Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: «Θα βρεθούν η πιστωτική κάρτα και τα έγγραφά μου, και πότε;»

Ποιες είναι οι σημαντικότερες ενδείξεις στον ωριαίο χάρτη;

Ο ωριαίος χάρτης που ακολουθεί αποτελεί, σε μεγάλο βαθμό, χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής των κανόνων ανεύρεσης των χαμένων αντικειμένων:

"Θα βρεθούν η πιστωτική κάρτα και τα έγγραφά μου, και πότε;"

Έπειτα από σχολαστική αναζήτηση παντού, μέσα κι έξω από το σπίτι της, η ενδιαφερόμενη εκφράζει, με αυτή την ερώτηση, την ανησυχία της για την ανεύρεση των χαμένων αντικειμένων.

Στον πρώτο οίκο ανατέλλει το ζώδιο του Ζυγού· συνεπώς, η ερωτούσα αντιπροσωπεύεται από τον κυβερνήτη του, την Αφροδίτη. Η ακμή του 1ου οίκου βρίσκεται σε πολύ τυχερή μοίρα, αφού είναι σε σύνοδο ιδιομοιρίας με τον ευμενή απλανή Spica. Πολύ θετική ένδειξη για να ξεκινήσουμε την εξέταση του χάρτη με αισιόδοξες σκέψεις.

Το ζητούμενο, η πιστωτική κάρτα, ανήκει στον 2ο οίκο, για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους:

α) Πρόκειται για ένα απλό κινητό αντικείμενο, το οποίο ανήκει στην ερωτούσα.

β) Είναι μια πιστωτική κάρτα, που δεν παύει να σημειοδοτεί τα χρήματα της ερωτούσας, σε άλλη μορφή.

Η ακμή του 2ου οίκου, δηλαδή των κινητών αντικειμένων, στο ζώδιο του Σκορπιού, έχει κυβερνήτη τον Άρη. Η πρώτη επιβεβαίωση, ότι ο χάρτης περιγράφει σωστά την υπόθεση, έρχεται από το γεγονός ότι ο Άρης είναι τοποθετημένος στο διπλό ζώδιο των Διδύμων. Πράγματι, τα αναζητούμενα αντικείμενα είναι δύο. Βλέπουμε επίσης ότι ο Άρης (τα αντικείμενα) βρίσκεται σε μικρή μοίρα (000 Διδύμων 14'), και αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι τα αντικείμενα είναι κοντά σ' ένα χώρο που ενώνει δύο δωμάτια, κοντά σε μια πόρτα, στην είσοδο ενός δωματίου κ.λπ.

Επιπλέον, παρατηρούμε ότι και οι δύο -ο κυβερνήτης της ερωτούσας (Αφροδίτη) και ο κυβερνήτης των αντικειμένων (Άρης)- είναι τοποθετημένοι στον 8ο οίκο, στο ζώδιο των Διδύμων. Όμως, παρ' ότι συνδέονται με σύνοδο, η όψη τους είναι αποκλίνουσα.

Η Αφροδίτη (η ερωτούσα) έχει απομακρυνθεί, αφήνοντας πίσω της τα δύο αντικείμενα (Άρης). Πολύ κοντά βρίσκεται και ο Κλήρος της Τύχης, στο ίδιο ζώδιο, των Διδύμων.

Όπως γνωρίζουμε, σε θέματα αναζήτησης χαμένων αντικειμένων, ο Κλήρος της Τύχης και ο κυβερνήτης του έχουν σημαντικότατο ρόλο.

Βλέπουμε λοιπόν τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Κλήρο της Τύχης να έχουν κοινό κυβερνήτη τον Ερμή, ο οποίος είναι και φυσικός σημειοδότης των εγγράφων. Επομένως, ο Ερμής θα γίνει το ... κλειδί που θα μας ανοίξει το μυστικό χώρο της πληροφορίας.

Πού είναι τοποθετημένος ο Ερμής;

Ψηλά στο χάρτη, στον 9ο οίκο, ανατολικά από τον Ήλιο και σε απόσταση 2 μοιρών (0) από αυτόν. Για την ακρίβεια, ο Ερμής είναι στις 18° Καρκίνου 16' και ο Ήλιος στις 20° Καρκίνου 14'.

Πώς ονομάζεται ο Ερμής σε αυτή τη θέση; Ύπαυγος.

Ιδού γιατί δε φαίνονται τα δύο αντικείμενα και είναι κρυμμένα από το οπτικό πεδίο της ερωτούσας.

Ο άλλος λόγος που η ενδιαφερόμενη δεν μπορεί να δει τα αντικείμενα είναι ότι ο σημειοδότης της πιστωτικής κάρτας και των εγγράφων, ο Άρης, βρίσκεται στον σκοτεινό 8ο οίκο. Δίχως φως, τα αντικείμενα δεν είναι ορατά.

Ας εξετάσουμε τώρα και τη Σελήνη, η οποία, όπως έχουμε αναφέρει ήδη, θεωρείται πολλές φορές συγκυβερνήτης των χαμένων αντικειμένων. Η Σελήνη είναι τοποθετημένη στον 5ο οίκο, στο ζώδιο των Ιχθύων. Έχει αποχωριστεί από την Αφροδίτη (η ερωτούσα) και ετοιμάζεται να σχηματίσει δύο όψεις, πρώτα με τον Κρόνο και στη συνέχεια με τον Ερμή.

Εδώ, η απορία είναι: "Γιατί πρώτα με τον Κρόνο;" Διότι ο Κρόνος είναι επικυρίαρχος του 1ου οίκου*, πράγμα που σημαίνει ότι εκπροσωπεί και αυτός την ερωτούσα. Βλέπουμε, δηλαδή, το χαμένο αντικείμενο (Σελήνη) να κατευθύνεται προς την ερωτούσα (Κρόνος).

Συνεπώς, αυτή είναι μια πρώτη ένδειξη ανεύρεσης των χαμένων αντικειμένων.

Ας σημειωθεί, μάλιστα, ότι δεν αποτελεί καθόλου σπάνιο φαινόμενο κάποιοι χάρτες να λειτουργούν με τους επικυρίαρχους.

Συνεχίζοντας τη μελέτη του χάρτη και ακολουθώντας την κοινή λογική, ο ερευνητής πιθανώς να αναρωτηθεί: "Γιατί τα αντικείμενα βρίσκονται στον 8ο οίκο;"

α) Μια περίπτωση είναι να έχουν κλαπεί και να τα έχει κάποιος άλλος στην κατοχή του. Άρα, η πιθανότητα κλοπής θα μπορούσε να υφίσταται στον παρόντα χάρτη. Οφείλουμε όμως να σιγουρευτούμε, αναζητώντας κάποια ένδειξη η οποία επιβεβαιώνει ότι, πράγματι, υπάρχει κλέφτης.

Όπως είπαμε παραπάνω, ο κλέφτης "φωτογραφίζεται" από έναν πολύ γωνιακό αλλά περιπλανώμενο πλανήτη - που δε διαθέτει, δηλαδή, καμία θεμελιώδη δύναμη.

Υπάρχει τέτοιος πλανήτης στο χάρτη;

Όχι. Ο Δίας, αν και περιπλανώμενος, δεν μπορεί να εκληφθεί ως σημειοδότης του κλέφτη, διότι είναι πολύ απομακρυσμένος από την ακμή του γωνιακού 4ου οίκου και, επιπλέον, βρίσκεται σε εμπεριεχόμενο ζώδιο.

Άρα, δεν υφίσταται πλέον η εκδοχή της κλοπής.

β) Τι άλλο είναι ο 8ος οίκος; Αφού ο 7ος είναι ο σύζυγος της ερωτούσας, ο 8ος αντιπροσωπεύει τα αντικείμενα που έχει εκείνος στην κατοχή του.

Η ακμή του 7ου οίκου είναι στον Κριό· επομένως, ο σύζυγος εκπροσωπείται από τον Άρη. Ο Άρης, ο οποίος έχει εισέλθει σε νέο ζώδιο και βρίσκεται μόλις στις 00°Διδύμων 14', δηλώνει ότι, αν τα αντικείμενα έχουν περιέλθει στην κατοχή του συζύγου, το χρονικό διάστημα που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρό.

Επίσης, παρατηρούμε ότι ο Άρης (ο σύζυγος) εξουσιάζεται από τον ύπαυγο Ερμή, οπότε, αν έχει κρύψει κάπου τα αντικείμενα, το έχει ξεχάσει, το έχει διαγράψει από τη μνήμη του (Ερμής καμένος). Είναι γνωστό ότι ένας σημειοδότης που κατευθύνεται προς την "καρδιά" του Ήλιου, και γίνεται ηλιόφωτος, δείχνει πως υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να βγουν όλα στην επιφάνεια, στο φως. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χαμένα αντικείμενα· ακόμα περισσότερο, όταν ο πλανήτης που καίγεται είναι ο Ερμής.

Έχουμε, λοιπόν:

Ερμής γρήγορος = σύντομα

Ερμής στο παρορμητικό ζώδιο του Καρκίνου = σύντομα

απόσταση του Ερμή από τον Ήλιο = 2 μοίρες (°)

Στο χάρτη μας, η απόσταση των 2° του γρήγορου Ερμή ( 18°Καρκίνου) από τον Ήλιο (20° Καρκίνου) υποδεικνύει 2 μονάδες χρόνου, άρα 2 ημέρες.

Τα αντικείμενα βρέθηκαν εντέλει στις 14/7/2009, δύο ημέρες μετά τη διατύπωση της ερώτησης, όταν ο Ερμής ήταν ηλιόφωτος (Ήλιος 21°Καρκίνου 50' – Ερμής 21° Καρκίνου 53'). Στο χάρτη ανεύρεσης των αντικειμένων, η προσοχή μας έλκεται από τη Σελήνη. Αποτελεί κανόνα ότι, για να λειτουργήσει η Σελήνη θετικά σε ανάλογα θέματα, πρέπει να είναι τοποθετημένη όσο το δυνατόν πιο κοντά σε γωνία. Και πράγματι, εδώ, τη βλέπουμε να μεσουρανεί.

Το κυριότερο: Για "να συνεργαστεί" η Σελήνη με τα χαμένα αντικείμενα, είναι απαραίτητο "να τα βλέπει" - να βρίσκεται, δηλαδή, σε μια θεμελιώδη δύναμη του Άρη, ο οποίος σημειοδοτεί τα χαμένα αντικείμενα. Αλλάζοντας ζώδιο η Σελήνη και εισερχόμενη στον Κριό, εξουσιάζεται πλέον από τον κυβερνήτη του ζωδίου, τον Άρη.

Ποιον άλλον είδαμε ότι αντιπροσωπεύει ο Άρης σε αυτό τον ωριαίο χάρτη; Τον σύζυγο της ερωτούσας, αφού η ακμή του 7ου οίκου είναι στον Κριό.

Ο σύζυγος είχε, λοιπόν, τα χαρτιά όλο το διάστημα που εκείνη τα έψαχνε. Τα είχε κρύψει για να μην παραπέσουν, αλλά μετά το ξέχασε.

Στο χάρτη γεγονότος της ανεύρεσης, επιβεβαιώνεται μια παρατήρηση που έχει προκύψει από εμπειρία πολλών ετών και αφορά στη Σελήνη: Η Σελήνη, προκειμένου να δώσει ώθηση στο ζητούμενο, οφείλει να είναι γωνιακή. Αν είναι τοποθετημένη σε άλλον οίκο, δύσκολα θα λειτουργήσει.

Έτσι κι εδώ. Το φαινόμενο του ηλιόφωτου Ερμή ξεκίνησε στις 2:43 πμ. και έληξε στις 7:33 πμ., ενώ η Σελήνη βρέθηκε γωνιακή στις 6:22 πμ. Αυτή ήταν και η ακριβής στιγμή ανεύρεσης των απωλεσθέντων - με τη Σελήνη γωνιακή και τον Ερμή ηλιόφωτο.

* Σε ημερήσιους χάρτες, ο Κρόνος είναι επικυρίαρχος σε όλο το ζώδιο του Ζυγού. Στην 6η, 7η και 9η(0) μοίρα ( απολαμβάνει από κοινού την επικυριαρχία με την Αφροδίτη.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved