Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Οι υποδοχές των σημειοδοτών

Είναι πολύ σημαντικές στην ερμηνεία των ωριαίων χαρτών

Οι αμοιβαίες και οι μεικτές υποδοχές θεωρούνται πολύ σημαντικές στην ερμηνεία των ωριαίων χαρτών. Υποδοχή μεταξύ δύο πλανητών υφίσταται, όταν και οι δύο συναντώνται σε κάποιους από τους θεμελιώδεις τίτλους τους π.χ., Ήλιος στον Κριό και Άρης στον Λέοντα. Εδώ, οι δύο σημειοδότες, Ήλιος και Άρης, βρίσκονται ο ένας στο ζώδιο της κυριαρχίας του άλλου, οπότε λέμε ότι έχουν αμοιβαία υποδοχή από κυριαρχία ή, αλλιώς, από ζώδιο.

Σ' έναν ωριαίο χάρτη, η υποδοχή μεταξύ δύο σημειοδοτών ερμηνεύεται ως ένα είδος συνεργασίας και μας δείχνει ότι θέλουν "να τα βρουν" μεταξύ τους. Σε ποιο βαθμό επιθυμούν να συνεργαστούν και κατά πόσον είναι αυτό εφικτό, θα φανεί από το είδος της υποδοχής (αμοιβαία ή μεικτή), καθώς και από τη σπουδαιότητα των θεμελιωδών δυνάμεων οι οποίες συμμετέχουν στην υποδοχή.

Ειδικά, όταν πρόκειται για ερωτήσεις που αφορούν σε συναισθηματικά θέματα, οι υποδοχές μεταξύ των σημειοδοτών είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο βασίζεται η ερμηνεία του χάρτη.

Ερμηνεία των αμοιβαίων υποδοχών

Όπως γνωρίζουμε, οι αμοιβαίες υποδοχές είναι ισχυρότερες από τις μεικτές. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια εκτενέστερη ματιά στη σημασία τους και την επίδραση που έχουν σ' έναν ωριαίο χάρτη, διότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τις ερμηνεύουμε.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τους δύο σημειοδότες που βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή; Ότι πρόσκεινται φιλικά ο ένας στον άλλο, με αποτέλεσμα να στηρίζουν αλλήλους. Υπάρχει, μάλιστα, μια ωραία περιγραφή της αμοιβαίας υποδοχής από ζώδιο, του lbn Ezra, στο 7ο κεφάλαιο του βιβλίου The Begίnnίng of Wίsdom, όπου ερμηνεύει ως "γενναιοδωρία" την αμοιβαία υποδοχή μεταξύ δύο σημειοδοτών, ακόμα και αν δεν υπάρχει όψη ανάμεσά τους.

Έτσι, όταν, για παράδειγμα, έχουμε έναν ωριαίο χάρτη που αφορά στη συγχώνευση δύο μεγάλων εταιρειών ή τη συνύπαρξη δύο πολιτικο-οικονομικών παραγόντων ή την ομαλή συνεργασία δύο σημαντικών στελεχών μιας επιχείρησης, τότε, η αμοιβαία υποδοχή μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών θεωρείται πολύ ευμενής και αποδοτική, ως προς το αναμενόμενο αποτέλεσμα της μελλοντικής συνεργασίας.

Η ευνοϊκή επίδραση της αμοιβαίας υποδοχής ενισχύεται πολύ περισσότερο αν, επιπλέον, παρουσιάζεται στο χάρτη και μια εξαιρετικά θετική όψη μεταξύ των δύο σημειοδοτών. Αυτή η συγκυρία αποκαλείται "αμοιβαία γενναιοδωρία", επειδή και τα δύο μέρη εμφανίζουν τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας τα μέγιστα για την πραγματοποίηση της συνεργασίας τους.

Βέβαια, υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση: οι δύο σημειοδότες να έχουν αμοιβαία υποδοχή από αδυναμία (Ήλιος στον Αιγόκερω – Σελήνη στον Υδροχόο) ή να βρίσκονται ο ένας στην πτώση του άλλου (Άρης στην Παρθένο - Αφροδίτη στον Καρκίνο). Είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, όπου οι αμοιβαίες υποδοχές θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως... αμοιβαία απογοήτευση.

Τι ερμηνεία θα δώσουμε, όμως, όταν έχουμε αμοιβαία υποδοχή από περιπλανώμενους πλανήτες; Οι πλανήτες αυτοί, επειδή στερούνται θεμελιωδών δυνάμεων, περιγράφονται σαν δύο τραυματίες που προσπαθούν να στηρίξουν ο ένας τον άλλο.

Σ' έναν ωριαίο χάρτη που αφορά σε δύο αντιδίκους (1ος-7ος), αν ο σημειοδότης του 1ου οίκου βρεθεί σε αμοιβαία υποδοχή με κάποιον άλλον (τρίτο) πλανήτη, υποθέτουμε ότι πρόκειται για έναν φίλο, ο οποίος καταθέτει υπέρ του ερωτώντος.

Αλλά τι μπορεί να σημαίνει η αμοιβαία υποδοχή του κυβερνήτη του 1ου (ο ερωτών) μ' έναν άλλον πλανήτη σ' ένα χάρτη που έχει να κάνει με πόλεμο, και όπου οι δύο αντίπαλοι συγκρούονται στήθος με στήθος (1ος-7ος) στο πεδίο της μάχης; Ποιος θα έρθει, τότε, να πολεμήσει στη θέση του ενδιαφερόμενου; Όπως είναι ευνόητο, εδώ η ερμηνεία θα έχει διαφορετικό σκεπτικό απ' ό,τι σ' ένα χάρτη που αφορά σε μια δικαστική διένεξη.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ερμηνεία των αμοιβαίων υποδοχών στους ωριαίους χάρτες γίνεται πάντοτε σε συνάρτηση με το θέμα της ερώτησης.

Ας δούμε, τώρα, μερικά παραδείγματα ωριαίων ερωτήσεων, όπου διαφαίνεται το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο ερμηνεύονται οι αμοιβαίες υποδοχές:

1) "Είναι κάτι σοβαρό ή θα γυρίσει στην κόρη μου;"

Την ερώτηση έκανε μια ... κεραυνόπληκτη μητέρα, όταν ανακάλυψε ότι ο σύζυγος της κόρης της είχε ερωμένη. Εξαιρετικά ανήσυχη για το τι μέλλει γενέσθαι, ζήτησε από την Ωριαία να της απαντήσει, αν επρόκειτο για κάτι σοβαρό ή ήταν, απλώς, μια παροδική εξωσυζυγική περιπέτεια, που με τον καιρό θα ατονούσε, οπότε εκείνος θα επέστρεφε στην κόρη της.

Στο χάρτη, βρίσκουμε ότι οι σημειοδότες πλανήτες -του γαμπρού της ερωτούσας και της ερωμένης του- έχουν αμοιβαία υποδοχή από κυριαρχία. Επιπλέον, είναι γωνιακοί, οπότε αυτομάτως αποκτούν και συμπτωματικές δυνάμεις, γεγονός που τους καθιστά ικανούς να φέρουν γρήγορες εξελίξεις στο θέμα της ερώτησης.

Απάντηση: "Ναι, είναι κάτι σοβαρό, κι έχεις δίκιο που ανησυχείς".

2) "Θα το πάρω το σπίτι;"

Ο ερωτών ενδιαφέρεται να αγοράσει καινούριο σπίτι και, προκειμένου να καταλήξει σε κάποιο, έχει δει ήδη αρκετά. Ένα από τα σπίτια που είδε του άρεσε πολύ, γι' αυτόν το λόγο διατυπώνει την ερώτηση.

Στο χάρτη, βλέπουμε ότι ο κυβερνήτης του 1ου οίκου έχει αμοιβαία υποδοχή από κυριαρχία με τον κυβερνήτη του 4ου, που σημαίνει ότι, πράγματι, ο ερωτών έχει ενθουσιαστεί με το σπίτι, αλλά και το σπίτι "θέλει" τον ερωτώντα. Εάν αυτή η θετική συγκυρία δεν εμποδιστεί από άλλες συνθήκες μέσα στο χάρτη, τότε, ναι, η αγορά του σπιτιού θα επιτευχθεί.

3) "Με σκέφτεται φιλικά ή ερωτικά;"

Ρωτά μια νεαρή κοπέλα για κάποιον γείτονά της. Σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, οι απαντήσεις έρχονται άμεσα από τις ανταλλαγές των θεμελιωδών δυνάμεων.

Στο χάρτη, βρίσκουμε ότι οι δύο σημειοδότες έχουν αμοιβαία υποδοχή από τριπλότητα. Τι σημαίνει αυτό; Η υποδοχή από τριπλότητα δείχνει απλώς μια φιλική σχέση μεταξύ των δύο γειτόνων, και όχι ερωτική, όπως θα συνέβαινε αν αντάλλασσαν δυνάμεις από κυριαρχία.

Εάν, στην ίδια ερώτηση, κυβερνήτης της τριπλότητας τύχει να είναι ο Άρης, η συνηθέστερη ερμηνεία είναι η εξής: Μια πιθανή σχέση ανάμεσα στους δυο τους θα βασίζεται καθαρά στην ερωτική έλξη και "θα ξεφτίσει" με την πάροδο του χρόνου.

Απ' όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι, για να ερμηνεύσουμε τις υποδοχές, το σκεπτικό μας πρέπει να προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη και μοναδική εικόνα που παρουσιάζει η υπόθεση κάθε ωριαίου χάρτη ξεχωριστά.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved