Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Κρίνοντας από τις αποκλίνουσες όψεις

Η αποκλίνουσα όψη υποδηλώνει τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί της ερώτησης

(Συνέχεια από το προηγούμενο)

Όπως έχει παρατηρηθεί, η αποκλίνουσα όψη του κυβερνήτη του εξεταζόμενου οίκου, ή της Σελήνης, υποδηλώνει τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί της ερώτησης­, ποιες είναι, δηλαδή, οι καταστάσεις που αντιμετώπισε ο ερωτών και τον οδήγησαν να απευθυνθεί στην Ωριαία.

Υπάρχουν, μάλιστα, περιπτώσεις που οι αποκλίνουσες όψεις δίνουν άμεση απάντηση στον ερωτώντα.

Για παράδειγμα, στην ερώτηση: "Γιατί δεν ήρθε η Μαργαρίτα;", όπου η ενδιαφερόμενη ήθελε να μάθει το λόγο για τον οποίο η οικιακή βοηθός της δεν είχε πάει στη δουλειά της, ο σημειοδότης της Μαργαρίτας, η Σελήνη, βρέθηκε στον 6ο οίκο, σε αποκλίνουσα όψη συνόδου με τον Άρη, στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα. Η όψη της Σελήνης που είχε προηγηθεί έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση: Η Μαργαρίτα δεν πήγε στη δουλειά της επειδή "ψηνόταν" στον πυρετό.

Ας δούμε άλλο ένα παράδειγμα:

"Σε ποιον θα ανατεθεί αυτό το δημόσιο έργο; Σ' εμένα ή στον ανταγωνιστή μου;, " ρωτά εναγωνίως ο νεαρός φιλόδοξος επιχειρηματίας.

Για να δοθεί απάντηση στο χάρτη, θα εστιάσουμε πρώτα απ' όλα στην πιθανή σχέση μεταξύ του κυβερνήτη του 1ου (ο ερωτών) ή του 7ου οίκου (ο ανταγωνιστής) με τον κυβερνήτη του 10ου, ο οποίος αντιπροσωπεύει το δημόσιο έργο. Γνωρίζουμε ότι όποιος από τους δύο ενδιαφερόμενους εμπλέκεται με τον 10ο οίκο είναι αυτός που θα αναλάβει το έργο. Με τον ίδιο τρόπο θα σκεφτούμε αν δούμε τη Σελήνη να συνδέεται με έναν από τους δύο σημειοδότες, είτε του 1ου είτε του 7ου οίκου.

Τώρα, εάν ο κυβερνήτης του 7ου βρίσκεται στον 12ο οίκο του ωριαίου χάρτη και σε αποκλίνουσα όψη με τον κυβερνήτη του 10ου, η απάντηση στον ερωτώντα είναι άμεση:

"Την ώρα που εσύ ρωτάς, το έργο έχει δοθεί ήδη στον ανταγωνιστή σου, και μάλιστα κρυφά. Πίσω από την πλάτη σου!" (12ος οίκος γαρ!) Προφανώς, ο ανταγωνιστής του είναι έμπειρος επιχειρηματίας και, ως εκ τούτου, γνωρίζει καλά τις μεθόδους που μπορούν να τον βοηθήσουν να κινήσει τα γρανάζια και να βρει τα κλειδιά που ανοίγουν τις ... πύλες του 10ου οίκου.

Στον ίδιο χάρτη, αν δούμε και τη Σελήνη κενή πορείας, σημαίνει ότι όλα έχουν τελειώσει. Η ανάθεση του έργου θεωρείται τετελεσμένο γεγονός. Ο ερωτών δεν έχει τη δυνατότητα να κινηθεί περαιτέρω για να ανατρέψει την κατάσταση, αφού, στο εξής, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η απάντηση σ' έναν ωριαίο χάρτη δεν έρχεται πάντοτε από μια υπάρχουσα συγκλίνουσα όψη μεταξύ των σημειοδοτών, αλλά συχνά προκύπτει από μια αποκλίνουσα όψη.

Άλλωστε, ολοκληρώνοντας τη μελέτη αυτού του βιβλίου, ο αναγνώστης θα έχει κατανοήσει πια ότι, ανάλογα με το θέμα του χάρτη, η επίτευξη του ζητούμενου είναι δυνατό να προέλθει από μια πληθώρα αστρολογικών συνθηκών -όπως η ανταλλαγή θεμελιωδών δυνάμεων με μεικτές ή αμοιβαίες υποδοχές, ή η ισχυρή θέση του σε οίκους- ή και από τον συνδυασμό αυτών των συνθηκών.

Κρίνοντας από τον ανάδρομο σημειοδότη

Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που η απάντηση σ' έναν ωριαίο χάρτη έρχεται, άμεσα, από την ανάδρομη πορεία ενός σημειοδότη. Διότι, γυρίζοντας ανάδρομος, ο σημειοδότης πραγματοποιεί την όψη η οποία θα φέρει σε πέρας το ζητούμενο της ερώτησης.

Όταν το πρόσωπο ή το θέμα για το οποίο διατύπωσε την ερώτηση ο ενδιαφερόμενος αντιπροσωπεύεται από ανάδρομο πλανήτη, οι συνήθεις ερμηνείες που δίνονται είναι:

-Αν ο ανάδρομος σημειοδότης εκπροσωπεί ένα άτομο που έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον ερωτώντα, μπορεί να σημαίνει ότι έχει μετανιώσει για τη στάση του και ''γυρίζει πίσω" για να τα βρει μαζί του.

-Αν ο ανάδρομος πλανήτης εκπροσωπεί έναν αγνοούμενο ή απαχθέντα, δείχνει ότι άτομο αυτό θα επιστρέψει και θα έρθει σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο.

-Αν πρόκειται για αντικείμενο, ο ανάδρομος σημειοδότης του δηλώνει ότι το αντικείμενο σύντομα θα εμφανιστεί πάλι.

Παράδειγμα: Δυο αγαπημένοι συνεταίροι έχουν διαφωνήσει έντονα για προσωπικούς λόγους. Εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, ο ερωτών είναι πολύ στενοχωρημένος.

Έτσι, υποβάλλει την ερώτηση:

"Θα συμφιλιωθούμε γρήγορα με τον Πέτρο;"

Βρίσκουμε τον σημειοδότη του Πέτρου, τον Ερμή, να απομακρύνεται με όψη τριγώνου από τον Δία, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον ερωτώντα. Αυτή η αποκλίνουσα όψη που σχηματίζει ο Ερμής (ο Πέτρος) επιβεβαιώνει πλήρως την ψυχρότητα ανάμεσα στους δύο φίλους. Όμως, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος, οπότε θα ξανασυναντήσει τον Δία με όψη τριγώνου. Η όψη που προκύπτει με την ανάδρομη κίνηση του σημειοδότη είναι εκείνη που θα δώσει τη λύση και θα ενώσει πάλι τους δύο συνεταίρους.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved