Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Κρυμμένες παγίδες

 Εάν δε συμβουλευόμαστε τις εφημερίδες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μας διαφύγουν τα αληθινά γεγονότα

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Κρυμμένες παγίδες

Το παράδειγμα αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι αποτελεί ένα καλό μάθημα για το πόσο έξω ενδέχεται να πέσει ο ερμηνευτής στην εκτίμησή του, αν δεν ελέγχει όλες τις λεπτομέρειες που υπάρχουν σ' ένα χάρτη.

"Θα βρω το πορτοφόλι που έχασα;"

Αρχίζοντας τη διερεύνηση του χάρτη, βλέπουμε τον Ερμή (1ος οίκος/ο ερωτών) να πλησιάζει με σύνοδο την Αφροδίτη, που κυβερνά τον 2ο οίκο, στον οποίο ανήκει και το πορτοφόλι του ερωτώντας.

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό; Ότι είναι θέμα δύο μονάδων χρόνου για να βρει ο ερωτών το πορτοφόλι του, αφού οι δύο κύριοι σημειοδότες απέχουν μεταξύ τους μόλις 2° ( Ερμής 15° Υδροχόου - Αφροδίτη 17° Υδροχόου).

Στην προκειμένη περίπτωση, ήταν εντελώς απαραίτητη η εξέταση των εφημερίδων, έτσι ώστε να ελεγχθεί η κίνηση αλλά και η ταχύτητα των πλανητών.

Μελετώντας, όμως, τις πλανητικές εφημερίδες και κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τις όψεις που σχηματίζονται, διαπιστώνουμε ότι η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη έχει γίνει ήδη!

Τι συνέβη;

Ο Ερμής είχε αργή κίνηση*, ως εκ τούτου ήταν η Αφροδίτη εκείνη που ολοκλήρωσε την όψη, τρέχοντας γρηγορότερα εκείνες τις μέρες από τον Ερμή, και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από αυτόν. Η όψη ακριβείας μεταξύ τους είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν από την ερώτηση (26/2/2008, 8.17 Τ .50"). Βλέπετε, ο χάρτης καθρεφτίζει πιστά ό,τι έγινε: Το πορτοφόλι (Αφροδίτη) έχει απομακρυνθεί από τον ερωτώντα (Ερμής).

Ο χάρτης αυτός επιλέχθηκε, επειδή περιέχει ένα κατά κάποιον τρόπο οξύμωρο φαινόμενο: εξαιτίας της αργής κίνησης του γρήγορου πλανήτη (Ερμής), ο πιο αργός πλανήτης (Αφροδίτη) εμφανίζεται, εδώ, ταχύτερος.

Συμπέρασμα: Εάν δε συμβουλευόμαστε τις εφημερίδες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μας διαφύγουν τα αληθινά γεγονότα και η εξέλιξή τους. Αφού δεν ξέρουμε λοιπόν τι μας περιμένει στη γωνία, προσοχή στις ... μπανανόφλουδες!

2/3/2008

07.00'.57" μ.μ. (ΕΕΤ-2)

23°Ε43' - 37°Ν58"

pagides.jpg

* Τη στιγμή της ερώτησης, ο Ερμής είχε πραγματοποιήσει μόλις τη δεύτερη στάση του και ετοιμαζόταν να γυρίσει ορθόδρομος

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved