίσταται μέχρι να πραγματοποιηθεί το ζητούμενο.
Στη συνέχεια, δεν έχει κάτι άλλο να δώσει και θεωρείται πλέον ανενεργός.

Όχι στις... ισόβιες ερωτήσεις

- "Θα παντρευτώ ποτέ στη ζωή μου;"

- "Θα κάνω ποτέ παιδιά;"

Συνιστάται προσοχή στους μελετητές, όταν δέχονται ερωτήσεις που αφορούν σε καταστάσεις οι οποίες ... δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Καλό είναι να μην αναλαμβάνουμε αυτού του είδους τις ερωτήσεις, διότι δε νοείται να δίνονται απαντήσεις όπως: ‘Όχι, δε θα παντρευτείς ποτέ" ή ‘Όχι, δε θα κάνεις ποτέ παιδιά".
Σε ανάλογες περιπτώσεις, προτιμότερο είναι ο συμβουλευόμενος να ενημερώνεται από τον ερμηνευτή, προκειμένου να συμπεριλάβει στην ερώτησή του ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

Έτσι, μια πιο εύστοχη διατύπωση θα ήταν:

"Θα παντρευτώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια;"

"Θα κάνω παιδιά την επόμενη τριετία;"

Με αυτό τον τρόπο, η προοπτική να δοθεί μία διά βίου αρνητική απάντηση στον ερωτώντα αποφεύγεται, ενώ, συγχρόνως, του προσφέρεται η δυνατότητα να επανέλθει με την ίδια ερώτηση μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος που ο ίδιος έχει προσδιορίσει.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved