Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Κοινός κυβερνήτης ερωτώντος και ζητούμενου

Πώς θα ερμηνευθεί ένας ωριαίος χάρτης όπου ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον ερωτώντα, κυβερνά δύο ζώδια;

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Κοινός κυβερνήτης ερωτώντος και ζητούμενου

Όπως γνωρίζουμε, στην ελληνική αστρολογία, όλοι οι πλανήτες-εκτός από τα Φώτα (Ήλιος Σελήνη)- έχουν στη δικαιοδοσία τους από δύο ζώδια ο καθένας.

Ερμής

Δίδυμοι-Παρθένος

Αφροδίτη

Ταύρος-Ζυγός

Άρης

Κριός-Σκορπιός

Δίας

Τοξότης-Ιχθύες

Κρόνος

Αιγόκερως-Υδροχόος

Πώς θα ερμηνευθεί, λοιπόν, ένας ωριαίος χάρτης όπου ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον ερωτώντα, κυβερνά δύο ζώδια;

Εδώ, η προσοχή μας πρέπει να εστιαστεί στο θέμα της ερώτησης. Διότι, σε μια ερώτηση σχετικά με την καριέρα, η ερμηνεία απαιτεί την εξέταση διαφορετικών οίκων απ' ό,τι σε μια άλλη ερώτηση, η οποία έχει να κάνει μ' ένα ιατρικό θέμα ή μία δικαστική, αθλητική ή συναισθηματικής φύσεως υπόθεση.

Ας δούμε δύο παραδείγματα:

α) Ταύρος-Ζυγός = Αφροδίτη

Σ' έναν ωριαίο χάρτη που αφορά σε ζήτημα υγείας του ερωτώντας, ανατέλλει το ζώδιο του Ταύρου, το οποίο κυβερνάται από την Αφροδίτη. Στον ίδιο χάρτη, παρατηρούμε ότι στην ακμή του 6ου οίκου του ερωτώντας είναι το ζώδιο του Ζυγού. Άρα, η Αφροδίτη κυβερνά από κοινού τον 1ο (ο ερωτών) και τον 6ο οίκο (οι ασθένειες). Αν η Αφροδίτη είναι καλά τοποθετημένη, με θεμελιώδεις δυνάμεις και θετικές όψεις, και αν, επιπλέον, ο Κλήρος της Τύχης βρίσκεται στον 6ο οίκο, τότε τα θέματα του οίκου του ζητούμενου, δηλαδή του 6ου, θα εξελιχθούν ομαλά και ευνοϊκά.

Σε αυτό το σημείο, ας επισημάνουμε ότι, εφόσον ο χάρτης πραγματεύεται θέματα υγείας, πρέπει να εξεταστούν επισταμένως οι ποιότητες και οι ιδιοσυγκρασίες των πλανητών, που θα δείξουν και τη φύση της ασθένειας.

β) Δίδυμοι-Παρθένος= Ερμής

Σε ερώτηση ενός εργαζομένου σχετικά με την καριέρα του, βλέπουμε να ανατέλλει στο χάρτη το ζώδιο της Παρθένου, ενώ στον 10ο οίκο μεσουρανεί το ζώδιο των Διδύμων.

Άρα, έχουμε τον Ερμή κοινό κυβερνήτη του ερωτώντας (1ος) και της καριέρας του (10ος). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ελέγξουμε την κατάσταση του Ερμή σύμφωνα με τις όψεις, τις θεμελιώδεις δυνάμεις και τις υπόλοιπες ιδιότητές του. Από την εξέταση αυτή θα προκύψει η αρμονική ή μη σχέση μεταξύ του ερωτώντας και της εργασίας του.

Βέβαια, δεν εξαντλούνται εδώ τα παραδείγματα χαρτών στους οποίους ο ερωτών και το ζητούμενο σημειοδοτούνται από τον ίδιο πλανήτη. Σε όλους τους χάρτες όπου έχουμε κοινό κυβερνήτη, θα πρέπει να προσαρμοστεί και ο τρόπος σκέψης τον οποίο αναφέραμε.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου έχουμε μεν κοινό κυβερνήτη των δύο εμπλεκόμενων οίκων, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε και ένας δεύτερος σημειοδότης για να προχωρήσουμε σε ερμηνεία. Τότε, λαμβάνουμε τον επικυρίαρχο* πλανήτη του διερευνώμενου οίκου - είτε πρόκειται για τον οίκο του ερωτώντας είτε για τον οίκο του ζητούμενου, ή και των δύο.

Ειδικά σε ερωτήσεις αθλητικού περιεχομένου που αφορούν στον 10ο οίκο, η ύπαρξη κοινού κυβερνήτη 1ου-10ου αποδεικνύεται πολύ δύσκολη στην ερμηνεία της. Έχει παρατηρηθεί ότι ο κοινός κυβερνήτης μπορεί να εκτοξεύσει τον ερωτώντα στα ουράνια ή να τον καταποντίσει στα Τάρταρα!

* Η λέξη "επικυρίαρχος" είναι γνωστή διεθνώς με την ονομασία Almuten, που προέρχεται από 'την αραβική λέξη moumtaj = ο σωστός, ο πρέπων, ο αρμόζων, ο κατάλληλος, ο σεπτός. Περισσότερες πληροφορίες περί επικυρίαρχων πλανητών μπορεί να βρει ο αναγνώστης στην Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 169-173.

Στην Ωριαία ο πλανήτης έχει... ονοματεπώνυμο!

Αν εξετάσουμε τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί η σύγχρονη αστρολογία για να ερμηνεύσει τις επιδράσεις των πλανητών, θα διαπιστώσουμε ότι το πεδίο είναι τόσο ευρύ, ώστε καθίσταται ασαφές. Για παράδειγμα, στη σύγχρονη αστρολογία, μία από τις έννοιες που εκφράζει ο πλανήτης Άρης είναι η "επιθετικότητα", ενώ μία από τις έννοιες που ταιριάζουν στην Αφροδίτη είναι η "αρμονία" - όροι, και οι δύο, ευρύτατοι όσον αφορά στην αποκωδικοποίησή τους.

Στην ωριαία και την παραδοσιακή αστρολογία, η σημειολογία των πλανητών είναι διαφορετική σε κάθε χάρτη. Ανάλογα με τον οίκο που εξετάζεται στον ωριαίο χάρτη, ο Άρης ή η Αφροδίτη δεν αντιπροσωπεύουν απλώς κάτι το αφηρημένο, αλλά ένα συγκεκριμένο άτομο, ζώο, αντικείμενο, προοπτική, κ.λπ. Μπορεί να είναι ο αδελφός, ο γείτονας, ο πατέρας, ο διευθυντής, ο υπάλληλος, ο δικηγόρος, το χαμένο δαχτυλίδι, το σπίτι, το αυτοκίνητο, μια θέση εργασίας, ένας ενοικιαστής κ.ο.κ.

"Θα ξεπεραστούν, επιτέλους, τα προβλήματα που εμποδίζουν το γάμο μου;"

Η ερώτηση υποβάλλεται από κάποιον που επιθυμεί να παντρευτεί. Εξετάζοντας τον ωριαίο χάρτη, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει το πλανητικό φαινόμενο της παρεμπόδισης. Ποιος εμποδίζει το γάμο; Ο πλανήτης που δημιουργεί την παρεμπόδιση, ο οποίος, φυσικά, έχει όνομα. Ο οίκος τον οποίο κυβερνά θα μας βοηθήσει να συμπεράνουμε αν είναι ο πεθερός, η πεθερά, ο φίλος, τα ισχνά οικονομικά κ.λπ.

Βλέπουμε, κατά συνέπεια, ότι στην ωριαία αστρολογία οι εξεταζόμενοι πλανήτες έχουν όνομα και συχνά ... επώνυμο!

Έτσι, μοιραία, η τελική κρίση είναι θεμελιωμένη.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved