Χάρτης Επιλογής: «Ανέβασμα» λίστας στο διαδίκτυο
Ωριαίος χάρτης που απαντά σε ερωτήσεις αναγκών της σύγχρονης εποχής, όπως του διαδικτύου
Οι κανόνες της αστρολογίας επιλογής που µας έχουν δοθεί από αρχαιοτάτων χρόνων µπορούν να εφαρµοστούν σε διάφορους τοµείς της ζωής µας. Τόσο σε αυτούς που δεν έχουν υποστεί αλλαγές ή αλλοιώσεις µε την πάροδο του χρόνου, όσο και σε άλλες πιο... σύγχρονες δραστηριότητες. Οι περισσότεροι κανόνες, βέβαια, ανταποκρίνονται άνετα στις καταστάσεις που µας αφορούν και προκύπτουν καθηµερινά. Υπάρχουν όµως και άλλοι που διαπιστώνουµε ότι δεν έχουν πεδίο εφαρµογής στην σηµερινή καθηµερινότητα.
Από την άλλη πλευρά, στον αιώνα µας έχουν γίνει επιτεύγµατα, που σίγουρα δεν µπορούσαν να προβλεφθούν κατά την αρχαιότητα ή τον µεσαίωνα. Για παράδειγµα, η επικοινωνία δεν γίνεται πλέον µε περιστέρια, ούτε µε άµαξες και αργοκίνητα πλοία. Έχει αντικατασταθεί από άλλα πιο σύγχρονα τεχνολογικά µέσα. Το απόλυτο µέσο επικοινωνίας, όµως –που έχει µπει για τα καλά στη ζωή µας και σε µεγάλο βαθµό εξαρτώµαστε από αυτό– είναι το διαδίκτυο (internet). Όλες οι επιχειρήσεις, ο τύπος, οι εκπαιδευτικοί οργανισµοί, οι σύλλογοι, αλλά και ο πιο απλός πολίτης έχουν τη δυνατότητα πλέον να ενταχθούν στον κυβερνοχώρο και µέσα από αυτόν να προωθήσουν σε ολόκληρο τον κόσµο είτε τις ιδέες είτε τα προϊόντα τους.
Δεν είναι λοιπόν ασυνήθιστο φαινόµενο στις µέρες µας να αναζητάει κάποιος την καταλληλότερη χρονική στιγµή για να «ανεβάσει» µια ιστοσελίδα, ένα portal ή forum ή blog κ.λπ. στο διαδίκτυο. Ας δούµε το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η κατάστρωση ενός ωροσκοπίου επιλογής για την σωστή χρονική στιγµή που θα «ανέβαινε» στο internet µια λίστα αλληλογραφίας (mailing list), στην οποία θα συµµετείχαν χρήστες από όλον τον πλανήτη. Η παρούσα επιλογή έγινε µετά από πολλή µελέτη και προσεκτικό ψάξιµο των κανόνων, ώστε να πληρούνται κατά το δυνατόν οι σωστές προϋποθέσεις.
Όπως είναι γνωστό, ο 1ος οίκος εκπροσωπεί το σώµα µας. Στην ωριαία αστρολογία εκπροσωπεί επίσης το όχηµα και τους επιβάτες που ταξιδεύουν µε αυτό, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, αεροπλάνο, τρένο κ.λπ. Με αυτό το σκεπτικό η ίδια η λίστα και οι συµµετέχοντες σ' αυτήν είναι το «σώµα» της.
Έχουµε, λοιπόν, τον 1ο οίκο και τον κυβερνήτη του να εκπροσωπούν την ίδια τη λίστα. Ο Ωροσκόπος βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη και κυβερνάται από τον Δία, τον οποίο βρίσκουµε ορθόδροµο και γρήγορο. Έτσι, διασφαλίζεται κατ’ αρχήν, ότι η λίστα δεν θα «κυβερνάται» από έναν πλανήτη αργό ούτε στάσιµο.
- Που τοποθετήθηκε αυτός ο Δίας; Ψηλά στον ορίζοντα, ανατολικός για να συγκεντρώνει καλύτερη βαθµολογία και στον 9ο οίκο του εξωτερικού, ώστε να υπάρχει αθρόα συµµετοχή επισκεπτών από όλες οι χώρες.
- Ποιον άλλο οίκο κυβερνά ο Δίας στον χάρτη που καταστρώθηκε; Τον 3ο οίκο των µηνυµάτων, της αλληλογραφίας, της επικοινωνίας, της ανταλλαγής και διάδοσης πληροφοριών.
- Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Δίας; Τι δυνάµεις συγκεντρώνει;
Είναι ορθόδροµος +4
Είναι γρήγορος +2
Είναι ανατολικός +2
Δεν καίγεται +5
Είναι στον 9ο οίκο +2
Στα δικά του όρια +2
Σε αδυναµία -5
Σύνολο +12
Πολύ ικανοποιητικό το τελικό αποτέλεσµα για τον σηµειοδότη της λίστας, τον Δία*.
*Συνιστάται στον αναγνώστη να υπολογίζει "µε το χέρι" τη βαθµολογία των πλανητών και να µην επαφίεται στους υπολογισµούς του εκάστοτε αστρολογικού προγράµµατος, στο οποίο έχουν γίνει κάποιες προκαθορισµένες ρυθµίσεις. Είναι καλύτερα να χρησιµοποιεί τους πίνακες των θεµελιωδών και συµπτωµατικών δυνάµεων, µε τον τρόπο που ο ίδιος έχει διαπιστώσει ότι λειτουργούν καλύτερα.
- Από ποιον πλανήτη εξουσιάζεται ο Δίας; Από τον αγγελιοφόρο Ερµή, τον φυσικό σηµειοδότη της πληροφορίας, κάτι το οποίο δεν έγινε τυχαία, αλλά επιδιώχθηκε.
- Που είναι τοποθετηµένος ο Ερµής; Και αυτός βρίσκεται ψηλά, στον 11ο οίκο που εκπροσωπεί τις οµάδες, τους συλλόγους, τους στόχους και τις προσδοκίες. Ιδιαίτερη έµφαση, µάλιστα, δόθηκε στην γρήγορη κίνηση του πλανήτη, ώστε η διάδοση της πληροφορίας να είναι ταχεία, η επικοινωνία ανεµπόδιστη και οι συµµετέχοντες στη λίστα να µην διακρίνονται από "ραθυµία".
- Τι άλλο έπρεπε να προσεχθεί σε σχέση µε αυτόν τον Ερµή; Εδώ χρειάζεται προσοχή. Ο αναγνώστης ίσως εκλάβει τον Ερµή σ' αυτό το χάρτη ως ύπαυγο. Όµως, παρατηρώντας προσεκτικότερα θα διαπιστώσει ότι ο Ερµής δεν «πάει για κάψιµο», αλλά «φεύγει από κάψιµο». Έχει ήδη διανύσει αρκετή απόσταση (6°), ώστε να απέχει ικανοποιητικά από τις επικίνδυνες ακτίνες του Ηλίου.
- Πάµε τώρα να εξετάσουµε τη Σελήνη. Που βρίσκεται τοποθετηµένη; Μα ...φυσικά στον 3ο, τον οίκο της χαράς της. Και µάλιστα, σε σύνοδο ιδιοµοιρίας µε την ακµή του 3ου οίκου, που είναι ο πλέον αρµόδιος για τη διάδοση πληροφοριών.
- Από ποιον πλανήτη εξουσιάζεται η Σελήνη; Από τον Δία που κυβερνά και την ίδια τη λίστα. - Με τι κριτήρια επελέγη η φάση της Σελήνης; Να είναι αυξιφωτούσα και να σχηµατίζει συγκλίνον τρίγωνο ιδιοµοιρίας µε τον Ήλιο. Ο συνδυασµός των δύο αυτών συνθηκών θεωρείται άκρως ευνοϊκός για το επιθυµητό αποτέλεσµα.
- Τι άλλο έπρεπε να ελεγχθεί προσεκτικά σ' αυτόν το χάρτη; Κανένας από τους κύριους σηµειοδότες να µην υφίσταται το φαινόµενο της παρεµπόδισης. Πράγµατι. Όχι µόνο δεν υπάρχει παρεµπόδιση, αλλά έχουµε και το φαινόµενο της συλλογής φωτός, που πραγµατοποιείται από τον Δία (mailing list), ο οποίος συλλέγει το φως των δύο φώτων, της Σελήνης µε αντίθεση και του Ηλίου µε εξάγωνο. Τι καλύτερο;
Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!
Ο αναγνώστης µπορεί να συνεχίσει τον έλεγχο του χάρτη και να κάνει πρακτική εξάσκηση, βρίσκοντας ακόµα περισσότερα στοιχεία. Για παράδειγµα, η δεύτερη όψη της Σελήνης γίνεται µε τον Κρόνο, ο οποίος κυβερνά το µεγαλύτερο κοµµάτι του 1ου οίκου, ο Ήλιος σχηµατίζει όψη εξαγώνου µε τον Δία.κ.λπ.
Ο µελετητής, θα πρέπει επίσης να λάβει υπόψη ότι ένα τέτοιο εγχείρηµα δεν µπορεί να γίνει βιαστικά. Υπάρχουν φορές που απαιτείται µεγάλο χρονικό διάστηµα – ίσως ένα ή και δύο χρόνια– ώσπου να βρεθεί η επιθυµητή χρονική στιγµή που θα είναι η καταλληλότερη για το θέµα του.
Γι' αυτό και συνιστάται υποµονή σε εκείνους που θα τους ζητηθεί να καταστρώσουν έναν χάρτη επιλογής. Δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγµατα...
Ας αναφερθεί εδώ, ότι από την στιγµή που «γεννήθηκε» η λίστα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις παγκοσµίως, όσον αφορά στην επισκεψιµότητα αλλά και την ενεργή παρουσία των µελών της.