Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Προσαρμογή της εκτίμησης χρόνου

Παραδείγματα ερωτήσεων που άπτονται διαφόρων τομέων της ζωής για την εκτίμηση του χρόνου που θα συμβεί ένα γεγονός

Ο τρόπος με τον οποίο εκτιμάται ο χρόνος πρέπει να είναι πάντοτε συνυφασμένος άμεσα με το θέμα της ερώτησης. Για να κατανοήσουμε αυτό το σκεπτικό, ας δούμε μερικά παραδείγματα ερωτήσεων που άπτονται διαφόρων τομέων της ζωής:

1. "Πότε θα τηλεφωνήσει η κοπέλα μου;" ρωτά ο ερωτευμένος έφηβος.

Σ' ένα τέτοιο θέμα, είναι δυνατόν οι μοίρες (0) της απόστασης ανάμεσα στους σημειοδότες να αντιστοιχούν σε μήνες ή έτη; Όχι βέβαια.

Στο παράδειγμά μας, οι βαθμίδες του χρόνου έχουν ως εξής:

- ημέρες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

- ώρες για το μέσο χρονικό διάστημα

- λεπτά για το μικρότερο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, στην ερώτηση του νεαρού, ο σημειοδότης πλανήτης που σχηματίζει τη συγκλίνουσα όψη είναι εκείνος που θα καθορίσει επακριβώς τους χρόνους. Πρέπει να εξεταστούν:

α) το ζώδιο στο οποίο είναι τοποθετημένος (παρορμητικό, σταθερό, μεταβλητό) Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δοθεί στα δίσωμα ζώδια (των Διδύμων και των Ιχθύων), διότι έχει παρατηρηθεί ότι προκαλούν καθυστερήσεις στα γεγονότα,

β) ο οίκος στον οποίο βρίσκεται (γωνιακός, διάδοχος, κατιών).

2. Η Ιωάννα, που περιμένει εναγωνίως να παραλάβει το νέο της αυτοκίνητο, ρωτά:

"Θα ολοκληρωθεί σύντομα η αγορά του αυτοκινήτου;"

Εξετάζοντας το χάρτη, βλέπουμε ότι οι σημειοδότες είναι τοποθετημένοι σε σταθερά ζώδια και διάδοχους οίκους. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδυασμός σταθερών ζωδίων και διάδοχων οίκων δεν είναι δυνατό να αντιστοιχεί σε έτη, όπως προτείνουν οι πίνακες που μας έχουν δοθεί για την εκτίμηση του χρόνου. Η κοινή λογική υποδεικνύει ότι η μονάδα χρόνου, εδώ, δεν μπορεί να είναι παρά η εβδομάδα ή, το πολύ, ο μήνας.

  • Επομένως, κάθε ερώτηση έχει τους δικούς της χρόνους. Διαφορετικά θα προσαρμόσει κάποιος το χρόνο στην ερώτηση: "Θα παντρευτώ μέσα στην επόμενη δεκαετία;" (όπου συμπεριλαμβάνονται τα έτη), και διαφορετικά στην ερώτηση: "Πώς θα πάει το καινούριο κατάστημα ρούχων που ανοίγω τώρα;"

Ας αναλύσουμε τη δεύτερη ερώτηση, η οποία έχει υποβληθεί από έναν έμπορο που ανησυχεί για τη μελλοντική ανάπτυξη της επιχείρησής του.

Μελετώντας τις αστρολογικές εφημερίδες, διαπιστώνουμε ότι ο σημειοδότης του ζητούμενου, ο Δίας, εισέρχεται στο ζώδιο της κυριαρχίας του σε δύο μήνες περίπου. Αν συναινεί και το υπόλοιπο ωροσκόπιο, η παρουσία του Δία στο δικό του ζώδιο μάς οδηγεί άμεσα στην απάντηση: "Όχι τώρα αμέσως, αλλά σε δύο με δυόμισι μήνες, θα αρχίσεις να έχεις καλές πωλήσεις και θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος". Και ο έμπορος, έκπληκτος, ανταπαντά: "Πράγματι, έτσι είναι. Σε δύο μήνες θα ολοκληρωθούν οι παραλαβές των εμπορευμάτων και θα αρχίσω να κινούμαι".

  • Συχνά, το να γνωρίζουμε το ιστορικό της ερώτησης (δηλαδή, τις καταστάσεις που έχουν προηγηθεί) είναι ιδιαίτερα βοηθητικό ως προς τον χρονικό προσδιορισμό της εκπλήρωσης του ζητούμενου. Ειδικότερα σε θέματα γάμου, η γνώση του παρελθόντος των ερωτώντων μάς διευκολύνει πολύ να εκτιμήσουμε σωστά ένα χάρτη, όσον αφορά στη θετική ή την αρνητική έκβαση της υπόθεσης, αλλά και στους χρόνους που απαιτούνται για να καταλήξουμε στο ευτυχές γεγονός.

3. "Πότε θα ξαναπαντρευτώ;" Την ερώτηση διατυπώνει μια γυναίκα, που μας έχει πληροφορήσει ότι είναι χωρισμένη, τρία χρόνια τώρα, και ενδιαφέρεται να ξαναπαντρευτεί.

Γνωρίζοντας το ιστορικό της και βλέποντας στο χάρτη τον σημειοδότη της ερωτούσας να αποχωρίζεται από τον Άρη*, με 3 μοίρες (0) απόσταση, έχουμε την επιβεβαίωση του διαζυγίου, καθώς επίσης του αριθμού των ετών που έχουν μεσολαβήσει από τότε. Διότι οι 3° ισοδυναμούν με 3 μονάδες χρόνου, δηλαδή, με 3 χρόνια, όπως μας έχει ενημερώσει και η ίδια η ενδιαφερόμενη.

Επιπλέον, κατά την εξέταση του χάρτη παρατηρούμε ότι ο σημειοδότης της ερωτούσας διαμορφώνει μια συγκλίνουσα όψη 2 μοιρών (0) με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου, ο οποίος εκπροσωπεί τον πιθανό μέλλοντα σύζυγο. Αφού, σε αυτόν το χάρτη, ένα έτος συμβολίζεται με 1°, οι 2° της όψης που θα προκύψει θα συμβολίζουν 2 χρόνια.

Άρα, η απάντηση έχει ως εξής: "Θα ξαναπαντρευτείς σε δύο χρόνια".

Ο τρόπος σκέψης που μας οδήγησε στη συγκεκριμένη απάντηση έχει αποδειχθεί πλέον ότι είναι αρκετά, έως πολύ, αξιόπιστος. Γίνεται επίσης σαφές ότι, αν έχουμε καλή γνώση του ιστορικού της ερώτησης, ο ίδιος ο χάρτης μάς κατευθύνει και υποδεικνύει το σωστό χρονικό διάστημα, είτε αυτό αναφέρεται στο παρελθόν είτε στο μέλλον.

* Ο Άρης είναι ο παραδοσιακός σημειοδότης των διαζυγίων, ενώ στη σύγχρονη αστρολογία τα διαζύγια εξουσιάζονται από τον πλανήτη Ουρανό.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved