Θα νικήσω τον αντίπαλό μου σήμερα;

Ωριαίος χάρτης που αφορά την αντιπαλότητα μεταξύ δύο πλευρών

Ο τρόπος με τον οποίο έχει τεθεί η ερώτηση μας υποδεικνύει, ότι η ερμηνεία του χάρτη θα βασιστεί στο ίδιο σκεπτικό με εκείνο που θα ακολουθούσαμε στις παρακάτω ερωτήσεις:

«Θα κερδίσω τον αντίδικο;»

«Θα κερδίσει η ομάδα μπάσκετ του κολεγίου μας στον σημερινό αγώνα με το αντίπαλο κολέγιο;»

«Θα κερδίσω το Γιάννη στο τένις το βραδάκι;»

Η ερμηνεία μας λοιπόν θα προέλθει από δύο οίκους. Από αυτόν που αντιπροσωπεύει τον ενδιαφερόμενο, δηλαδή τον 1ο, και από εκείνον του αντιπάλου του, που είναι ο 7ος οίκος.

1/6/2011, 2.27 μμ.

23°E43΄ - 37°N58΄ (EED -3)

Ως συνήθως, προκειμένου να αξιολογήσουμε έναν ωριαίο χάρτη, ξεκινάμε την ερευνά μας από τον 1ο οίκο.

Πριν καν δούμε, σε ποιο ζώδιο ανήκει ο 1ος οίκος, η ματιά μας πέφτει στον ανάδρομο Κρόνο που είναι τοποθετημένος εκεί.

Ωχ!..

Ας αφήσουμε όμως την εξέταση του Κρόνου γι’ αργότερα.

Στο χάρτη, έχουμε τον 1ο οίκο στο ζώδιο της Παρθένου, άρα ο ενδιαφερόμενος αντιπροσωπεύεται από τον Ερμή.

Ο αντίπαλός του που εκπροσωπείται από τον 7ο, σημειοδοτείται από τον Δία, αφού η ακμή του 7ου οίκου είναι στις 26° Ιχθύων.

Οι σημειοδότες των δύο αντιπάλων, λοιπόν, είναι ο Ερμής και ο Δίας. Άρα, αυτοί οι δύο πλανήτες θα εξεταστούν εξονυχιστικά, για να οδηγηθούμε στην τελική εκτίμηση της ερώτησης που ετέθη.

Ο Ερμής (ερωτών) βρίσκεται σε κατιόντα οίκο.

Ο Δίας (αντίπαλος) βρίσκεται σε διάδοχο οίκο.

Εδώ, υπερτερεί ο Δίας.

Συνεχίζουμε...

Ο Ερμής (ερωτών) είναι περιπλανώμενος, δηλαδή δίχως θεμελιώδεις δυνάμεις.

Ο Δίας (αντίπαλος) επίσης είναι δίχως θεμελιώδεις δυνάμεις.

Εδώ έχουμε ισοπαλία.

Άρα, μέχρι στιγμής επικρατεί ελαφρώς ο Δίας (7ος).

Η έρευνά μας δεν σταματά βέβαια εδώ. Πάμε, τώρα να προσθέσουμε στην εκτίμησή μας και τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι δύο σημειοδότες από θεμελιώδεις και συμπτωματικές δυνάμεις.

Ας δούμε πρώτα τον ανατολικά του Ηλίου ευρισκόμενο Ερμή (ερωτών):

Πάρε απαντήσεις σε ό,τι σε απασχολεί! Απόκτησε ΤΩΡΑ την Προσωπική σου Πρόβλεψη και μάθε τι θα συμβεί!

Μια παρατήρηση εδώ για τον Ερμή. Αν και απέχει μόνο 13 μοίρες (°) από τον Ήλιο δεν θεωρείται κατ’ ουδένα τρόπο ύπαυγος, διότι βρίσκεται σε άλλο ζώδιο από τον Ήλιο, το ζώδιο του Ταύρου και εξουσιάζεται από την πανίσχυρη Αφροδίτη, αφού είναι στο δικό της ζώδιο. Στο σημείο αυτό, εφιστούμε την προσοχή του μελετητή, διότι στην ωριαία αστρολογία αλλιώς εκτιμάται ένας Ερμής που είναι μόνον περιπλανώμενος και όχι καμένος και αλλιώς αν τον βρούμε να είναι και περιπλανώμενος και καμένος.

Πάμε να δούμε τον ανατολικά του Ηλίου ευρισκόμενο Δία (αντίπαλος):

Συγκεντρώνοντας τα στοιχεία που έχουμε βλέπουμε ότι μέχρι στιγμής υπερτερεί σαφώς ο 7ος οίκος του αντιπάλου.

Δεν έχουμε, βέβαια, ξεχάσει και τον ανάδρομο Κρόνο που μας «χτύπησε στο μάτι» μόλις αντιληφθήκαμε την παρουσία του στον 1ο οίκο και αναστενάξαμε αυθορμήτως. Αυτή η δυσχερής για τον ερωτώντα θέση του Κρόνου δηλώνει ότι η ζυγαριά έχει αρχίσει και κλίνει σοβαρά εις βάρος του.

Μήπως όμως ο Κλήρος της Τύχης κρατάει κάποιο «άσσο στο μανίκι» υπέρ του ερωτώντος;

Δυστυχώς γι’ αυτόν ο Κλήρος βρίσκεται «φυλακισμένος» στο 12ο οίκο του χάρτη.

Πώς να δραστηροποιηθεί υπέρ του ερωτώντος;

Αδυνατεί, αλυσοδεμένος στη θέση που βρίσκεται.

Μήπως οι απλανείς έχουν κάτι να προσθέσουν στην ήδη διαμορφωθείσα εικόνα;

Παρατηρούμε ότι ο ωροσκόπος –με ανοχή 0° 19΄– κάνει σύνοδο με τον απλανή AlKaid, ο οποίος έχει άρεια φύση, βρίσκεται στο τέλος της Μεγάλης Άρκτου και συνδέεται με πένθος και θλίψη.

Αντίθετα, ο Δίας, που εκπροσωπεί τον αντίπαλο του ερωτώντα, στις 26° Ιχθύων όπου βρίσκεται έχει σύνοδο με τον απλανή Mirach, ο οποίος συνδέεται με καλή τύχη και υποστήριξη φίλων.

Παρόλο που αφήσαμε τελευταία τη Σελήνη, που θεωρείται συγκυβερνήτης του ερωτώντα, η εξέτασή της κρίνεται άκρως απαραίτητη, διότι η τελική σφραγίδα της απάντησης θα προέλθει από αυτήν.

Η Σελήνη είναι λειψιφωτούσα, καίγεται από τον Ήλιο και σε ελάχιστες ώρες από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η ερώτηση υφίσταται έκλειψη. Κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Ερμής, δηλαδή ο πλανήτης που σημειοδοτεί τον ερωτώντα, αφού το φαινόμενο συμβαίνει στο ζώδιο των Διδύμων.

Ε, τι να περιμένει κανείς…

Δεν θέλει και πολύ για να ολοκληρώσει κάποιος τις ήδη διαμορφωμένες δυσμενείς αρνητικές σκέψεις, ως προς την επιτυχία που προσδοκά ο ερωτών. Διότι, πράγματι, το να καίγεται ο ερωτών και, επιπλέον ο σημειοδότης του να βάλλεται από έκλειψη αποτελεί μια από τις πλέον δυσοίωνες ενδείξεις.

Η απάντηση που δόθηκε στον ερωτώντα ήταν βέβαια αρνητική και, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε απόλυτα από την πραγματικότητα.

Σημειώσεις

1) Ο χάρτης έχει ερμηνευθεί εξετάζοντας τους 7 πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αστρολογία. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι ο Άρης κυβερνάει τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο Δίας τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων και ο Κρόνος τα ζώδια του Αιγόκερω και του Υδροχόου. Αν όμως βρεθεί στο χάρτη κάποιος από τους εξωκρόνιους (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) να είναι πολύ κοντά ή σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή ενός γωνιακού οίκου, τότε λαμβάνονται υπόψη στην ερμηνεία του χάρτη μόνον οι ιδιότητές του ως πλανήτη και όχι ως κυβερνήτη του αντίστοιχου ζωδίου (Υδροχόος, Ιχθύς, Σκορπιός).
2) Ο χάρτης έχει μελετηθεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Δωρόθεου της Σιδώνας.

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved