από τον Γιάννη Ριζόπουλο
Η Μαρία Κιουρί, που κέρδισε δύο Νόμπελ, Φυσικής και Χημείας για την εργασία της πάνω στη ραδιενέργεια και την ανακάλυψη του ράδιου και του πολωνίου, γεννήθηκε στις 7/11/1867 στη Βαρσοβία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτονται στο Astro-databank (ώρα γέννησης 12:00) η πρωτοπόρος ερευνήτρια χαρακτηρίζεται αστρολογικά από την θέση του Ουρανού στον 7ο οίκο σε ακριβή αντίθεση με τον Ωροσκόπο της αλλά και την αντίθεση του Πλούτωνα με τον Ήλιο και το Μεσουράνημα της. Βλέπουμε δηλαδή ότι οι δύο πλανήτες που συνδέονται άμεσα με την ραδιενέργεια έχουν το γενικό πρόσταγμα και στο ωροσκόπιο της γυναίκας που την «αποκρυπτογράφησε».
Και βέβαια υπάρχει και ...συνέχεια, αφού πέραν της υπεροπλίας του Σκορπιού (το ζώδιο φιλοξενεί τέσσερις πλανήτες) στην αντίθεση του Ήλιου με τον Πλούτωνα συμμετέχουν διευκολύνοντας την τόσο ο Ουρανός, όσο και η Ιχθυακή Σελήνη, η οποία πρακτικά «επωμίστηκε» την επιβάρυνση στην υγεία της λόγω της έκθεσης της στην ραδιενέργεια (η Μαρία Κιουρί μην τηρώντας κανένα μέτρο ασφαλείας πέθανε δηλητηριασμένη στις 7/4/1934).
Οφείλω να σταθώ ακόμη στο τετράγωνο των δύο «κοσμικών» πλανητών, του Ουρανού με τον Ποσειδώνα, που δίνει το «κάτι παραπάνω» στην επιστημονική έρευνα (και όχι μόνον), από τη στιγμή που κάποιος γίνεται «φορέας» της ενέργειας του.
Όσο για τα Νόμπελ με τα οποία τιμήθηκε και την διεθνή της αναγνώριση, μέγιστη συνεισφορά είχε η Δήμητρα στον Τοξότη σε σύνοδο με τον αστρικό Ωροσκόπο της
Η Μαρία Σκλοντόφσκα (αυτό ήταν το πατρικό της όνομα) έμεινε χήρα στα 39 της χρόνια, όταν ο σύζυγος της Πιέρ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 19/4/1906, εκπληρώνοντας κατά κάποιο τρόπο την παρουσία του Ουρανού στον 7ο οίκο αλλά και την αντίθεση του Ήλιου με τον Πλούτωνα.
Λίγα χρόνια μετά ξέσπασε σκάνδαλο από τις φήμες που την ήθελαν να σχετίζεται με τον πρώην μαθητή του εκλιπόντος και πέντε χρόνια νεώτερο της Πωλ Λαγκεβέν.
Μάλιστα, ο διαπρεπής φυσικός εγκατέλειψε τη σύζυγο του δίνοντας αφορμή για να ...αρχίσουν τα όργανα.
Ξεχνώντας το επιστημονικό έργο της Κιουρί, το Γαλλικό κοινό «θυμήθηκε» ξαφνικά την εβραϊκή της καταγωγή, διολισθαίνοντας σε ξενοφοβικές πρακτικές.
Η «μαντάμ Κιουρί» βίωσε τις δύσκολες όψεις της Αφροδίτης της (σύνοδος με τον Κρόνο και τον Άρη, τετράγωνο με τον Δία), αλλά ως γνήσια Σκορπίνα πήρε την «εκδίκηση» της πολλά χρόνια μετά όταν στα πλαίσια μιας ιδιόμορφης συμπαντικής συνωμοσίας τα εγγόνια τους παντρεύτηκαν σε πείσμα της κακόβουλης ή στενόμυαλης αντιμετώπισης της γιαγιάς και του παππού τους...