Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Αγοραπωλησίες ακινήτων

Πολύ συχνά διατυπώνονται ωριαίες ερωτήσεις στις οποίες εκφράζονται προβληματισμοί, αμφιβολίες ή δισταγμοί σε σχέση με την εξέλιξη της αγοράς ή της πώλησης ενός ακινήτου

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Αγοραπωλησίες ακινήτων

Οι συναλλαγές που αφορούν σε θέματα ακινήτων είναι από τις σημαντικότερες στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ως εκ τούτου, πολύ συχνά διατυπώνονται ωριαίες ερωτήσεις στις οποίες εκφράζονται προβληματισμοί, αμφιβολίες ή δισταγμοί σε σχέση με την εξέλιξη της αγοράς ή της πώλησης ενός ακινήτου. Οι ερωτήσεις αυτές πηγάζουν από την εύλογη αγωνία του καθενός να εξελιχθεί ομαλά ό,τι αφορά στο οίκημα ή το οικόπεδό του, που αποτελεί συνήθως και επένδυση ζωής.

Σε ωριαίους χάρτες που έχουν να κάνουν με αγοραπωλησίες ακινήτων, οι κυριότεροι οίκοι οι οποίοι εξετάζονται είναι ο 1ος, ο 4ος και ο 7ος.

Κατά συνέπεια, στην ερώτηση κάποιου που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα ακίνητο, θα έχουμε:

Ερωτών / αγοραστής = 1ος οίκος

Το οίκημα ή το οικόπεδο που είναι προς αγορά = 4ος οίκος

Πωλητής του ακινήτου = 7ος οίκος

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό τον πίνακα, οι επιθυμητές αστρολογικές συνθήκες, ώστε να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο τρόπο η αγορά ενός ακινήτου από τον ερωτώντα, είναι οι εξής:

- Ο κυβερνήτης του 1ου, ή η Σελήνη, σε συγκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη του 4ου οίκου.

- Ο κυβερνήτης του 4ου ή η Σελήνη σε συγκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη του 1ου οίκου.

- Ο κυβερνήτης του 4ου σε συγκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη του

1ου οίκου. Παράλληλα, οι δύο σημειοδότες θα πρέπει να έχουν κάποιο είδος υποδοχής.

- Ο κυβερνήτης του 1ου, ή η Σελήνη, να βρίσκεται στον 4ο οίκο*.

- Ο κυβερνήτης του 4ου να βρίσκεται στον 1ο οίκο.

Επομένως, αν στον ωριαίο χάρτη υπάρχει έστω μία από τις αστρολογικές συνθήκες, που απαριθμήσαμε, η απάντηση είναι θετική και ο ενδιαφερόμενος θα αγοράσει το σπίτι ή το οικόπεδο.

Όταν ο ερωτών είναι ο πωλητής του ακινήτου, οι όροι αντιστρέφονται: ο 1ος οίκος αντιπροσωπεύει τον πωλητή, ο 7ος τον εν δυνάμει αγοραστή, ενώ το οίκημα παραμένει, στον 4ο οίκο. Συνεπώς, αν ο ερωτών θέλει να πουλήσει ένα ακίνητο, οι αστρολογικές συνθήκες που αναφέρθηκαν καλό είναι να ισχύουν μεταξύ 4ου και 7ου προκειμένου ο 7ος (ο αγοραστής) "να έρθει σε συμφωνία" με τον 4ο (το οίκημα).

Γενικότερα, σε θέματα αγοραπωλησιών πρέπει να θυμόμαστε ότι:

Οι θεμελιώδεις δυνάμεις του κυβερνήτη του 4ου οίκου, οι όψεις του και η θέση του στο χάρτη υποδεικνύουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται το οικόπεδο ή το οίκημα. Περισσότερες πληροφορίες θα πάρουμε από τον οίκο του κυβερνήτη του 4ου· όπως είναι ευνόητο, αν βρεθεί γωνιακός, θα εκτιμηθεί εντελώς διαφορετικά απ' ό,τι αν ήταν σ' έναν άτυχο οίκο.

Στις ωριαίες ερωτήσεις που αφορούν σε ακίνητα, οι λεγόμενες τελευταίες μοίρες (0) (26η, 27η, 28η, 29η) συχνά έχουν έναν αξιοσημείωτο τρόπο ερμηνείας και μάλιστα, στις περιπτώσεις που το ζητούμενο είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα λάβει χώρα ένα γεγονός, οι τελευταίες μοίρες (0) είναι σε θέση να δώσουν άμεση απάντηση στον ερωτώντα.

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει αγοράσει ένα καινούριο σπίτι υποβάλλει την ερώ­τηση:

"Πότε θα τελειώσουν, επιτέλους, οι εργασίες στο σπίτι μου;",

και η ακμή του 4ου οίκου βρίσκεται στην 28η μοίρα κάποιου ζωδίου.

Ο χάρτης απαντά, τότε, με σαφήνεια:

"Λίγα πράγματα έχουν να γίνουν ακόμα, και το σπίτι σου θα είναι πανέτοιμο".

* Η αγορά του ακινήτου θα ολοκληρωθεί, επίσης, αν η Σελήνη πραγματοποιεί μεταφορά φωτός από τον 4ο στον 1ο οίκο. Στις περιπτώσεις αυτές, η Σελήνη, ως μεταφορέας φωτός, δηλώνει ότι κάποιο άλλο άτομο έχει μεσολαβήσει για να γίνει η αγορά. Εξετάζοντας ποιον οίκο κυβερνά η Σελήνη, θα οδηγηθούμε και σε αυτόν που μεσολάβησε. Είναι κυβερνήτης του 6ου οίκου; Τότε, πρόκειται για κάποιο γραφείο, που παρείχε τις υπηρεσίες του στον πωλητή ή τον αγοραστή του ακινήτου, κ.ο.κ.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved