Θα αποκτήσω την Φιλοσοφική Λίθο;

Ωριαίος χάρτης που συνέταξε ο Wiliam Lilly το 1647 και η απάντηση που έδωσε στον ενδιαφερόμενο

Στον χάρτη αυτόν ο Wiliam Lilly περιγράφει τον ερωτώντα ως ένα σοβαρό και ευφυέστατο άτομο που του έθεσε την εξής ερώτηση: «Θα βρω τη φιλοσοφική λίθο ή το ελιξίριο με το οποίο γίνονται θαύματα;»

Ο ίδιος ο Lilly, πριν προβεί στην ανάλυση του χάρτη εκμυστηρεύεται: «πιστεύω πράγματι ότι υπάρχει αυτό το πράγμα» όπως το αποκαλεί και θεωρεί ότι «είναι μια ευλογία ανώτερη από όλες που υπάρχουν στη γη». Συμπληρώνει μάλιστα λέγοντας: «αυτές οι γνώσεις δίνονται σε ελάχιστους με την επιφοίτηση των αγγέλων».

Διαφωνεί όμως ως προς την διατύπωση της ερώτησης και θεωρεί πως έπρεπε να είχε τεθεί ως εξής: «Είναι οι γνώσεις μου αρκετές και είμαι τόσο επιδέξιος, ώστε να καταφέρω με την Τέχνη μου να έχω το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα;»

Ερμηνεία του ωριαίου χάρτη όπως την απέδωσε ο William Lilly

«Ο ερωτών εκπροσωπείται από τον ωροσκόπο και τον κυβερνήτη του, τον Ερμή. Η γνώση (ή οι γνώσεις) του ερωτώντος από τον κυβερνήτη του 9ου οίκου, τον Άρη και από τις όψεις που δέχεται από τους άλλους πλανήτες. Παρατηρώ ότι ο Άρης, κυβερνήτης της Επιστήμης του ερωτώντος, βρίσκεται σε κατιόντα οίκο, αλλά έχει κάποιες θεμελιώδεις δυνάμεις, αφού βρίσκεται στα δικά του όρια και στο δικό του πρόσωπο.

Ο Άρης έχει όψη τετραγώνου με τον Ερμή αλλά και με τον Κρόνο. Και οι τρεις αυτοί πλανήτες βρίσκονται σε σταθερά ζώδια και στα όρια του Κρόνου, ο οποίος είναι τοποθετημένος στον 9ο οίκο.

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Παρατηρώ ότι ο Ερμής (ερωτών) πρόσφατα είχε ανάδρομη κίνηση και (είχε σχηματίσει) τετράγωνο με τον Άρη, ενώ τώρα κινείται αργά και έχοντας ορθόδρομη πορεία σχηματίζει το δεύτερό του τετράγωνο με τον Άρη (Η Γνώση του ερωτώντος). Έτσι, κρίνω ότι ο ερωτών έχει ξοδέψει κάποιο χρόνο απ’ τη ζωή του, για να βρει το θαυμάσιο κόσμημα, του ελιξιρίου. Η αναζήτησή του όμως αποδείχθηκε μάταιη, αφού δεν αποκόμισε κανένα αποτέλεσμα. Με το δεύτερο τετράγωνο –που δεν απέχει πολύ- ενώ ο Ερμής θα βρίσκεται στους Διδύμους και στα όρια του, κρίνω ότι θα φέρει στον ενδιαφερόμενο μια ακόμα δυνατότερη επιθυμία, με ζήλο και μεγαλύτερες ελπίδες, να δοκιμάσει ξανά να βρει τη φιλοσοφική λίθο.

Όμως εγώ τον συμβούλεψα να μην συνεχίσει την προσπάθεια αυτή και, λαμβάνοντας υπόψη μου παράγοντες του ωριαίου χάρτη που έδειχναν ότι δεν έχει τις ικανότητες γι’ αυτό που σκόπευε να κάνει, του είπα ότι ήταν καλύτερα να παραιτηθεί των προσπαθειών του. Επίσης είπα ότι κάνει λάθος στη σύνθεση των υλικών, διότι εργαζόταν με συστατικά εδάφους ή με υλικά που ήταν πολύ βαριά και πυκνά.

Το τελευταίο αυτό το έκρινα από το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο και εν μέρει από την προσβολή που δεχόταν ο Ερμής από τον Κρόνο, διότι οι σκέψεις του (που ήταν ο Ερμής) είχαν σύνοδο με τον Κρόνο και ήταν και οι δύο (Ερμής & Κρόνος) τοποθετημένοι σε γήινα ζώδια. Διότι, αν ο Ερμής προσβάλλεται τότε η φαντασία και η επινοητικότητα εξασθενούν και αδρανούν. Αλλά και ο κυβερνήτης του 9ου (του ζητουμένου) είναι ένας από τους δυσμενείς και πιστεύω ότι υπάρχουν ελαττώματα στην πρώτη ύλη ή στο υλικό που χρησιμοποιείται για το βασικό μέρος της εργασίας».

Ο Lilly συνεχίζει ενημερώνοντάς μας τι είπε ο ίδιος στον ενδιαφερόμενο και πως χειρίστηκε αυτό το λεπτό και περίεργο θέμα:

«Και για να μην σκεφτεί ο ευγενικός αυτός άνθρωπος ότι ήρθε να με επισκεφτεί μάταια και, επειδή τον έβλεπα εξαντλημένο, του είπα ότι αυτό που κυρίως χρειαζόταν ήταν να φροντίσει τον εαυτό του και τον συμβούλεψα να μη συνεχίσει να ταλαιπωρείται, προσπαθώντας να λύσει αυτόν το γρίφο.

Αυτό το έκρινα, διότι ο Ερμής (που είναι ο ερωτών) και ο Κρόνος βρίσκονταν σε σύνοδο στον Ταύρο και, επιπλέον ο Κρόνος, κυβερνήτης τον 6ου του οίκου (υγεία), από την ίδια του τη φύση ασκούσε άσκημη επίδραση.

Επίσης, έβλεπα ότι ο Άρης προσέβαλε τον Ερμή από τον 12ο οίκο, δίχως να βοηθά ευεργετικά κάποιος από τους ευμενείς, με καλή όψη μεταξύ του Ερμή και των δύο κακοποιών πλανητών. Ήταν μόνος του και ανίκανος να τα βγάλει πέρα με την κακή επίδρασή τους. Συμπερασματικά, τον συμβούλεψα, όσο γίνεται πιο γρήγορα να φροντίσει την υγεία του.»

Εκείνο όμως που δεν αναφέρει πουθενά ο Lilly και θα ήταν μια άμεση απάντηση -αν και αρνητική βέβαια- στον ενδιαφερόμενο είναι ότι απάντηση του χάρτη προέκυπτε ξεκάθαρα και από τον ίδιο τον Άρη, που είναι το ζητούμενο. Ο Άρης δεν βρίσκεται σε καλό οίκο όπως είναι ένας γωνιακός, αλλά στον κατιόντα, σκοτεινό και δίχως φως 12ο οίκο.

Άλλωστε, σε μια τόσο σπάνια όσο και εξειδικευμένη ερώτηση, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Άρης, κυβερνήτης του 9ου οίκου της Ανώτερης Γνώσης, πήγε και «κρύφτηκε» στον σκοτεινό 12ο οίκο. Επίσης βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο, ώστε τα μυστικά να παραμείνουν εκεί διαχρονικά.

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved