Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Ο απαχθείς

Λεπτομέρεις στις οποίες πρέπει να δοθεί σημασία και ο προσανατολισμός

(Συνέχεια από το προηγούμενο)

- Η βασικότερη ενέργεια είναι ο προσδιορισμός του σωστού οίκου που αντιπροσωπεύει τον απαχθέντα, καθώς και ο εντοπισμός του σημειοδότη του απαχθέντος.

- Αφού έχουμε επισημάνει τον 1ο οίκο του απαχθέντος στον ωριαίο χάρτη, πρέπει να εξεταστεί, πολύ προσεκτικά, ο παράγωγος οίκος, στον οποίο είναι τοποθετημένος ο σημειοδότης πλανήτης του απαχθέντος, και να ερμηνευθεί αναλόγως.

- Ο πλανήτης που εκπροσωπεί τον απαχθέντα προσβάλλεται συνήθως μέσα στο χάρτη από "κακοποιούς" πλανήτες, δυσμενείς όψεις ή μια όψη συνόδου μ' έναν δυσμε­νή απλανή.

- Μια αποκλίνουσα όψη των δύο σημειοδοτών (του απαχθέντος και του απαγωγέα) επιβεβαιώνει τη "μοιραία" συνάντησή τους την ώρα της απαγωγής. Η διαφορά των μοιρών (ο) μεταξύ των δύο πλανητών δηλώνει το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε.

-Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο κυβερνήτης του απαχθέντος περιγράφει στοιχεία της τοποθεσίας όπου τον κρύβουν, όπως την υφή του εδάφους, αν το μέρος είναι ορεινό ή παραθαλάσσιο κ.λπ. Για παράδειγμα, εάν ο απαχθείς αντιπροσωπεύεται από τον 7ο οίκο και ο κυβερνήτης του βρεθεί στον 6ο παράγωγό του, στο ζώδιο των Ιχθύων, τότε υποθέτουμε ότι είναι κοντά σε νερό, σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό ή κοντά σε κάποια λίμνη.

- Τα ίδια δεδομένα, δηλαδή το ζώδιο και ο οίκος όπου είναι τοποθετημένος ο κυβερνήτης του απαχθέντος, θα μας υποδείξουν και την κατεύθυνση προς την οποία βρίσκεται η περιοχή που τον κρύβουν.

Ο ακόλουθος πίνακας είναι πολύ χρήσιμος σε αυτήν τη διαδικασία:

- Εάν ο σημειοδότης του απαχθέντος συνδέεται με αμοιβαία ή μεικτή υποδοχή με τον κυβερνήτη του 6ου παράγωγου οίκου του, ίσως υποδεικνύει ότι εμπλέκονται στην απαγωγή άτομα του υπηρετικού προσωπικού του ή υπάλληλοι της επιχείρησής του, ή, ακόμη, άλλα πρόσωπα που συσχετίζονται με τον 6ο οίκο του απαχθέντος.

-Αν ο σημειοδότης του απαχθέντος είναι στον δικό του 9ο παράγωγο οίκο, και μάλιστα στο ζώδιο του Τοξότη, τότε ο χάρτης "φωνάζει'' ότι ο απαχθείς έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό.

- Οι γωνιακοί οίκοι συμβολίζουν τον περιβάλλοντα χώρο του σημείου όπου έγινε η απαγωγή, είτε της οικίας του απαχθέντος είτε της εργασίας του. Γενικότερα, περιγράφουν ό,τι είναι πολύ κοντά στον τόπο της απαγωγής. Οι διάδοχοι οίκοι, που υποδηλώνουν μεγαλύτερες αποστάσεις, δείχνουν ότι ο απαχθείς έχει μετακινηθεί αρκετά, ενώ οι κατιόντες μάς φανερώνουν ότι έχει μεταφερθεί πάρα πολύ μακριά.

- Όταν ο σημειοδότης του απαχθέντος βρεθεί στάσιμος, σημαίνει ότι, τη στιγμή που γίνεται η ωριαία ερώτηση, εκείνος βρίσκεται σταθερά σ' ένα χώρο, απ' όπου δεν πρόκειται να τον μετακινήσουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

-Αν ο σημειοδότης του απαχθέντος είναι ανάδρομος, αλλά δε βάλλεται, τότε ο αγνοούμενος θα επιστρέψει. Αν είναι ανάδρομος και πλήττεται, ο απαχθείς θα γυρίσει μεν, αλλά θα είναι αγνώριστος από την ταλαιπωρία που υπέστη κατά την ομηρία του.

- Σ' έναν προσβαλλόμενο χάρτη, αν η Σελήνη ή ο κυβερνήτης της σχηματίζουν συγκλίνουσα όψη προς τον κυβερνήτη του 8ου οίκου, ενδέχεται να δηλώνει ότι ο απαχθείς θα πεθάνει σύντομα, ενώ, αν η Σελήνη αποχωρίζεται από τον κυβερνήτη του 8ου οίκου, ίσως υποδεικνύει ότι δε βρίσκεται πλέον εν ζωή.

- Αν γνωρίζουμε ήδη ότι ο απαχθείς είναι ταλαιπωρημένος, άρρωστος ή τραυματισμένος, και ο κυβερνήτης του 8ου οίκου του βρίσκεται στον 1ο οίκο και είναι πολύ ισχυρός, πρόκειται για σαφή προειδοποίηση ότι ο θάνατος πλησιάζει.

- Επίσης, ο σημειοδότης πλανήτης του απαχθέντος ή του αγνοουμένου τοποθετημένος στον δικό του 8ο οίκο πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά: ο άνθρωπος αυτός πιθανότατα δε ζει πια. Εάν η προηγούμενη όψη του σημειοδότη ήταν δυσαρμονική και με δυσμενή πλανήτη (Άρης ή Κρόνος), υπάρχει το ενδεχόμενο ο αγνοούμενος να έχει κακοποιηθεί μέχρι θανάτου. Αν, επιπλέον, βρεθεί και η Σελήνη κενή πορείας, τότε μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι δεν είναι ζωντανός.

- Σε χάρτες που αφορούν σε αγνοουμένους, απαχθέντες ή αιχμαλώτους, ο κλήρος του θανάτου και ο κυβερνήτης του καθίστανται, εκ των πραγμάτων, πολύ σημαντικοί. Από τις όψεις που είχε δεχθεί, ή πρόκειται να δεχθεί, ο κλήρος αυτός-και ακόμα περισσότερο ο κυβερνήτης του- θα εξαχθούν κρίσιμα συμπεράσματα για τη ζωή του απαχθέντος. Αν θέλουμε να βρούμε τον κλήρο θανάτου του απαχθέντος, θα εκλά­βουμε ως ωροσκόπο τον δικό του 1ο παράγωγο οίκο και θα εφαρμόσουμε τον τύπο υπολογισμού του κλήρου όπως τον γνωρίζουμε.

Προσοχή! Ο κλήρος του θανάτου που υπολογίζεται από τα αστρολογικά προγράμ­ματα αντιστοιχεί στον ερωτώντα και όχι στον αγνοούμενο, για τον οποίο διατυπώθηκε η ερώτηση. Από παρατηρήσεις που έχουν γίνει σε παρόμοιους χάρτες, προκύπτει ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τόσο τον κλήρο θανάτου τού ωριαίου χάρτη όσο και τον παράγωγο κλήρο θανάτου του απαχθέντος, και, στη συνέχεια, να εξετάζουμε αν κάποιος από τους δύο ενεργοποιείται μέσα στο χάρτη.

Συνεχίζεται…

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved