Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Κρίνοντας από τις συγκλίνουσες όψεις

Ενδείξεις επίτευξης του ζητούμενου

Με ποιον τρόπο διαφαίνονται σ' έναν ωριαίο χάρτη τα γεγονότα που πρόκειται να λάβουν χώρα στο μέλλον;

Συνήθως, από τις όψεις που διαμορφώνονται μεταξύ των σημειοδοτών πλανητών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για μελλοντικά γεγονότα:

οι όψεις που σχηματίζονται να είναι συγκλίνουσες.

Λόγου χάρη, ρωτά κάποιος για μια θέση σε κάποια εταιρεία: "Θα με πάρουν σε αυτήν τη δουλειά;"

Εμπλεκόμενοι οίκοι:

1ος οίκος = ο ερωτών

10ος οίκος = η θέση στην εταιρεία

α) Στην περίπτωση που ο κυβερνήτης του 10ου (της εταιρείας) βρεθεί να σχηματίζει συγκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη του 1ου οίκου (του ερωτώντας), η όψη αυτή πιστοποιεί ότι η θέση είναι δική του. Διότι είναι σαν να λέει ότι η ίδια η επιχείρηση, κρίνοντας τον ερωτώντα απολύτως ικανό για τη θέση, θα τον πλησιάσει με σκοπό να τον εντάξει στους κόλπους της.

β) Αν, όμως, είναι ο κυβερνήτης του 1ου οίκου που σχηματίζει τη συγκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη του 10ου, αποτελεί, φυσικά, μια πολύ θετική ένδειξη, αλλά μπορεί να δείχνει απλώς την ισχυρή επιθυμία του ερωτώντος για την απόκτηση της θέσης.

Οπωσδήποτε, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σωστή κρίση από την πλευρά του ερμηνευτή. Η καλύτερη περίπτωση είναι ο κυβερνήτης του ζητούμενου να βρίσκεται πάνω στην ακμή του ωροσκόπου. Τότε, είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το ζητούμενο θα επιτευχθεί. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το ζητούμενο φαίνεται σαν "να πηγαίνει να συναντήσει" τον ερωτώντα.

Αντιθέτως, αν είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου αυτός που σχηματίζει τη σύνοδο με την ακμή του ζητούμενου, έχει αποδειχθεί ότι, πολλές φορές, δηλώνει απλώς την επιθυμία του ενδιαφερόμενου για την πραγματοποίηση των προσδοκιών του, και δε διασφαλίζει το θετικό αποτέλεσμα· εκτός, βέβαια, εάν η θετική εξέλιξη προκύπτει από άλλες ενδείξεις μέσα στο χάρτη.

Όταν εξετάζουμε ζητήματα αισθηματικής φύσεως, καθώς επίσης ζητήματα δικαστικού ή αθλητικού περιεχομένου, υπάρχουν και κάποιες άλλες ερμηνευτικές προσεγγίσεις στις αστρολογικές συνθήκες που περιγράψαμε στην προηγούμενη ερώτηση, σχετικά με την εργασία του ερωτώντος.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος ρωτά:

"Έχει μετανιώσει η Μαρία για τη στάση της; Θα ξαναγυρίσει σ' εμένα;"

Ας υποθέσουμε ότι, στο χάρτη, ο σημειοδότης του ζητούμενου, που είναι ο κυβερνήτης του 7ου οίκου (η Μαρία), ετοιμάζεται να κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο ή τον κυβερνήτη του. Η παρουσία του κυβερνήτη της Μαρίας στον 1ο οίκο του ερωτώντος, ή η όψη συνόδου με τον κυβερνήτη του 1ου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η Μαρία είναι εκείνη που πάει να βρει τον Γιώργο. Άρα, σε συναισθηματικό επίπεδο, τον έλεγχο της κατάστασης τον έχει ο ερωτών.

Ανάλογη ερμηνεία θα δώσουμε αν η ερώτηση αφορά σε δικαστική διαμάχη, και ο κυβερνήτης του 1ου βρεθεί τοποθετημένος στον 1ο οίκο, στον ωροσκόπο. Η παρουσία του κυβερνήτη του 7ου στον 1ο οίκο σημαίνει ότι ο αντίδικος είναι εκείνος που "έρχεται" στον ερωτώντα, για να συμβιβαστούν- συνεπώς, ο έλεγχος της υπόθεσης είναι "στο χέρι" του 1ου οίκου.

Αν, παρ' όλα αυτά, ο ερμηνευτής δυσκολεύεται να απαντήσει εξετάζοντας τις συγκλίνουσες όψεις των σημειοδοτών των εμπλεκόμενων οίκων, ας μην μπει στον πειρασμό να εξετάσει τον 11ο οίκο του ερωτώντας, με την κρυφή σκέψη ότι ο 11ος θα δείξει την εκπλήρωση ή μη των στόχων και των επιθυμιών του. Είναι εσφαλμένη προσέγγιση. Η απάντηση δεν πρόκειται να έρθει από εκεί.

Συνεχίζεται… Κρίνοντας από τις αποκλίνουσες όψεις

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved