Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Πολιορκούμενος σημειοδότης

Ποιος πλανήτης θεωρείται πολιορκούμενος και ποια πολιορκία θεωρείται εξαιρετικά αρνητική

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Πολιορκούμενος σημειοδότης

Όταν ένας πλανήτης είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο, έχουμε το φαινόμενο της πολιορκίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει το φαινόμενο αυτό είναι ο πολιορκούμενος πλανήτης να βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τους δύο δυσμενείς.

Από τη δυσάρεστη επίδραση της πολιορκίας δεν εξαιρούνται ούτε οι ευνοϊκοί πλανήτες Αφροδίτη και Δίας. Ένας Δίας στρυμωγμένος ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο, ασφυκτιά και καταλήγει από ευεργέτης να γίνεται κακεργέτης.

Η πολιορκία θεωρείται εξαιρετικά αρνητική και ο πλανήτης που βρίσκεται μεταξύ Άρη και Κρόνου υποφέρει και δυσανασχετεί.

Γιατί υποφέρει, όμως; Ποια είναι η ερμηνεία που κρύβεται εδώ; Η εξήγηση προκύπτει από τις φυσικές ιδιότητες του Άρη και του Κρόνου, δύο πλανητών από τη φύση τους δύσκολων, αφού ο Άρης είναι ο κατ' εξοχήν πύρινος πλανήτης, ενώ ο Κρόνος, ο κατ' εξοχήν παγερός.

"Θα πάρω το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες;"

Στον ωριαίο χάρτη που καταστρώνεται, ο ωροσκόπος "πέφτει" στους Διδύμους κατά συνέπεια, ο αθλητής που ρωτά εκπροσωπείται από τον Ερμή. Αλλά ο Ερμής δεν είναι καλά τοποθετημένος: βρίσκεται στον 12ο οίκο και σε πολιορκία από τους δύο δυσμενείς: Άρη 26° Ταύρου, Ερμή 27° Ταύρου, Κρόνος 28° Ταύρου.

Όπως παρατηρούμε, η κλειστή σύνοδος των τριών πλανητών γίνεται σε σταθερό ζώδιο και σε κατιόντα οίκο. Σε αυτόν το χάρτη, ο πολιορκούμενος Ερμής κυριολεκτικά περιγράφει την κατάσταση του νεαρού αθλητή, ο οποίος, ένα μήνα προτού διατυπώσει την ερώτηση, τραυματίστηκε και τώρα κάνει την απαιτούμενη αγωγή για να είναι έτοιμος στους αγώνες.

Στο χάρτη, βλέπουμε τον Ερμή (ο αθλητής) να έχει απομακρυνθεί μία μοίρα (1°) από τη σύνοδο που είχε με τον Άρη. Η απόσταση μιας μοίρας τού ενός πλανήτη από τον άλλο μας δείχνει μια μονάδα χρόνου. Αφού ο τραυματισμός συνέβη ένα μήνα πριν, η μονάδα χρόνου σε αυτόν το χάρτη είναι ο μήνας.

Δυστυχώς για τον αθλητή, ο χάρτης δεν περιγράφει μόνο την εικόνα που προηγήθηκε, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί τη στιγμή της ερώτησης, καθώς επίσης την εξέλιξη, η οποία προμηνύεται για το άμεσο μέλλον.

Πού είναι ο νεαρός αθλητής (Ερμής) την ώρα που ρωτά; Στον 12ο οίκο, μέσα σ' ένα νοσοκομείο. Ποιον έχει μπροστά του; Τον... Κρόνο.

Άρα, βρίσκεται σε πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Βιώνει το φαινόμενο της πολιορκίας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Πώς, όμως, να δώσεις αρνητική απάντηση σε κάποιον που έχει καταβάλει τόσο σκληρή προσπάθεια και αγωνιά; Πώς να του πεις: "Όχι, δε θα διακριθείς";

Και πράγματι, έτσι έγινε. Ο ερωτών δε συμμετείχε καν στους αγώνες. Λίγο καιρό μετά την ερώτηση, ξαναχτύπησε, πιο σοβαρά αυτήν τη φορά, με αποτέλεσμα να μην πάρει καν μέρος στη διοργάνωση, για την οποία είχε παλέψει τόσο πολύ.

Βλέπετε, ο Ερμής (ο αθλητής) ναι μεν έφευγε από τον Άρη, αλλά στη συνέχεια συναντούσε τον Κρόνο.

Όπως διαπιστώνουμε, όταν συναντάται το φαινόμενο της πολιορκίας σε χάρτες αθλητικού περιεχομένου, θεωρείται πάρα πολύ σοβαρό. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για χάρτες που αφορούν σε άλλα θέματα της καθημερινότητας.

Πάντως, σε όποιον οίκο και αν λαμβάνει χώρα το φαινόμενο αυτό, τα θέματα που σημειοδοτεί ο οίκος δε θα πάψουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνεπώς, σ' έναν ωριαίο χάρτη η πολιορκία εκλαμβάνεται τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντοτε, ως ένδειξη μη επίτευξης του ζητούμενου.

Η "καλή πολιορκία"

Μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί πουθενά στη βιβλιογραφία κάποιος όρος ο οποίος αναφέρεται στην αντίθετη έννοια από αυτήν της πολιορκίας, όπου, δηλαδή, ένα ουράνιο σώμα είναι τοποθετημένο μεταξύ των δύο ευμενών πλανητών, της Αφροδίτης και του Δία. Η μοναδική αναφορά σε αυτό το φαινόμενο γίνεται από τον AI-Birouni, ο οποίος το αποκαλεί "εξαιρετικά καλό".

Για παράδειγμα, εάν έχουμε Αφροδίτη 10° Τοξότη, Σελήνη12° Τοξότη , Δία 14 ° Τοξότη, η σύνοδος αυτή προσδίδει στη Σελήνη μεγάλη δύναμη και πολλές θετικές ιδιότητες.

Μια άλλη ιδιαίτερα θετική περίπτωση ευνοϊκής "πολιορκίας" από την Αφροδίτη και τον Δία είναι, όταν ανάμεσά τους βρίσκεται ο Κλήρος της Τύχης.

Για παράδειγμα, έχουμε Αφροδίτη 5° Ταύρου, Κλήρος της Τύχης 6° Ταύρου, τοποθετημένους στον 5ο οίκο του χάρτη, όπου η Αφροδίτη απολαμβάνει χαρά. Μάλιστα, εάν η ερώτηση αφορά σε εγκυμο­σύνη, τότε ... χαράς ευαγγέλια για τους μέλλοντες γονείς!

Ύπαυγος σημειοδότης

Μαζί με την πολιορκία, το φαινόμενο του ύπαυγου πλανήτη θεωρείται από τις δυσμενέστερες επιρροές, που ενδέχεται να συναντήσουμε σ' έναν ωριαίο χάρτη ..

Όσο περισσότερο καίγεται ένας σημειοδότης, τόσο το χειρότερο γι' αυτόν που εκπροσωπεί. Το κάκιστο αποτέλεσμα, δε, επέρχεται, όταν ο πλανήτης αυτός βρεθεί στο ζώδιο της πτώσης ή της αδυναμίας του. Ωστόσο, αν ένας πλανήτης καίγεται στο δικό του ζώδιο ή στο ζώδιο της έξαρσής του, δε θεωρείται τόσο επιβλαβής.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω ερμηνεύονται πάντοτε σε συνάρτηση με το θέμα του χάρτη. Για παράδειγμα, στην ερώτηση: "Θα βρω δουλειά;'', βλέπουμε έναν Άρη να κυβερνά τον 1ο οίκο του ερωτώντος και τον Ήλιο να κυβερνά τον 10ο οίκο, που σημειοδοτεί την εργασία του.

Στον ωριαίο χάρτη, ο Ήλιος και ο Άρης βρίσκονται σε κλειστή σύνοδο, στον 1ο οίκο του ερωτώντας. Πώς θα εκτιμήσουμε την εικόνα που διαγράφεται εδώ; Θα πούμε ότι ο ερωτών (Άρης) "καίγεται"; Όχι βέβαια. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ο Ήλιος που περιγράφει το ζητούμενο, δηλαδή την πολυπόθητη εργασία. Και αφού ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον ερωτώντα, κρίνουμε ότι η επιθυμία του να βρει δουλειά θα πραγματοποιηθεί.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved