Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Χαμένα αντικείμενα-Ενδείξεις ΜΗ ανεύρεσης του αντικειμένου
Ποια στοιχεία κρίνονται ως μη βοηθητικά
Σ' έναν ωριαίο χάρτη, οι συνθήκες που κρίνονται μη βοηθητικές ως προς την ανεύρεση των απωλεσθέντων είναι οι εξής:
- Τα δύο Φώτα βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα.
- Ο σημειοδότης του χαμένου αντικειμένου καίγεται.
- Ο σημειοδότης του χαμένου αντικειμένου προσβάλλεται.
- Ο σημειοδότης του χαμένου αντικειμένου είναι τοποθετημένος σε κατιόντα οίκο.
- Ο σημειοδότης του χαμένου αντικειμένου σχηματίζει αποκλίνουσα όψη με
τον σημειοδότη του ερωτώντας ή τον πλανήτη που εξουσιάζει τον σημειοδότη του ερωτώντος.
- Η Σελήνη αποχωρίζεται από τον σημειοδότη του ερωτώντος ή τον πλανήτη που εξουσιάζει τον σημειοδότη του ερωτώντος.
Χάρτης χωρίς δυνατά σημάδια ανεύρεσης & Σελήνη κενή πορείας: Το αντικείμενο δε θα βρεθεί
Τέλος, δύο σημαντικές ενδείξεις που αποκλείουν την ανεύρεση του χαμένου αντικειμένου είναι:
α) Η παρουσία του σημειοδότη του 2ου στον 8ο οίκο· τότε, θεωρείται ότι το αντικείμενο έχει περιέλθει στην κατοχή είτε του/της συζύγου ή συνεταίρου του ερωτώντος, είτε στα χέρια κάποιου ανέντιμου προσώπου (π.χ., κλέφτη), είτε, απλώς, στα χέρια κάποιου άλλου - αφού ο 8ος είναι ο 2ος παράγωγος του 7ου οίκου, δηλαδή του οίκου των άλλων.
β) Η έλλειψη υποδοχών μεταξύ των κύριων σημειοδοτών του χάρτη, δηλαδή του ερωτώντος, του χαμένου αντικειμένου και της Σελήνης.
Γρήγορη ανεύρεση
Σε ωριαίους χάρτες που σκοπό έχουν την ανεύρεση απωλεσθέντων, οι αστρολογικές συνθήκες οι οποίες αναφέρονται παρακάτω υποδηλώνουν τη γρήγορη ανεύρεση. Έχει αποδειχθεί, δε, ότι οι χάρτες αυτοί λειτουργούν αλάνθαστα και απαντούν με μεγάλη ακρίβεια:
α) Σελήνη σε συγκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη της.
Όταν η Σελήνη "πάει να συναντήσει" τον πλανήτη από τον οποίο εξουσιάζεται, έχουμε μία από τις ισχυρότερες ενδείξεις ανεύρεσης, και μάλιστα σύντομα. Ας δούμε ένα παράδειγμα:
Σ' έναν ωριαίο χάρτη, όπου ο ερωτών ψάχνει να βρει τα κλειδιά του, ανατέλλει το ζώδιο των Διδύμων. Συνεπώς, ο ερωτών εκπροσωπείται από τον Ερμή. Παρόλο που δεν υπάρχει όψη μεταξύ του σημειοδότη του ερωτώντος (Ερμής) και του κυβερνήτη του 2ου οίκου (Σελήνη), του οίκου των κινητών αντικειμένων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα κλειδιά "θα εμφανιστούν" σύντομα: η Σελήνη, στις 18° του Τοξότη, πρόκειται να συναντήσει, με όψη συνόδου, τον κυβερνήτη της, τον Δία, σε 2 μοίρες (Δίας στις 20° του Τοξότη).
Επομένως, η Σελήνη πλησιάζει προς τον πλανήτη που την εξουσιάζει. Πράγματι, σε λίγες ώρες τα κλειδιά βρέθηκαν.
β) Ηλιόφωτος σημειοδότης. Συχνά, παρατηρείται ο σημειοδότης του χαμένου αντικειμένου να καίγεται από τον Ήλιο, και όταν, έπειτα από λίγο, "φεύγει από το κάψιμο", το αντικείμενο να επανεμφανίζεται. Η παρατήρηση αυτή θα πρέπει να εκληφθεί και ως κανόνας, διότι λειτουργεί αλάνθαστα - εφόσον, βέβαια, συναινεί και ο υπόλοιπος χάρτης.
γ) Η κατάσταση της Σελήνης. "Θα βρω το τάδε αντικείμενο σύντομα;" Πολλές φορές, η απάντηση ως προς τους χρόνους ανεύρεσης έρχεται από τη Σελήνη, η οποία, όπως αναφέρθηκε, θεωρείται επίσης σημειοδότης των χαμένων αντικειμένων.
- Οι πιο ισχυρές ενδείξεις γρήγορης ανεύρεσης που προέρχονται από τη θέση και την κατάσταση της Σελήνης, είναι:
- Σελήνη στον 1ο οίκο και σε όψη τριγώνου με τον κυβερνήτη του 1ου.
- Σελήνη στον 1ο οίκο και σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο.
- Σελήνη, οπουδήποτε και αν βρίσκεται στο χάρτη, σε όψη τριγώνου με τον Ήλιο.
- Όταν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανεύρεσης στο χάρτη, αλλά ο ωροσκόπος και οι υπόλοιπες γωνίες είναι σε σταθερά ζώδια, ενώ παράλληλα η Σελήνη κινείται αργά, έχουμε την εκτίμηση ότι: "Ναι μεν το αντικείμενο θα βρεθεί, αλλά θ' αργήσεις να το βρεις".
- Επιπλέον, το φως της Σελήνης μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ... διαφωτιστική ένδειξη για τους χρόνους ανεύρεσης του χαμένου αντικειμένου:
Σελήνη αυξιφωτούσα: Το αντικείμενο αργεί να βρεθεί. Η λογική, εδώ, έχει ως εξής:
Από τη στιγμή που η Σελήνη έχει ξεκινήσει έναν καινούριο κύκλο και πρόκειται να συναντήσει τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος σχηματίζοντας όψεις, σημαίνει ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά της να διανύσει και καταστάσεις να ενεργοποιήσει.
Σελήνη λειψιφωτούσα: Το αντικείμενο θα βρεθεί σύντομα. Εδώ, ακολουθείται το αντίθετο σκεπτικό: Αν η Σελήνη είναι λειψιφωτούσα, σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα που απομένει για να επηρεάσει τα πράγματα δεν είναι μεγάλο, αφού βρίσκεται στο τέλος της πορείας της.
Όλα όσα αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής αφορούν σε απωλεσθέντα ή κλεμμένα αντικείμενα. Μπορούν, όμως, να εφαρμοστούν για οτιδήποτε ψάχνουμε: έναν χαμένο σκύλο (6ος), έναν δραπέτη ή έναν σύζυγο που εγκατέλειψε το σπίτι του (7ος), ή, ακόμα, ένα παιδί που έχει απαχθεί (5ος).
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας
*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI