Απόντα πρόσωπα - Μέρος Α΄
Πως καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα απόν πρόσωπο
Σε ερωτήσεις που αφορούν πρόσωπα που είναι απόντα, ο σωστός προσδιορισμός του οίκου που θα εξεταστεί είναι το Α και το Ω της έρευνας. Αν δεν γίνει κατανοητή εξαρχής η συγγενική, φιλική ή οποιαδήποτε σχέση του ερωτώντος με τον αγνοούμενο, υπάρχει πολλή μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθεί ο ερευνητής σε λάθος μονοπάτια, έχοντας επιλέξει ακατάλληλους οίκους.
Έτσι, αν κάποιος ρωτά για τον εξαφανισμένο αδελφό του, θα πάρουμε τον 3ο οίκο, αν ρωτά για την εξαφανισμένη σύζυγό του, τον 7ο οίκο, σε περίπτωση που ρωτάει για το παιδί του τον 5ο οίκο. Αν πάλι ρωτάει για άτομο του υπηρετικού του προσωπικού -που το έσκασε νύχτα και απροειδοποίητα- λαμβάνουμε προς έρευνα τον 6ο οίκο.
Ανάλογα, λοιπόν, με τη σχέση που έχει ο αγνοούμενος με τον ερωτώντα, παίρνουμε και τον οίκο που τον αντιπροσωπεύει.
Μια ιδαίτερη περίπτωση που έχει προβληματίσει τους ασκούντες την Ωριαία στις μερες μας, είναι όταν ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει ερώτηση που αφορά κάποιον που δεν έχει συναντήσει ποτέ του, παρά μόνον τον έχει ακουστά. Και βέβαια, δεν έχει καμμία συγγένεια μαζί του, δεν έχουν, δηλαδή, κανέναν δεσμό μεταξύ τους.
Η προτροπή που υπάρχει στα αρχαία αστρολογικά κείμενα ήταν πάγια: «Στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε τον απόντα, χρησιμοποιείτε προς έρευνα τον 1ο οίκο».
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό, η συγκεκριμένη μέθοδος αποδίδει.
Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!
Αποδίδει, όμως, εξίσου καλά και ο σύγχρονος τρόπος σκέψης, που εκλαμβάνει τον 7ο οίκο να εκπροσωπεί τον απόντα που δεν γνωρίζει ο ερωτών.
Το επιχείρημα αυτό έχει τη δική του λογική, που και αυτή με τη σειρά της είναι πολύ ικανοποιητική: «Ο 7ος οίκος, δεν είναι αυτός που πάντα εκπροσωπεί τους άλλους; Γιατί λοιπόν και σε αυτές τις περιπτώσεις να μην εκπροσωπεί ένα άλλο άτομο, που είναι απόν;»
Πολλοί χάρτες έχουν απαντηθεί και έχουν απαντηθεί σωστά, με αυτήν την απλή μέθοδο, δηλαδή λαμβάνοντας τον 7ο οίκο, ως εκπρόσωπο του εξαφανισμένου προσώπου, που δεν έχει κανενός είδους δεσμό με τον ερωτώντα.
Και έρχεται το μεγάλο ερώτημα: Σε παρόμοιες «δύσκολες» ερωτήσεις τι κάνουμε;
Η απάντηση είναι απλή και άμεση: Μας οδηγεί ο ίδιος ο χάρτης. Ψάχνουμε το χάρτη και αποφασίζουμε ποιος πλανήτης περιγράφει τον απόντα καλύτερα. Ο 1ος οίκος και ο κυβερνήτης του ή ο 7ος οίκος και ο κυβερνήτης του; Ποιος από τους δύο πλανήτες ταιριάζει καλύτερα στην περιγραφή του απόντος; Ποιος «δένει» με την κατάσταση που επικρατεί στην υπόθεση του χάρτη. Αυτός θα είναι που θα οδηγήσει τις εξελίξεις.
Πρόκειται για μια αλάνθαστη τακτική που αποδίδει καρπούς, οδηγώντας τον μελετητή στα σωστά μονοπάτια του λαβυρίνθου της Ωριαίας.
Καταθέτω εδώ και τη δική μου εμπειρία, για όποιον ενδιαφέρεται. Το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας έχει αποδοθεί λαμβάνοντας τον κυβερνήτη του 7ου οίκου ως σημειοδότη του απόντος. Με κανένα τρόπο όμως, δεν το θεωρώ κανόνα ούτε το συνιστώ ως κανόνα.
Τέλος, αφού προσδιορίσουμε τον οίκο που αντιπροσωπεύει τον απόντα, είτε είναι παιδί μας (5ος) είτε σύζυγός μας (7ος) είτε φίλος μας (11ος), δεν πρέπει επουδενί να ξεχνάμε την εξέταση της Σελήνης, η οποία σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργεί ως συγκυβερνήτης του απόντος προσώπου.
Διαβάστε επίσης: Διαβάστε επίσης: Απόντα πρόσωπα - Μέρος Α΄