Παναγιώτης Ψωμιάδης – Αντιμέτωπος με τις αυθαιρεσίες του
Ο τέως Νομάρχης κρίθηκε ένοχος για άλλη μια φορά για αδικήματα παράβασης καθήκοντος.
Το τοπικό φαινόμενο της Θεσσαλονίκης που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Ψωμιάδης, υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της χώρας.
Το παρελθόν του γνωστό και εμπλουτισμένο με πάσης φύσεως αντιφατικές θέσεις και συμπεριφορές, που ως ένα σημείο εκλαμβάνονταν από τους ψηφοφόρους ως χαριτωμένες.
Ενδεικτικά αναφέρω το αυθαίρετο κτίσμα της Χαλκιδικής με την παράνομη πυλωτή και τη δακρύβρεχτη απάντησή του, που έχει μείνει στη μνήμη σαν τις γκριμάτσες του Νίκου Ξανθόπουλου που τόσο αγαπά να μιμείται.
Ο φιλόδοξος Αιγόκερως μετά το ακριβές πέρασμα του Κρόνου από τον γενέθλιο Ποσειδώνα του τον Απρίλιο του 2011, καταδικάστηκε μετά από 4 αναβολές για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας μείωσης προστίμων ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Τώρα ήρθε ξανά το πλήρωμα του χρόνου για την υπόθεση με τη λίμνη Κορώνεια, με ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή, από το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.
Ο τέως Νομάρχης κρίθηκε ένοχος για άλλη μια φορά για αδικήματα παράβασης καθήκοντος.
Μαζί με τους άλλους τρεις καταδικασθέντες παρέβη τα δέοντα, προσφέροντας σε άλλους παράνομο όφελος. Η υπόθεση μοιάζει με remake σεναρίου, εφόσον και πάλι λειτούργησε αυθαίρετα σε μείωση ύψους προστίμων.
Η επίδραση της αντίθεσης Δία – Ουρανού στο ωροσκόπιό του, τον κάνει να θέλει να πρωτοτυπεί και να ξεχωρίζει, δημιουργώντας διαρκώς εντυπώσεις.
Η ταύτισή του με το λαό και η ανάγκη του να συμμετέχει συναισθηματικά, είναι αποτέλεσμα του γενέθλιου τετραγώνου Σελήνης (Ταύρος) – Πλούτωνα (Λέων), μέσα από το οποίο βιώνει τις καταστάσεις. Το θέμα είναι πως τις βιώνει με πάθος και παραμυθένια διάσταση, μέσα από την αντίθεση της Ιχθυακής Αφροδίτης του με τον ανάδρομο Άρη από την Παρθένο. Σε όλο αυτό εισχωρεί και το αέρινο τρίγωνο Ερμή – Ποσειδώνα, που χαράζει τα προσωπικά του οράματα και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.
Η σύνθεση όλων αυτών των θέσεων και όψεων συνέβαλε στη γραφική εικόνα ενός πολιτικού, που με την ίδια ευκολία που αποκαλούσε τη χούντα των συνταγματαρχών «επανάσταση», επαναστατούσε κατά της κυβέρνησης και υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Ταγμένος υπέρ της εκκλησίας και αυτοαποκαλούμενος «κοινωνικά αριστερός», οι παροιμιώδεις αντιφάσεις του ξεκινούσαν από τους μετανάστες, μέχρι τη διεκδίκηση του θεσμού της eurovison από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.
Το θέμα είναι πως ο άλλοτε δημοφιλής Νομάρχης που θα ασκήσει έφεση, έχει να αντιμετωπίσει τα λάθη του παρελθόντος με τη δυσαρμονική διέλευση του κυβερνήτη του Κρόνου με τον γενέθλιο Πλούτωνα του, τον Νοέμβριο του 2013, αλλά και με τον γενέθλιο Κρόνο του, τον Ιανουάριο του 2014.
Η ακεραιότητά του πλήγεται καθοριστικά, παρόλο που η διέλευση του Δία τον Μάιο του 2013 από τον γενέθλιο Δία του, αφήνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Τότε είναι που πάνω απ' όλα καλείται να ερμηνεύσει τη φράση του «Πρέπει να είμαστε κοντά στον λαό για να λασπώσουμε τα κοστούμια μας!».