Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Χαμένα αντικείμενα

Οι ερωτήσεις για χαμένα αντικείμενα ήταν εξαιρετικά διαδεδομένες στο παρελθόν και εξακολουθούν να είναι μέχρι σήμερα

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Χαμένα αντικείμενα

Από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχονται οι ερμηνευτές ωριαίων χαρτών είναι εκείνες που αφορούν σε χαμένα αντικείμενα. Οι ερωτήσεις αυτού του είδους ήταν εξαιρετικά διαδεδομένες στο παρελθόν και εξακολουθούν να είναι μέχρι σήμερα.

Η διαδικασία εντοπισμού των αντικειμένων μέσα στο χάρτη θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί εξοικείωση με το σκεπτικό της Ωριαίας. Έπειτα από πολυετή εξάσκηση και απόκτηση εμπειρίας σε παρόμοιους χάρτες, ο ερμηνευτής αποκτά, σιγά σιγά, την ικανότητα "να ξεκλειδώνει τις κρυψώνες" των χαμένων αντικειμένων. Στους χάρτες, μάλιστα, στους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ανεύρεσης του αντικειμένου, με τη βοήθεια πλανητικών θέσεων και όψεων, μπορεί να περιγραφεί με σαφήνεια ακόμα και ο χώρος ή ο τόπος όπου έχει "κρυφτεί" το εν λόγω αντικείμενο.

-Όπως γνωρίζουμε, ο ερωτών συμβολίζεται πάντοτε από τον ωροσκόπο, τον κυβερνήτη του ωροσκόπου και, πολλές φορές, τη Σελήνη.

- Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο πώς θα χειριστούμε τη Σελήνη, διότι, σε αυτές τις ερωτήσεις, θεωρείται και φυσικός σημειοδότης των απωλεσθέντων.

- Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ο οίκος που εκπροσωπεί τα χαμένα αντικείμενα.

Όπως γνωρίζουμε, στην ωριαία αστρολογία, ο 2ος οίκος αντιπροσωπεύει τα κινητά αγαθά του ερωτώντας. Σε αυτό τον οίκο, λοιπόν, συμπεριλαμβάνεται οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί κινητή περιουσία του: από μικροαντικείμενα, όπως βιβλία, κλειδιά, ρούχα, έντυπα, έγγραφα ή κοσμήματα μέχρι μικροσυσκευές, τηλεοράσεις, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, φορητούς υπολογιστές ή αυτοκίνητα*.

Για οτιδήποτε είναι ξεχασμένο ή παραπεταμένο, έχουμε επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουμε τον 4ο οίκο. Βασιζόμενοι στο σκεπτικό ότι ο 4ος αντιπροσωπεύει το σπίτι μας, απευθυνόμαστε σε αυτόν και για τα παραπεταμένα αντικείμενα μέσα στο σπίτι**.

Από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κυβερνήτες αυτών των δύο οίκων (2ου και 4ου), μπορούμε να πάρουμε τις πρώτες πληροφορίες για την περιγραφή των απωλεσθέντων - αν, δηλαδή, είναι ακριβά, φτηνά, παλιά, καινούρια κ.λπ.

Σε τέτοιους χάρτες, δεν πρέπει να αμελούμε να εξετάζουμε και τους φυσικούς σημειοδότες των αντικειμένων, όπως είναι, π.χ., ο Ήλιος για τα χρυσά αντικείμενα, ο Ερμής για τα χαρτιά, τα μικροαντικείμενα και τα έγγραφα, η Αφροδίτη για τα γυναικεία κοσμήματα, ο Άρης για τα όπλα, τις μηχανές και τα αιχμηρά αντικείμενα, ο Δίας για τα εκκλησιαστικά αντικείμενα, τα κειμήλια, τα πολυτελή κοσμήματα ή ενδύματα, ο Κρόνος για τα αντικείμενα που είναι παλιά ή βρίσκονται σε σκοτεινούς χώρους, σε πέτρινα εδάφη κ.λπ.

Πρώτες κινήσεις: έλεγχος σημειοδοτών

Σε περιπτώσεις χαμένων ή κλεμμένων αντικειμένων, πρώτα απ' όλα πρέπει να εντοπίσουμε τους κύριους δείκτες του χάρτη, καθώς επίσης τη θέση και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Συνεπώς, εξετάζουμε:

  • τον ωροσκόπο
  • τον κυβερνήτη του ωροσκόπου
  • το ζώδιο του 2ου οίκου, των κινητών αγαθών
  • τον κυβερνήτη του 2ου οίκου
  • το ζώδιο του 4ου οίκου
  • τον κυβερνήτη του 4ου οίκου
  • το ζώδιο της Σελήνης
  • τον κυβερνήτη της Σελήνης
  • το ζώδιο του Κλήρου της Τύχης
  • τον κυβερνήτη του Κλήρου της Τύχης.

Ας μη μας παραξενέψει αν, σ' ένα χάρτη, ο σημειοδότης ενός πανάκριβου αντικειμένου -π.χ., ενός πίνακα που έχει κλαπεί- βρεθεί στο ζώδιο της πτώσης του. Ο σημειοδότης του αντικειμένου σε πτώση δηλώνει ότι κάποτε "είχε δύναμη, που τώρα την έχασε". Με άλλα λόγια, μπορεί να σημαίνει ότι, όσο το αντικείμενο βρισκόταν σε περίοπτη θέση, στο μουσείο ή σ' ένα πολυτελές σαλόνι, ήταν στην έξαρσή του, ενώ τώρα έχει περάσει σε ξένα χέρια και είναι κρυμμένο, χωρίς συντήρηση, σε περιβάλλον με υγρασία, ή δε φυλάσσεται καλά κ.ο.κ.

Αφού εντοπίσουμε τους σημειοδότες, η πρώτη μας ενέργεια είναι να βρούμε στον ωριαίο χάρτη τις ενδείξεις εκείνες που ενθαρρύνουν την ανεύρεση του αντικειμένου.

* Ο οίκος που σημειοδοτεί το αυτοκίνητο, στην Ωριαία, έχει εγείρει ποικίλες συζητήσεις μεταξύ των ερευνητών. Στο κεφάλαιο που πραγματεύεται ό,τι αφορά στον 2ο οίκο (σελ. 166), ο αναγνώστης θα βρει εκτενείς διευκρινίσεις γι' αυτό το θέμα.

** Αναφέρεται εδώ μια προσωπική παρατήρηση, η οποία έχει προκύψει από πολυετή εμπειρία: Μολονότι τα χαμένα αντικείμενα κυβερνώνται από τον 2ο οίκο, συχνά είναι το ζώδιο του 4ου οίκου εκείνο που μας φανερώνει πού βρίσκεται το αντικείμενο.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved