Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Απάντηση με την πρώτη ματιά

Πώς παίρνεις άμεση απάντηση σε μια ωριαία ερώτηση

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Απάντηση με την πρώτη ματιά

Απάντηση με την πρώτη ματιά

Υπάρχουν ορισμένες αστρολογικές ενδείξεις οι οποίες μπορούν να δώσουν άμεση απάντηση σε μια ωριαία ερώτηση:

"Είμαι έγκυος;"

Ο κυβερνήτης του 5ου στον 1ο =

ΝΑΙ, είναι έγκυος.

Ο κυβερνήτης του 1ου στον 5o=

Πολύ μεγάλες πιθανότητες να είναι έγκυος. Ίσως όμως η θέση του σημειοδότη της ερωτούσας, στον οίκο του ζητούμενου, δείχνει απλώς τη σφοδρή επιθυμία της να αποκτήσει παιδί.

"Θα πάρω τη δουλειά;"

Ο κυβερνήτης του 10ου στον 1ο

ΝΑΙ, θα πάρει τη δουλειά.

Ο κυβερνήτης του 1ου στον 10ο =

Πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρει τη δουλειά. Αλλά, προσοχή! Ο σημειοδότης του ερωτώντας, τοποθετημένος στον οίκο της εργασίας την οποία θέλει να αναλάβει, μπορεί να φανερώνει απλώς την αγωνία που τον διακατέχει να προσληφθεί.

"Θα πάρω το βραβείο;"

Ο κυβερνήτης του 10ου στον 1o

ΝΑΙ, θα πάρει το βραβείο.

Ο κυβερνήτης του 1ου στον 10ο

Πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρει το βραβείο.

vraveio.jpg

Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο, αν ο κυβερνήτης του διαγωνιζόμενου βρίσκεται στον οίκο που αντιπροσωπεύει το βραβείο, να δείχνει απλώς πόσο ποθεί ο ερωτών να του απονεμηθεί αυτός ο τίτλος. Πάντως, αν ο κυβερνήτης του 1ου οίκου κάνει σύνοδο με ευμενή πλανήτη, τότε ο ερωτών έχει το βραβείο "στο τσεπάκι"!

Στη συνέχεια, ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά ορισμένες περιπτώσεις ωριαίων ερωτήσεων, στις οποίες η εμπειρία έδειξε ότι η απάντηση έρχεται με την πρώτη ματιά που θα ρίξουμε στο χάρτη:

1) Εδώ, έχουμε τους δύο ευμενείς, Αφροδίτη και Δία, τοποθετημένους σε διακεκριμένες θέσεις, στον 1ο και τον 10ο οίκο αντίστοιχα. Σε αυτόν το χάρτη, όποιο και αν είναι το θέμα της ερώτησης, το ζητούμενο θα επιτευχθεί, και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν υποθέσουμε ότι το θέμα που απασχολεί την ενδιαφερόμενη είναι:

"Θα τα πάω καλά με τον πατέρα του μέλλοντος συζύγου μου;", η απάντηση που θα δοθεί άμεσα είναι θετική, ανεξαρτήτως αν προέρχεται από παράγωγους οίκους.

Έχουμε:

Η ερωτούσα = 1ος οίκος = Δίας

Ο μέλλων σύζυγός της = 7ος οίκος

Ο πατέρας του = 10ος οίκος (4ος παράγωγος του 7ου) = Αφροδίτη

Αφού, λοιπόν, ο πατέρας του μέλλοντος συζύγου (Αφροδίτη) είναι ευνοϊκά τοποθετημένος στον 1ο οίκο της κοπέλας, και εκείνη (Δίας) τοποθετημένη, ακόμα πιο ευνοϊκά, στον 1Οο, τον οίκο του μέλλοντος πεθερού της, η απάντηση είναι: "Ναι, ο πατέρας του θα σε λατρέψει, και θα τον λατρέψεις κι εσύ". Πόσω μάλλον που οι δύο σημειοδότες, Αφροδίτη και Δίας, σχηματίζουν όψη μεταξύ τους και έχουν αμοιβαία υποδοχή από ζώδιο.

Όπως αναφέραμε ήδη, ο ίδιος χάρτης θα έδινε θετική απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση που αφορούσε σε θέμα του 10ου οίκου. Διότι, κάθε φορά που βλέπουμε τον κυβερνήτη του 10ου σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, και, παράλληλα, τον κυβερνήτη του ερωτώντας τοποθετημένο στον οίκο για τον οποίο ... καίγεται, μόνον ευνοϊκό μπορεί να είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ας δούμε και τις απαντήσεις που θα προέκυπταν από τον ίδιο χάρτη σε ερωτήσεις αθλητικού περιεχομένου:

- "Θα πάρω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες;"

Όχι μόνο θα πάρεις το μετάλλιο, αλλά η νίκη σου θα κάνει παγκόσμια αίσθηση και η πρωτιά σου θα συζητιέται για πολύ καιρό".

- "Θα νικήσει η ομάδα μου τους αντιπάλους μας στο ράγκμπι;" "Ναι, θα κερδίσει, και μάλιστα με μεγάλη άνεση".

- "Θα κερδίσει η σχολική ομάδα μας το τάδε σχολείο στην κωπηλασία;" "Πανεύκολα!"

Αν, τώρα, στις ευνοϊκές συγκυρίες προσθέσουμε και μια πιθανή σύνοδο του Κλήρου της Τύχης με τον ωροσκόπο, τότε μπορούμε να πούμε ότι: "Οι ουρανοί βρέχουν ... τύχη!"

Υπενθυμίζεται επίσης, εδώ, ότι οι αστρολογικές συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο χάρτη είναι ιδανικές για τη δημιουργία ενός χάρτη επιλογής. Είναι αυτές ακριβώς οι συνθήκες που "κυνηγά" κάποιος για να καταστρώσει τον "τέλειο" χάρτη επιλογής, από τον οποίο μόνο θετικά αποτελέσματα είναι δυνατό να προσδοκά.

2) Ένας αθλητής ρωτά: "Θα διατηρήσω τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή τη χρονιά που έρχεται;"

Για να δοθεί απάντηση σε αυτό το θέμα, πρέπει να υιοθετήσουμε το σκεπτικό που ισχύει όταν κάποιος ρωτά εάν θα διατηρήσει τη θέση του σε μια επιχείρηση – επειδή έχει λόγους να πιστεύει ότι θα τη χάσει.

emvolimi-1111.jpg

Όπως είναι εμφανές, μία από τις βασικές παραμέτρους που θα οδηγήσουν στη σωστή απάντηση είναι το ζώδιο της ακμής του 10ου οίκου. Είναι παρορμητικό, μεταβλητό ή σταθερό;

Διότι το σταθερό ζώδιο στον 10ο οίκο -υποστηριζόμενο, φυσικά, και από άλλες ενδείξεις στο χάρτη- δείχνει ότι η κατάσταση δεν αλλάζει, επομένως ο εργαζόμενος δε μετακινείται από τη θέση του.

Με παρόμοιο τρόπο θα σκεφτούμε και στην ερώτηση του αθλητή. Αν η ακμή του 10ου είναι σε σταθερό ζώδιο, αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι θα διατηρήσει τον τίτλο του. Καλό είναι, βέβαια, να συνηγορούν και οι υποδοχές μεταξύ 1ου και 10ου οίκου, καθώς επίσης να υπάρχουν ευνοϊκές όψεις με καλότυχους πλανήτες.

3) Στην ερώτηση: "Θα πάρω τη δουλειά;", εάν ο κυβερνήτης του 1ου οίκου του ερωτώντος βρεθεί σε συγκλίνουσα όψη συνόδου με τον κυβερνήτη του 10ου, η απάντηση είναι θετική. Μάλιστα, η σύνοδος αυτή, που ενώνει τον ερωτώντα με το ζητούμενο, έχει τη δυνατότητα να μας πληροφορήσει για το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο αναμένεται να γίνει η πρόσληψη στην πολυπόθητη εργασία, αφού οι μοίρες ανοχής της όψης μπορούν να μας δείξουν πόσος καιρός θα χρειαστεί για να ξεκινήσει ο ερωτών την εργασία του. Όσο μικρότερη η απόσταση μεταξύ των πλανητών, τόσο το καλύτερο· η έναρξη της εργασιακής σχέσης είναι ... προ των πυλών!

Σε ερωτήσεις αθλητικού περιεχομένου, η συγκλίνουσα σύνοδος του κυβερνήτη του ερωτώντας με τον κυβερνήτη του 10ου οίκου δίνει άμεση απάντηση στον αθλητή, που ανησυχεί αν θα διακριθεί ή θα αποκτήσει κάποιον τίτλο: "Ναι, θα κερδίσεις. Ναι, θα διακριθείς. Ναι, θα πάρεις το κύπελο, το βραβείο, την τιμητική διάκριση".

4) Άμεσα θετική απάντηση σ' ένα χάρτη θα ήταν δυνατό να προκύψει κρίνοντας και από τους απλανείς αστέρες*. Για παράδειγμα, ο Δίας στον ωροσκόπο, στις 23° του Ζυγού, σε σύνοδο με τη Spica, ή ο Ήλιος στις 29° του Λέοντα, σε σύνοδο με τον ευμενή Regulus.

* Βλ. Ωριαία Αστρολογία - Τα χαμένα Κλειδιά σελ. 233-240

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved