Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Περιπλανώμενος σημειοδότης
Ένας πλανήτης είναι περιπλανώμενος, όταν δε βρίσκεται σε μία από τις δικές του θεμελιώδεις δυνάμεις
Γνωρίζουμε ότι ένας περιπλανώμενος* πλανήτης δεν έχει θεμελιώδεις δυνάμεις. Μία εικόνα που έδιναν παλαιότερα για να τον περιγράψουν είναι αυτή ενός αστέγου που ζητιανεύει στο δρόμο και περιπλανιέται, προσπαθώντας να επιβιώσει.
Ας υποθέσουμε, τώρα, ότι κάποιος του προσφέρει χρήματα, τρόφιμα ή κάτι σχετικό. Αυτομάτως, δημιουργείται ένα είδος συνδέσμου μεταξύ των δύο: ο ένας προσφέρει βοήθεια και ο άλλος ανταποκρίνεται, με αισθήματα ευγνωμοσύνης. Προσωρινά, η βοήθεια, που θα του δοθεί, μπορεί να τον ανακουφίσει από κάποιες δυσκολίες, αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται να συμβεί καμιά θεαματική αλλαγή. Όσο και αν υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια ανάμεσά τους, η κατάσταση του περιπλανώμενου δεν αλλάζει: ο άστεγος παραμένει άστεγος.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους ερμηνεύεται ο περιπλανώμενος πλανήτης. Για να γίνει περισσότερο αντιληπτή η δράση του σ' έναν ωριαίο χάρτη, ας δούμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
α) Μια γυναίκα επιχειρηματίας, πλήρως καταρτισμένη στον τομέα της και με πολλά προσόντα, επιχειρεί την πώληση κάποιων προϊόντων της εταιρείας της σ' ένα απομακρυσμένο χωριό με πολύ συντηρητικά ήθη. Ο σημειοδότης της, όμως, είναι περιπλανώμενος.
Πώς λειτουργεί αυτός ο σημειοδότης, και τι σημαίνει για την ίδια την επιχειρηματία και για τη δουλειά της;
Η αντιμετώπιση της οποίας θα τύχει από τους ντόπιους, κατά την προσπάθειά της να προωθήσει τα προϊόντα, είναι προβληματική, είτε λόγω των αντιλήψεων και των συνηθειών που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τόπο, είτε εξαιτίας των αναχρονιστικών απόψεών τους περί εργαζόμενων γυναικών.
Η ίδια, μολονότι διαθέτει τόσα προσόντα, παραμένει περιπλανώμενη, τριγυρνώντας χωρίς να καταφέρει να αποκομίσει κανένα ιδιαίτερο όφελος από τις πωλήσεις της. Δυστυχώς, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Πρέπει να δεχτεί την κατάσταση ως έχει.
β) Ένα άτομο ταξιδεύει σε ξένη χώρα, χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα. Στον τόπο που επισκέπτεται, έρχεται αντιμέτωπος με κάποιες καθημερινές ανάγκες, όπως να διαλέξει ένα φαγητό στο εστιατόριο, να πάρει ένα μεταφορικό μέσο, να επισκεφθεί έναν πολιτιστικό χώρο κ.λπ. Ο σημειοδότης του όμως είναι περιπλανώμενος, ως εκ τούτου αδυνατεί να δράσει αυτοβούλως. Επομένως, η μόνη του επιλογή είναι να αφεθεί στις υποδείξεις ή τις συστάσεις τρίτων: του σερβιτόρου, του οδηγού ταξί, του ξεναγού κ.λπ.
Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι ένας περιπλανώμενος σημειοδότης δεν επιτρέπει στο άτομο να λειτουργήσει από μόνο του, αλλά χρειάζεται απαραιτήτως "χείρα βοηθείας" από τρίτους παράγοντες, δηλαδή από άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις.
* Ένας πλανήτης είναι περιπλανώμενος όταν δε βρίσκεται στο δικό του ζώδιο, στην τριπλότητά του, στα όριά του, στο ύψωμά του ή στο δικό του πρόσωπο, δηλαδή σε μία από τις δικές του θεμελιώδεις δυνάμεις
Καλό είναι να γνωρίζετε ότι...
- Ο καλύτερος τρόπος για να ενισχυθεί ο περιπλανώμενος πλανήτης είναι η ενδυνάμωσή του με συμπτωματικές δυνάμεις. Βέβαια, όταν έχουμε ωριαίο χάρτη, δεν υπάρχει δυνατότητα να επέμβουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα, θα πορευτούμε με ό,τι έχουμε. Όμως, σ' ένα χάρτη επιλογής μπορούμε να βελτιώσουμε με συμπτωματικές δυνάμεις τη θέση του περιπλανώμενου, τοποθετώντας τον κυρίως σε γωνιακούς οίκους, φροντίζοντας να έχει συγκλίνουσες, αρμονικές όψεις με ευνοϊκούς πλανήτες ή σύνοδο με κάποιον ευμενή απλανή κ.λπ.
- Στις μέρες μας, οι κανόνες της ωριαίας αστρολογίας χρησιμοποιούνται και στην ανάλυση των γενέθλιων χαρτών. Ένας περιπλανώμενος πλανήτης σε γενέθλιο χάρτη μάς δείχνει, λίγο πολύ, ότι το άτομο δεν έχει τη δυνατότητα να επέμβει στις καταστάσεις που σημειοδοτεί ο πλανήτης αυτός. Εξεταζόμενος όμως με τη μέθοδο των προόδων, ο περιπλανώμενος "κινείται" πάνω στον ζωδιακό και αλλάζει θέσεις. Συνεπώς, αλλάζει και θεμελιώδεις δυνάμεις. Σε αρκετές περιπτώσεις, έχει παρατηρηθεί ότι, από μια ηλικία και μετά, μόλις ο πλανήτης αποκτήσει θεμελιώδεις δυνάμεις, το άτομο μπορεί πλέον να αντεπεξέρχεται και να ελέγχει τα θέματα του πλανήτη αυτού.
Απόσπασμα από το βιβλίο
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας