Καλάσνικοφ, όπως λέμε Πλούτωνας

Ένα έξυπνο και «σατανικό» εργαλείο με τον Πλούτωνα αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή.
Παπασταύρου Λίντα
Καλάσνικοφ, όπως λέμε Πλούτωνας

από τους Uranialab

και Γιάννη Ριζόπουλο

Ο αναπόφευκτα μακάβρια διάσημος Ρώσος σχεδιαστής όπλων Mikhail Timofeyevich Kalashnikov, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1919 στο χωριό Kurya του Altai Krai, από οικογένεια φτωχών αγροτών.

Σκορπιός με Άρη και Κρόνο στην Παρθένο, σε τετράγωνα πιθανότατα με τη Σελήνη στους Διδύμους και τον Ήλιο σε τετράγωνο με τον Δία στο Λέοντα, άρχισε την καριέρα του σαν μηχανικός σιδηροδρόμων, όπου είχε τη δυνατότητα να μάθει αρκετά σχετικά με τη μηχανουργική τεχνολογία. Το 1938 στρατολογήθηκε στον Κόκκινο Στρατό όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής άρματος μάχης.

Τον Οκτώβριο του 1941 τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη και στάλθηκε στα μετόπισθεν. Άρχισε να σχεδιάζει το πρώτο του όπλο στο νοσοκομείο και σύντομα μεταφέρθηκε στο εργαστήριο του Αεροπορικού Ινστιτούτου της Μόσχας. Ενώ εργαζόταν εκεί ο Καλάσνικοφ, παρήγαγε αρκετές καινοτομίες σχετικές με τα άρματα μάχης, με σημαντικότερη ένα μηχανισμό που καταμετρούσε τις βολές. Σε μερικά χρόνια προήχθη στον βαθμό του επικεφαλής μηχανικού και του δόθηκαν πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Έχοντας παράλληλα ένα τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, με δεδομένη την έφεση του στο σχέδιο, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν διαπρεπή μόδιστρο. Όμως, είτε εξ αιτίας του περιβάλλοντος στο οποίο έζησε, είτε λόγω κάποιων αστρολογικών παραμέτρων που δεν γνωρίζουμε –όπως πχ η οικοθεσία- τελικά τον κέρδισαν ο Άρης, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Από το 1944 μέχρι το 1947, με τον διελαύνοντα Ουρανό στους Διδύμους να «καλλιεργεί» τον Άρη και τη Σελήνη του, εξάντλησε την εφευρετικότητα του και όταν ο Δίας βρέθηκε στο Σκορπιό, ολοκλήρωσε τα σχέδια του ΑΚ-47, το οποίο υιοθετήθηκε από τον Κόκκινο Στρατό το 1949. Το όπλο αυτό αποδείχθηκε η διασημότερη επινόησή του και διέσπειρε την φήμη του σε όλο τον κόσμο, τοποθετώντας τον μεταξύ των ικανοτέρων σχεδιαστών όπλων και βέβαια συνυπεύθυνο για τις εκατοντάδες χιλιάδες των θανάτων που προξενήθηκαν από αυτό.



Η ονομασία ΑΚ-47 προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Avtomat Kalashnikova και το έτος κατασκευής του 1947. (Автомат Калашникова образца 1947 года). Πρόκειται για αυτόματο επιθετικό τουφέκι αερίων, που χρησιμοποιήθηκε από πολλά έθνη του πρώην ανατολικού μπλοκ κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και όπως είθισται, στα πλαίσια του κατ‘ εικόνα και ομοίωση, ο χαρακτήρας και οι ιδιότητες του εμπεριέχονται στο χάρτη του δημιουργού του.

Ένα εν πολλοίς -ως όφειλε- έξυπνο και «σατανικό» εργαλείο με τον Πλούτωνα αναμφισβήτητο πρωταγωνιστή.

kalashnikov_copy

Στα χέρια ενός κατασκευαστή όπλων το τ-τετράγωνο του Άρη με τη Σελήνη και τον αστρικό Πλούτωνα, είναι από μόνος του ένας εν δυνάμει θανατηφόρος συνδυασμός είτε υψηλής καταστρεπτικότητας, είτε ευρύτατης διασποράς και αποδοχής. Με την συνδρομή των Διδύμων και της Παρθένου, δύο ζωδίων που «δουλειά» τους είναι να βρίσκουν πρακτικές λύσεις, το «φονικό ένστικτο» στο χάρτη του Καλάσνικοφ έγινε φονικό εργαλείο.

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως, ο Πλούτωνας στον Καρκίνο κάνει τετράγωνο με την Αφροδίτη (πένθος, θλίψη), ενισχυμένος μάλιστα από τον Κρόνο που υποδέχεται με τη σειρά του την αστρική Αφροδίτη (κάνουν σύνοδο). Και η Αφροδίτη με τόσο ...μαύρη παρέα φωτογραφίζει ουσιαστικά όχι μόνον τον ίδιο τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ αλλά τις μανάδες και τις συζύγους που έκλαψαν τους αγαπημένους τους εξ αιτίας του δημιουργήματος του.

Ο Πλούτωνας δε ως αστρικός εκτός από το τετράγωνο με τον Κρόνο κάνει και μια επιπλέον αντίθεση με τον τροπικό Ερμή στον Τοξότη. Ο θάνατος international και διαρκείας...

Στην κλασική αστρολογία, ο πυροβολισμός είναι μια από τις εκφάνσεις των όψεων ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό, κάτι που βρίσκει μια θεαματική επιβεβαίωση στο χάρτη του Καλάσνικοφ. Οι δύο πλανήτες σχηματίζουν μια «κρυφή» αντίθεση (ο αστρικός Άρης με τον τροπικό Ουρανό) στην οποία μάλιστα συμμετέχει τόσο η Δήμητρα, όσο και η Σελήνη.

Η αντίθεση του Άρη με τη Δήμητρα κινείται γενικά στα πλαίσια μιας επιθετικής πολιτικής, η οποία με τη συμβολή της Παρθένου, ενός ζωδίου που σχετίζεται με τον «αμυντικό πόλεμο» (τα λευκά αιμοσφαίρια σε προσωπικό επίπεδο) και το στρατό υλοποιήθηκε άριστα για τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ στα πλαίσια πάντα της δημιουργικής προβολής των δεδομένων του γενέθλιου χάρτη του.

Το τετράγωνο του Ήλιου με το Δία ήταν το διαβατήριο του Καλάσνικοφ (ανθρώπου και όπλου) προς την επιτυχία, χωρίς ωστόσο τη συμβολή του Κρόνου (κάνει ένα τετράγωνο με τον Ερμή αλλά και με τον Ήλιο, ως αστρικός), το «γλυκό» μπορεί να μην είχε δέσει.

Αν όμως ο Ερμής και ο Ήλιος βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στην εμπορικότητα και την ποιότητα (τον Δία και τον Κρόνο, δηλαδή), η «πατεντιάρα» Σελήνη ήταν εκείνη που προικοδότησε το Καλάσνικοφ με τα βασικά πλεονεκτήματα του. Πρακτικό, αποτελεσματικό και με χαμηλό κόστος παραγωγής, χρησιμοποιείται από τακτικές ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών αλλά και πλήθος παράνομων, επαναστατικών ή τρομοκρατικών οργανώσεων.

Εννοείται πως με τόσο Πλούτωνα στο χάρτη του (έχει και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στο Σκορπιό), ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ προορισμένος από τη μοίρα να φύγει όσο γίνεται πιο τελευταίος, έχει τον ...απέθαντο. Σε αντίθεση με τους περισσότερους χρήστες και τα θύματα της εφεύρεσης του ζει .και ..βασιλεύει καταμετρώντας τα πάμπολλα παράσημα και βραβεία που του χάρισε ο Δίας του.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved