Ο ατέλειωτος πόλεμος του Οσάμα Μπιν Λάντεν
από τον Γιάννη Ριζόπουλο
Ο ηγέτης της Αλ Κάϊντα, πέρασε οριστικά στην ιστορία με τον τρόπο ίσως που θα επιθυμούσε, μαχόμενος δηλαδή εναντίον των «μισητών εχθρών».
Και μπορεί για την πλειοψηφία των δυτικών -και ιδιαίτερα των δυτικών κυβερνήσεων- ο Λάντεν να ήταν ένας τρομοκράτης ή ένα «αιμοβόρο κτήνος» αλλά στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο ήταν -και θα εξακολουθήσει να είναι για πολλούς- μια θρυλική μορφή και σύμβολο αντίστασης.
Όπως έχει αποδείξει πολλές φορές η Ιστορία, ο νεκρός Μπιν Λάντεν είναι πολύ πιο επικίνδυνος, αφού για τους υποστηρικτές του πέρασε στο πάνθεον των μαρτύρων και θα αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης για τις επερχόμενες γενιές. Κάθε κουλτούρα και κάθε κοσμοθεωρία έχει τους ήρωες της, ανεξάρτητα με το αν αυτοί γίνονται αποδεκτοί από τους άλλους.
Και από αυτήν την άποψη, πολύ φοβάμαι πως μελλοντικά έχουμε να ζήσουμε πολλές «επετειακές» Πρωτομαγιές του τρόμου, πληρώνοντας το τίμημα ενός πολέμου που έχει μπροστά του πολύ μέλλον.
Αστρολογικά, όσο κι αν ξενίζει κάποιους, το ωροσκόπιο ενός ατόμου εξακολουθεί να είναι «ζωντανό» και μετά τον θάνατο του. Αυτό το ξέρουμε πρωτίστως από τους μεγάλους δημιουργούς και διανοητές που η σκέψη και το έργο τους ασκούν μια καταλυτική επιρροή επάνω σε όσες ή όσους έχουν μια συναστριακή «ανταπόκριση» στο χάρτη τους.
Το ενεργειακό αποτύπωμα του ωροσκοπίου παράγει αδιάλειπτα «σπινθήρες» που κατά περιόδους, όταν συνδράμουν πρόοδοι, διελεύσεις κλπ, ανάβουν πολύ μεγάλες «φωτιές».
Για παράδειγμα, είναι απολύτως ...βέβαιο πως ο Καρλ Μαρξ δεν ζούσε το 1917, ωστόσο η Ρώσικη επανάσταση έγινε στο όνομα του όταν ο προοδευμένος Άρης του τετραγώνισε τον γενέθλιο Ουρανό του, μια ένδειξη ανάμεσα στις πολλές εκείνης της περιόδου που ερμηνεύεται αβίαστα ως ένα «εκρηκτικό ξέσπασμα».
Ανάλογο μπορεί να είναι και ένα αστρολογικό χωροχρονικό «ταξίδι» στον γενέθλιο χάρτη του Μπιν Λάντεν. Πριν όμως περάσουμε στην όποια ενεργειακή αναβίωση ας δούμε τι ήταν αυτό που μπορεί τον οδήγησε στην μεγάλη κόντρα με την «διεθνή έννομη τάξη».
Γεννημένος στις 10 Μαρτίου του 1957 εκπλήρωσε στο ακέραιο τις «υποχρεώσεις» του γενέθλιου χάρτη του, ξεκινώντας πρώτα-πρώτα από το ζώδιο του. Ένας Ιχθύς ανακατεμένος με την πολιτική είναι εξαιρετικά απίθανο να μην αναπτύξει ένα είδος κρυφής δράσης, συνήθως αμφιλεγόμενης. Το τετράγωνο του Ήλιου του με τον Κρόνο στον Τοξότη, μια όψη που γενικότερα κάνει τον άνθρωπο να παίρνει πολύ πιο σοβαρά τη ζωή και τις ευθύνες του απέναντι της, συνέβαλε στο να «φορτωθεί» εθελοντικά το συλλογικό πεπρωμένο του Ισλάμ και το ύψιστο καθήκον της «απελευθέρωσης των ιερών του ισλαμισμού» από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι προδιαγραφές της «ασύμμετρης απειλής» και του ανταρτοπόλεμου που άνοιξε πρώτα με τους Ρώσους και ύστερα με τους Αμερικανούς, σκιαγραφούνται από τις όψεις του Άρη στον Ταύρο, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ενδεικτικές μιας απόλυτης στράτευσης εναντίον των κυβερνώντων, κάτω από το βάρος μάλιστα ενός ιδεολογικού-θρησκευτικού μανδύα.
Με τα συμβατικά κριτήρια το «ηφαιστειακού» τύπου τετράγωνο του με τον Πλούτωνα είναι βέβαια στο ...τοπ τεν της υπονομευτικής δράσης και της μέχρις εσχάτων μάχης. Για έναν άνθρωπο με αυτήν την όψη στο χάρτη του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην βιώσει ακραίες καταστάσεις και κινδύνους -να δει τον Χάρο με τα μάτια του, που λένε... Και η δική μου τουλάχιστον παραίνεση όποτε τους συναντώ είναι πως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να είναι ανυποψίαστοι ή «ανεκπαίδευτοι» διότι με δεδομένη την έκθεση τους σε απειλές (πρακτικά την εμπλοκή τους στην μάχη ανάμεσα στο «καλό» και το «κακό», όποια μορφή κι αν πάρει) διακινδυνεύουν το να πάνε ως «πρόβατα επί σφαγή». Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την ηθική του ατόμου, που μπορεί να υιοθετήσει τόσο την βίαιη αντιπαράθεση, όσο και έναν δρόμο μη βίας όπως ο Μαχάτμα Γκάντι.
Στην περίπτωση του Λάντεν, ο Πλούτωνας στο Λέοντα -πάντα πρόθυμος να εισάγει ένα νέο ηρωικό πρότυπο- δεν ήθελε και πολύ για να αναλάβει έναν ηρωικό-προστατευτικό ρόλο απέναντι στα «παιδιά του», όλους δηλαδή τους μουσουλμάνους που βρέθηκαν «κάτω από τον ζυγό των ΗΠΑ».
Επιπλέον, το τρίγωνο του Άρη με τον Δία συνέβαλε δραστικά στην εξωστρεφή απόδοση της ενέργειας, η οποία χωρίς την μεσολάβηση του γιγάντιου πλανήτη θα μπορούσε να εξαντληθεί μόνον στις «υπόγειες διαδρομές».
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση που ένα άτομο γίνεται σημείο αναφοράς της εποχής του, «πατάει» ουσιαστικά πάνω στην ενέργεια των αργών πλανητών, η οποία βρίσκει διέξοδο στον χάρτη του, καθιστώντας το φορέα των εκάστοτε «καινών δαιμονίων».
Το κλειδί λοιπόν της «αντιστασιακής» δράσης του Μπιν Λάντεν, πάνω στον καμβά των ισλαμικών ιδεωδών, είναι το τετράγωνο του Ουρανού με τον Ποσειδώνα. Είναι γνωστό πως οι δύο αργοί πλανήτες δρουν καταλυτικά ως προς την γένεση αντίρροπων δυνάμεων στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι και είναι οι βασικοί ...ύποπτοι πίσω από κάθε επανάσταση, όποια μορφή κι αν πάρει. Ο Ουρανός βάζει την κόντρα -συνήθως με ακραίο τρόπο- και ο Ποσειδώνας το ιδεολογικό περίβλημα.
Η Δήμητρα, καθ’ ύλην αρμόδια στην πολιτική, σχηματίζοντας ένα τ-τετράγωνο από τον Ταύρο, ήταν εκείνη που έδωσε το πρώτο ΟΚ, ώστε η ενέργεια του Ουρανού και του Ποσειδώνα να «κατέβει στη γη». Για να πάρουν όμως όλα αυτά μια πιο δραστική μορφή χρειάστηκε να μεσολαβήσει -ποιός άλλος;- ο Άρης, ο οποίος ως αστρικός «κάθεται» πάνω στην τροπική Δήμητρα, «ακουμπώντας» φυσικά εκτός από την ίδια, τόσο τον Ουρανό (τετράγωνο), όσο και τον Ποσειδώνα (αντίθεση).
Άρης-Ουρανός και Άρης-Ποσειδώνας... Χωρίς αμφιβολία, η «ταυτότητα» του Μπιν Λάντεν ως αντάρτη και «σταυροφόρου». Ο «ιερός πόλεμος» μπορεί να παίρνει κατά περιόδους διαφορετικό περιεχόμενο -ακόμη και καθαρά πολιτικό- αστρολογικά όμως θα είναι πάντα μια υπόθεση Άρη-Ποσειδώνα, με τους εκατέρωθεν πιστούς να δίνουν το αίμα τους κόντρα στους «απίστους». Και τους «ουδέτερους» βέβαια να μην έχουν που να κρυφτούν. Όσο για τους τελικούς χαρακτηρισμούς είναι γνωστό πως την Ιστορία την γράφουν οι νικητές...
Κλείνοντας την παρουσίαση του γενέθλιου χάρτη του Μπιν Λάντεν, οφείλω βέβαια να υπενθυμίσω ότι είναι χωρίς ακριβή ώρα γέννησης αλλά και να επισημάνω πως τουλάχιστον στα δικά μου μάτια είναι έκδηλη η λειτουργικότητα των αστρικών πλανητικών θέσεων: Ο Ήλιος στον Υδροχόο, η Δήμητρα στον Κριό, ο Ουρανός στον Καρκίνο και ο Ποσειδώνας στον Ζυγό δίνουν μια πολύ αντιπροσωπευτική εικόνα για την επαναστατική δράση ενός ανθρώπου, μέσα στα πλαίσια των νόμων και των αξιών της κουλτούρας του.
Ως προς τις μελλοντικές ενεργοποιήσεις στο γενέθλιο χάρτη του Μπιν Λάντεν, αυτές δηλαδή που μπορούν να ξυπνήσουν το «θεριό», θα σταθώ κυρίως στις αρχές του 2014, όταν ο προοδευμένος Άρης θα βρίσκεται στον Καρκίνο σε εξάγωνο με την γενέθλια Δήμητρα και τρίγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα. Με δεδομένη την ευαισθησία των συγκεκριμένων θέσεων δεν αποκλείεται να έχουμε έναν ακόμη γύρο στον ατέλειωτο πόλεμο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.