Φυγάδες και τυχόν επιστροφή τους

Γρήγοροι τρόποι άντλησης απαντήσεων περί επιστροφής ή μη των φυγάδων σε έναν ωριαίο χάρτη

Πώς καταλαβαίνουμε με μια πρώτη ματιά στον ωριαίο χάρτη αν κάποιος φυγάς:

α) θα ξαναβρεθεί από αυτούς που τον αναζητούν

β) θα ξαναγυρίσει με τη θέλησή του

Επίσης, πως βλέπουμε αν ο ερωτών θα ξαναβρεθεί με κάποιο αναζητούμενο πρόσωπο -ασχέτως αν το άτομο αυτό έχει φύγει οικειοθελώς ή έχει χαθεί.

Η πρώτη κίνηση, όπως πολλάκις έχει διευκρινιστεί στο παρελθόν, είναι ο σωστός εντοπισμός των οίκων.

Ας υποθέσουμε ότι σε μια ωριαία ερώτηση έχουμε καταλήξει ότι ο ερωτών ανήκει στον 1ο οίκο και το αναζητούμενο πρόσωπο στον 7ο. Άρα, ο 1ος οίκος και ο κυβερνήτης του σηματοδοτούν τον ενδιαφερόμενο που αναζητά τον φυγάδα ή τον δραπέτη ο οποίος εκπροσωπείται από τον 7ο οίκο.

Ο πιο γρήγορος τρόπος, για να έχουμε τις πρώτες απαντήσεις που τυχόν δίνει ο χάρτης, είναι να δούμε αν σχηματίζεται κάποια όψη ανάμεσά τους (ερωτών - φυγάς), διότι αυτό δείχνει επαφή των δυο τους. Αν δηλαδή υπάρχει κάποιο είδος «δεσμού» των κυβερνητών 1ου & 7ου οίκου, με σύνοδο, εξάγωνο ή τρίγωνο.

Στην όψη που θα δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή είναι η σύνοδος, διότι μας μιλάει για «σωματική επαφή». Είναι σαν να μας δηλώνει, ότι τα δύο μέρη θα έρθουν κοντά - ή θα (ξανα)συναντηθούν ή θα επικοινωνήσουν.

Αν σε έναν ωριαίο χάρτη, του οποίου το θέμα αφορά κάποιον που δραπέτευσε και βρίσκεται μακριά, βρούμε τον κυβερνήτη του 1ου να συναντά τον κυβερνήτη του 7ου με σύνοδο, τότε υποθέτουμε ότι οι διώκτες του τον βρίσκουν και τον συλλαμβάνουν.

Αν η εικόνα είναι διαφορετική, και βρούμε τον κυβερνήτη του 1ου να βρίσκεται μέσα στον 7ο, θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι διώκτες γνωρίζουν το κρησφύγετο των δραπετών και πάνε να τους συλλάβουν.

Αν ο φυγάς - κυβερνήτης του 7ου δεν είναι δραπέτης, αλλά έχει «φύγει» από κάποια σχέση που είχε με τον ερωτώντα ή απ' ότι, τέλος πάντων, εκπροσωπεί ο 1ος οίκος και βρεθεί τοποθετημένος στον 1ο οίκο, σημαίνει ότι μετά την φυγή του μετάνιωσε -για δικούς του λόγους- και επιστρέφει κοντά στον ερωτώντα.

Τους λόγους για τους οποίους γυρίζει πίσω, μπορούμε εύκολα να τους μάθουμε, διότι θα φανούν από τις αποκλίνουσες όψεις που σχημάτισε ο κυβερνήτης του.

Δηλαδή, με ποιους πλανήτες, ποιών οίκων κυβερνήτες ήταν και τι είδους όψεις ήταν αυτές – θετικές ή αρνητικές.

Αν, πάλι, υπάρχει μεταφορά φωτός που ενώνει τους δύο εμπλεκόμενους πλανήτες, δείχνει μεγάλη ευκολία στην επανασύνδεση των δύο πλευρών, όποιες κι αν είναι αυτές. Ο πλανήτης που κάνει τη μεταφορά φωτός παίζει σπουδαίο ρόλο, διότι αν είναι στο ίδιο ζώδιο (δηλ. η μεταφορά γίνεται με σύνοδο) σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τι πρεσβεύει η κάθε πλευρά και τελικά «τους τα βρίσκει».

Η λογική εδώ είναι η εξής: Αφού και οι τρεις βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο, κυβερνώνται από τον ίδιο πλανήτη και συνεπώς "μιλάνε" την ίδια γλώσσα.

Αν η μεταφορά φωτός πραγματοποιείται με άλλη όψη, θα μπορούσε να περιγράφει έναν πληροφοριοδότη, ο οποίος με αυτά που γνωρίζει μπορεί να φέρει σε επαφή τις δύο πλευρές.

Όπως πάντα, δεν ξεχνάμε τη Σελήνη. Διότι, ως το γρηγορότερα κινούμενο ουράνιο σώμα, μετατρέπεται σε φυσική σημειοδότη των δραπετών, των φυγάδων, των εξαφανισμένων κ.λπ.

Στην περίπτωση που βρεθεί ωριαίος χάρτης, στον οποίο η Σελήνη είναι αυτή που περιγράφει τον φυγά καλύτερα -και ως εκ τούτου την έχουμε εκλάβει ως σημειοδότη του- οφείλουμε να εξετάσουμε προσεκτικά τις προσεχείς όψεις της. Διότι, αν οι συγκλίνουσες όψεις της είναι δυσμενείς ή σχηματίζονται με τους λεγόμενους κακοποιούς ενδέχεται να σημαίνει ότι οι συνθήκες που βρίσκει μετά τη φυγή του είναι τόσο δύσκολες για εκείνον και θα συναντήσει τέτοια εμπόδια, που θα τον αναγκάσουν να γυρίσει πίσω.

Χρόνος

Μια παρατήρηση εδώ: Το φως της Σελήνης, δηλαδή σε τι φάση βρίσκεται, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε τέτοιου είδους χάρτες, διότι δίνει σαφείς απαντήσεις ως προς τον χρόνο εύρεσης του αγνοουμένου.

- Αν την ώρα που έγινε η ωριαία ερώτηση η Σελήνη ήταν σε αύξηση φωτός, ο αγνοούμενος θα αργήσει να βρεθεί.

- Αν η Σελήνη ήταν λειψιφωτούσα τότε ο απών θα βρεθεί γρήγορα, ίσως και με λιγότερη προσπάθεια.

- Αν όμως η Σελήνη καίγεται, δηλ. πάει για σύνοδο με τον Ήλιο εντός 17 μοιρών, θεωρείται πολύ κακή ένδειξη για τον απόντα. Καταλαβαίνουμε τότε, ότι βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και η επαφή του με τον Ήλιο (αρσενικός πλανήτης) μπορεί να σημαίνει τη σύλληψή του από τις αρχές.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved