Αστρολογικός χάρτης: Από ποιους δείκτες φαίνεται η βελτίωση των οικονομικών
Τρόπος εξέτασης ωριαίων χαρτών, των οποίων οι ερωτήσεις αφορούν στη βελτίωση των οικονομικών πόρων
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε παρόμοιες ερωτήσεις γίνονται όλο και πιο συχνά, με αποτέλεσμα η ερώτηση «Θα καλυτερεύσουν τα οικονομικά μου;» να επαναλαμβάνεται διαρκώς, ανεξαρτήτως από την οικονομική επιφάνεια του ερωτώντος.
Οι ερωτήσεις αυτές, λοιπόν, έχουν εξελιχθεί σε φράσεις κλισέ και καταλήγουν να γίνονται… μονότονες. Εκείνο που διαφέρει συνήθως είναι η ποικιλία στις τάξεις των ερωτώντων. Η οικονομική κρίση που κυριαρχεί στις μέρες μας δεν κάνει διακρίσεις. Έτσι, την ίδια ακριβώς ερώτηση ενδέχεται να διατυπώσει ο προβληματισμένος επιχειρηματίας, ο υπάλληλος, ο πολιτικός, ο αγρότης, αλλά και ο… πρώην ζάμπλουτος. Όπως και να έχει όμως, όποιος κι αν είναι ο ερωτών, ο 1ος οίκος και ο κυβερνήτης του, μαζί με τη Σελήνη, θα είναι οι σημειοδότες του.
Ο οίκος που θα εξεταστεί ενδελεχώς προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις, είναι φυσικά ο 2ος οίκος των οικονομικών. Εξετάζουμε το ζώδιο του 2ου οίκου, τον κυβερνήτη του και βέβαια τον πλανήτη ή τους πλανήτες που μπορεί να βρίσκονται σε αυτόν.
Επόμενη κίνηση είναι να δούμε αν υπάρχουν πλανήτες στον υπόλοιπο ωριαίο χάρτη που σχηματίζουν όψη ή όψεις με τον κυβερνήτη του 2ου οίκου ή ακόμα και με την ακμή του 2ου.
Στη συνέχεια, ελέγχουμε αν οι όψεις που σχηματίζονται είναι αρμονικές ή όχι.
Σε αυτού του τύπου τους χάρτες, δεύτερος σε σημαντικότητα είναι ο έλεγχος του Κλήρου της Τύχης διότι μπορεί να αποδειχτεί καταλυτικός στην ερμηνεία. Εξετάζουμε το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, τον οίκο που είναι τοποθετημένος και τις όψεις που σχηματίζουν μαζί του οι πλανήτες. Όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη, ο Κλήρος δεν εκπέμπει ακτινοβολία από μόνος του, διότι δεν πρόκειται για ουράνιο σώμα, αλλά για ένα σημείο πάνω στην εκλειπτική που προκύπτει από μαθηματικό υπολογισμό. Άρα, ο ίδιος ο Κλήρος δεν σχηματίζει καμία όψη με οποιονδήποτε πλανήτη – όπως συμβαίνει και με το Βόρειο ή το Νότιο δεσμό της Σελήνης.
Αυτές είναι οι πρώτες και βασικές κινήσεις, με τις οποίες ενδείκνυται να εξεταστεί ένας ωριαίος χάρτης, για κάποιον που ρωτά περί της βελτίωσης των οικονομικών του θεμάτων στην τρέχουσα περίοδο της ζωής του.
Ερωτήσεις που αφορούν απόκτηση περιουσίας ή την ευμάρεια του ερωτώντος
Θα έχει μια άνετη ζωή ο ενδιαφερόμενος;
Ένας σχεδόν παρόμοιος τρόπος εξέτασης ωριαίου χάρτη ισχύει και σε ερωτήσεις που αφορούν πάλι θέματα δευτέρου οίκου όπως είναι η απόκτηση περιουσίας ή η οικονομική ευμάρεια που θα έχει ο ερωτών, αλλά έχουν εκφραστεί με αοριστία και αναφέρονται σε όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της ζωής του.
Για παράδειγμα: «Θα έχω μια άνετη ζωή;» ή «Θα αποκτήσω περιουσία;»
Συνήθως, αυτού του τύπου οι ερωτήσεις γίνονται από νεαρά άτομα, που ενδιαφέρονται να μάθουν τις προοπτικές για μια άνετη ζωή, τις οποίες ενδέχεται να δείχνει ένας ωριαίος χάρτης.
Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!
Σημαντική παρατήρηση: Αν οι ερωτήσεις αυτές έχουν διατυπωθεί από κοντινά ή συγγενικά πρόσωπα, θα πρέπει, αυτομάτως, να εξεταστούν παράγωγοι οίκοι. Θα μπορούσε δηλαδή να ρωτάει η μητέρα ενός νεαρού «Θα έχει το παιδί μου μια άνετη ζωή;» ή «Θα αποκτήσει περιουσία ο γιός μου;»
Και σε αυτές τις –γενικές– ερωτήσεις περί οικονομικής ευμάρειας, ο εξεταζόμενος οίκος είναι πάλι ο 2ος και ο κυβερνήτης του. Έτσι, η πιθανή παρουσία του Κλήρου της Τύχης ή κάποιων πλανητών τοποθετημένων μέσα στο 2ο έχουν να μας πουν πολλά.
Οι όψεις που ενδεχομένως παρουσιάζουν, είτε θετικές είτε αρνητικές, χρωματίζουν τις πρώτες εκτιμήσεις που διαμορφώνονται για το μέλλον και τα οικονομικά του ερωτώντα – ειδικά, αν οι όψεις αυτές γίνονται με τον σημειοδότη του.
Αν, λοιπόν, οι βασικοί δείκτες του χάρτη είναι ενισχυμένοι με καλές θεμελιώδεις δυνάμεις, ελεύθεροι από κακώσεις και δυσλειτουργικές όψεις, μπορούμε να πούμε ότι ο ερωτών θα ευτυχήσει στα οικονομικά θέματα και θα απολαύσει τα κεκτημένα του. Ακόμα περισσότερο δε, αν στο 2ο οίκο βρεθούν τοποθετημένοι οι ευμενείς, δηλ. η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Κλήρος της Τύχης ή ο Βόρειος Δεσμός – και βέβαια οι ανωτέρω παράγοντες να είναι ενδυναμωμένοι.
Μια προσωπική παρατήρηση εδώ: Είναι καλό να μην αναλαμβάνει κάποιος να απαντήσει σε αυτές τις γενικές ερωτήσεις, που αφορούν στην δια.. βίου ευημερία του ερωτώντος. Εκτός, ίσως, ελαχίστων εξαιρέσεων, τις οποίες θα αποφασίσει ο ίδιος ο ερμηνευτής, λόγω στενών ή συγγενικών δεσμών που έχει με τον ερωτώντα.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που κάποιος έχει αναλάβει μια παρόμοια ερώτηση, σχετική δηλαδή με την ευμάρεια ή την όποια οικονομική άνεση που τυχόν θα αποκτήσει κάποιος στη ζωή του, είναι καλό να γνωρίζει και τον γενέθλιο χάρτη* του ερωτώντος. Διότι, αν ο ωριαίος χάρτης υπόσχεται θετικά αποτελέσματα, ο ερμηνευτής, γνωρίζοντας τις δυνατότητες του γενεθλίου 2ου οίκου του ερωτώντος, μπορεί να προσαρμόσει αναλόγως την εικόνα του ωριαίου και έτσι, να δοθεί με περισσότερη ακρίβεια το μέγεθος της οικονομικής άνεσης που θα αποκτήσει.
*Όπως γνωρίζουμε, ουδέποτε χρησιμοποιούμε άλλους χάρτες για να αντλήσουμε απάντηση, πλην αυτού της ωριαίας. Η συγκεκριμένη περιπτωση όμως ανήκει στις ελάχιστες εξαιρέσεις όπου ο γενέθλιος χάρτης δύναται να προσθέσει πληροφορίες στην τελική κρίση.
Κλήρος της Τύχης
Ο Πτολεμαίος δεν θεωρούσε τον Κλήρο της Τύχης ισοδύναμο με τους πλανήτες σε έναν χάρτη, διότι λάμβανε υπόψη ότι ο Κλήρος δεν σχηματίζει όψεις με τους υπόλοιπους πλανήτες και μόνον ο κάθε πλανήτης μπορούσε να σχηματίσει όψη μαζί του.
Εμείς, όμως, σήμερα τον χρησιμοποιούμε κατά κόρον στις ερμηνείες των ωριαίων χαρτών, αφού έχει αποδειχθεί εμπράκτως και επανειλημμένως, ότι αν βρεθεί τοποθετημένος σε καλό οίκο και έχει καλές όψεις με ευμενείς πλανήτες που δεν προσβάλλονται, συνηγορεί πολύ στην αύξηση της περιουσίας και στη διατήρησή της.
Πως υπολογίζεται ο Κλήρος της Τύχης
Ένας πολύ γρήγορος και εύκολος τρόπος, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στον υπολογισμό του Κλήρου*, είναι να εφαρμόζουμε τον ακόλουθο γενικό κανόνα:
«Σε χάρτη όπου υπάρχει Νέα Σελήνη, ο Κλήρος θα βρίσκεται στον Ωροσκόπο».
Έτσι, έχουμε:
- Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο πρώτο της τέταρτο, ο Κλήρος θα βρίσκεται στον 4ο οίκο.
- Αν έχουμε χάρτη με πανσέληνο, ο Κλήρος θα είναι στον 7ο οίκο.
- Αν έχουμε χάρτη που η Σελήνη βρίσκεται στο τελευταίο της τέταρτο, ο Κλήρος θα βρίσκεται στον 10ο οίκο.
- Αν η Σελήνη βρίσκεται σε φάση μετά την Νέα Σελήνη και μέχρι το 1ο τέταρτο, τότε ο Κλήρος θα βρεθεί στον 1ο ή 2ο ή 3ο οίκο.
- Μετά το 1ο τέταρτο και μέχρι την Πανσέληνο, θα βρεθεί στον 4ο, 5ο, ή 6ο οίκο.
- Μετά την Πανσέληνο και μέχρι το τελευταίο τέταρτο στον 7ο, 8ο ή 9ο οίκο.
- Μετά το τελευταίο τέταρτο έως την επόμενη Νέα Σελήνη, ο Κλήρος θα βρεθεί στον 10ο, 11ο ή 12ο οίκο.
Απομνημονεύοντας κάποιος τον ανωτέρω πίνακα, θα μπορέσει να διαπιστώσει αμέσως, αν έχει κάνει λάθος υπολογισμό ή όχι κατά την εύρεση του Κλήρου σε έναν ωριαίο χάρτη.
Μια άλλη εύκολη μέθοδος, για να θυμόμαστε τη σωστή θέση του Κλήρου είναι ο εξής συλλογισμός: αφού έχουμε Νέα Σελήνη, θα βρεθεί κοντά στον Ωροσκόπο. Όσο περνούν οι μέρες απομακρύνεται από τον Ωροσκόπο και μέχρι να φθάσει Πανσέληνος θα είναι στον 7ο οίκο.
*Βλ. Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 213-215.