Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Κρυμμένες παγίδες

 Εάν δε συμβουλευόμαστε τις εφημερίδες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μας διαφύγουν τα αληθινά γεγονότα

Το παράδειγμα αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι αποτελεί ένα καλό μάθημα για το πόσο έξω ενδέχεται να πέσει ο ερμηνευτής στην εκτίμησή του, αν δεν ελέγχει όλες τις λεπτομέρειες που υπάρχουν σ' ένα χάρτη.

"Θα βρω το πορτοφόλι που έχασα;"

Αρχίζοντας τη διερεύνηση του χάρτη, βλέπουμε τον Ερμή (1ος οίκος/ο ερωτών) να πλησιάζει με σύνοδο την Αφροδίτη, που κυβερνά τον 2ο οίκο, στον οποίο ανήκει και το πορτοφόλι του ερωτώντας.

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό; Ότι είναι θέμα δύο μονάδων χρόνου για να βρει ο ερωτών το πορτοφόλι του, αφού οι δύο κύριοι σημειοδότες απέχουν μεταξύ τους μόλις 2° ( Ερμής 15° Υδροχόου - Αφροδίτη 17° Υδροχόου).

Στην προκειμένη περίπτωση, ήταν εντελώς απαραίτητη η εξέταση των εφημερίδων, έτσι ώστε να ελεγχθεί η κίνηση αλλά και η ταχύτητα των πλανητών.

Μελετώντας, όμως, τις πλανητικές εφημερίδες και κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τις όψεις που σχηματίζονται, διαπιστώνουμε ότι η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη έχει γίνει ήδη!

Τι συνέβη;

Ο Ερμής είχε αργή κίνηση*, ως εκ τούτου ήταν η Αφροδίτη εκείνη που ολοκλήρωσε την όψη, τρέχοντας γρηγορότερα εκείνες τις μέρες από τον Ερμή, και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από αυτόν. Η όψη ακριβείας μεταξύ τους είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν από την ερώτηση (26/2/2008, 8.17 Τ .50"). Βλέπετε, ο χάρτης καθρεφτίζει πιστά ό,τι έγινε: Το πορτοφόλι (Αφροδίτη) έχει απομακρυνθεί από τον ερωτώντα (Ερμής).

Ο χάρτης αυτός επιλέχθηκε, επειδή περιέχει ένα κατά κάποιον τρόπο οξύμωρο φαινόμενο: εξαιτίας της αργής κίνησης του γρήγορου πλανήτη (Ερμής), ο πιο αργός πλανήτης (Αφροδίτη) εμφανίζεται, εδώ, ταχύτερος.

Συμπέρασμα: Εάν δε συμβουλευόμαστε τις εφημερίδες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μας διαφύγουν τα αληθινά γεγονότα και η εξέλιξή τους. Αφού δεν ξέρουμε λοιπόν τι μας περιμένει στη γωνία, προσοχή στις ... μπανανόφλουδες!

2/3/2008

07.00'.57" μ.μ. (ΕΕΤ-2)

23°Ε43' - 37°Ν58"

* Τη στιγμή της ερώτησης, ο Ερμής είχε πραγματοποιήσει μόλις τη δεύτερη στάση του και ετοιμαζόταν να γυρίσει ορθόδρομος

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved