Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Χρόνοι εκδήλωσης του ζητούμενου
Υπάρχουν δύο τρόποι για να βρούμε τον σωστό χρόνο που θα επιτευχτεί το ζητούμενο
Υπάρχουν πολλές ωριαίες ερωτήσεις που δε ζητούν μόνον απάντηση, αλλά και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα επιτευχθεί το ζητούμενο.
Το να δοθεί σωστή απάντηση σε μια ερώτηση είναι η εύκολη διαδικασία. Το δύσκολο είναι να βρεθεί ο σωστός χρόνος. Πρόκειται για το σημείο όπου δοκιμάζονται, πράγματι, σκληρά όλοι οι μελετητές της ωριαίας αστρολογίας.
Εκτίμηση χρόνου
Πώς υπολογίζουμε το χρόνο; Με δύο τρόπους:
α) Ελέγχοντας τις πλανητικές εφημερίδες, για να δούμε πότε οι δύο σημειοδότες έρχονται σε όψη.
Ας υποθέσουμε ότι οι δύο σημειοδότες που θέλουμε να έρθουν σε επαφή, σ' έναν ωριαίο χάρτη ο οποίος καταστρώνεται για τις 30/8/2019, είναι ο Ερμής και ο Άρης. Την ημέρα εκείνη, ο Ερμής θα βρίσκεται στις 2°Παρθένου 36' και ο Άρης στις 7° Παρθένου 54'. Θα έχουν, δηλαδή, συγκλίνουσα όψη συνόδου. Εξετάζοντας τις εφημερίδες, βλέπουμε ότι η όψη ιδιομοιρίας μεταξύ των δύο πλανητών γίνεται στις 10° της Παρθένου, στις 3/9/2019. Άρα, οποιοδήποτε θέμα και αν αφορά ο χάρτης που έχουμε στα χέρια μας, το ζητούμενο ενδέχεται να εκπληρωθεί εκείνη την ημέρα.
β) Λαμβάνοντας τις θέσεις των πλανητών όπως είναι τοποθετημένοι στο χάρτη, και μετρώντας τις μοίρες που απομένουν μέχρι να σχηματιστεί όψη ιδιομοιρίας μεταξύ τους.
Στο προηγούμενο παράδειγμα, ο Ερμής απέχει από τον Άρη 5 μοίρες (°). Για κάθε μοίρα υπολογίζουμε και μια μονάδα χρόνου. Άρα, 5° αντιστοιχούν σε 5 μονάδες χρόνου.
Στη συνέχεια, έχοντας ως οδηγό την κοινή λογική -κάτι που εξαρτάται, βέβαια, και από το θέμα του ωριαίου χάρτη- καταλήγουμε στον προσδιορισμό της μονάδας χρόνου, η οποία μπορεί να είναι, κατά περίπτωση, το έτος, ο μήνας, η εβδομάδα, η ημέρα ή η ώρα.
Όμως -είτε εφαρμόσουμε τη μια είτε την άλλη μέθοδο- για να εκδηλωθεί το αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να συμμετέχει με την κίνησή της και η Σελήνη. Συγκεκριμένα, όταν σχηματίσουν όψη ιδιομοιρίας οι δύο πλανήτες που εμπλέκονται στην υπόθεση, πρέπει, παράλληλα, η Σελήνη να έχει όψη ακριβείας μαζί τους. Μόνο τότε θα έχουμε ενεργοποίηση του θέματος και θα αποκομίσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βασική προϋπόθεση και εδώ, η Σελήνη να είναι όσο το δυνατόν πιο γωνιακή, με ανοχή ±8° από την ακμή του γωνιακού οίκου. Η εγκυρότητα αυτής της άποψης, που αφορά στη γωνιακή Σελήνη, έχει επαληθευτεί επανειλημμένα, και λειτουργεί δίνοντας πολύ ικανοποιητικές απαντήσεις.
Ωστόσο, ένα σκληρό ερώτημα έρχεται τώρα να μας προβληματίσει: Πώς θα αποφασίσει ο μελετητής της Ωριαίας ποια από τις δύο μεθόδους εκτίμησης χρόνου να ακολουθήσει;
Αν είναι καλά ενημερωμένος για την υπόθεση του χάρτη και μπορεί να διακρίνει το εφικτό στο συγκεκριμένο θέμα, τότε θα είναι σε θέση να επιλέξει τη μέθοδο που υποδεικνύει τον σωστό χρόνο κατά τον οποίο θα εκδηλωθεί κάποιο γεγονός. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζει είναι ότι πρέπει να ζυγίζει τις πιθανότητες και να κρίνει σύμφωνα με το τι πραγματικά συμβαίνει στο χάρτη. Έτσι, με τη διαρκή εξάσκηση στη μελέτη ωριαίων χαρτών, θα διαπιστώσει ότι οι απαντήσεις αρχίζουν πλέον να αναδύονται μόνες τους.
Στα πρώτα στάδια εφαρμογής των δύο μεθόδων που αναλύσαμε, είναι δεδομένο ότι θα προκύπτουν πολλά ερωτηματικά. Αλλά, όσο μεγαλύτερη εμπειρία αποκτά ο ερμηνευτής, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι πιθανότητες μιας έγκυρης απάντησης.
Παρατήρηση: Όλα όσα προαναφέρθηκαν, περί εκτίμησης και προσδιορισμού του χρόνου, ισχύουν μόνον όσον αφορά στην ωριαία αστρολογία. Η εφαρμογή τους σε γενέθλια ωροσκόπια χρήζει μεγάλης προσοχής και υπευθυνότητας. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι, σ' ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, υπάρχουν ορισμένα κενά ως προς τον ακριβή τρόπο προσδιορισμού των χρονοκρατόρων* και των αφετικώv σημείων. Συνεπώς, είναι πιθανό είτε να αποδειχθούν επισφαλείς όλοι οι υπολογισμοί είτε να οδηγήσουν σε λανθασμένα, ή ακόμα και "επικίνδυνα", συμπεράσματα.
Στην Ωριαία, όμως, οι μέθοδοι προσδιορισμού του χρόνου μπορούν να αποδειχθούν ... σωτήριες ως προς την έκβαση του ζητήματος που έχει τεθεί, έχοντας μάλιστα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας
*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI