Έτσι θα ζητήσεις συγγνώμη από κάποιον που πλήγωσες!
Το ιδανικό θα ήταν να μη χρειαζόταν, αλλά -καλώς ή κακώς- όλοι κάνουμε λάθη
Το ιδανικό θα ήταν να μην χρειαζόταν να ζητάμε συγνώμη από τα άτομα που αγαπάμε, ωστόσο είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα κάνουμε κάτι που θα τους στεναχωρήσει. Καλώς ή κακώς καμία σχέση δεν είναι τέλεια, ακόμη και αν μερικοί προσπαθούν μέσα από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram να μας πείσουν για το αντίθετο.
Από τη στιγμή που εμπλεκόμαστε συναισθηματικά με κάποιο άτομο, είναι αναπόφευκτο να κάνουμε κάτι που θα τον πειράξει, αλλά ευτυχώς, μπορούμε πάντα να ζητάμε συγγνώμη και να συνεχίζουν από εκεί που είχαμε μείνει. Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι να ξέρουμε πότε και πώς θα ζητήσουμε συγνώμη. Όλοι κάνουμε λάθη, μικρά ή μεγάλα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τσακωμούς και ίσως να μην... συγχωρεθούν εύκολα.
Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όλες τις συμβουλές που χρειάζεται να γνωρίζεις, πριν αποφασίσεις να ζητήσεις συγγνώμη από κάποιον που αγαπάς. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως αν πρόκειται για τον σύντροφό σου, μπορείς πάντα να συμβουλευτείς και την Αστρολογική Ανάλυση Σχέσης του Astrology.gr και να μάθεις με τη βοήθεια της αστρολογίας, πόσο επικίνδυνα είναι τα καβγαδάκια σας, για το μέλλον της σχέσης και ό,τι άλλο θέλεις να μάθεις για εσάς.
Μην χάνεις χρόνο!
Έχει τεράστια διαφορά να ζητήσεις από κάποιον συγγνώμη μία ώρα μετά το περιστατικό ή μία εβδομάδα μετά. Όσο εσύ καθυστερείς, ο σύντροφός σου έχει όσο χρόνο χρειάζεται να σκεφτεί όσα είπες ή έκανες, να θυμηθεί τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζετε και να αποφασίσει, αν θα σε συγχωρέσει. Το καλύτερο είναι να ζητήσεις συγνώμη όσο πιο σύντομα γίνεται.
Μην κατηγορήσεις τον άλλο
Όταν σκοπεύεις να ζητήσεις συγγνώμη από κάποιον, καλό θα ήταν να παραβλέπεις το σημείο όπου του καταλογίζεις ευθύνες για αυτό που εσύ έκανες. Δεν έχει καμία σημασία σε ποιον αναλογεί το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, ειδικά όταν ένας από τους δύο έχει κάνει κάποιο σοβαρό... παράπτωμα. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο ειλικρινής μπορείς με τον εαυτό σου και να ζητήσεις μία εξίσου ειλικρινή συγγνώμη από τον άλλο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και για τους δύο.
Πες πώς αισθάνεσαι
Τις περισσότερες φορές, ενώ θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον σύντροφό μας, καταλήγουμε να τον κατηγορούμε για κάτι που εμείς κάναμε, χωρίς να το θέλουμε. Για να μπορέσεις να το αποφύγεις, μην εστιάσεις στο τι κάνει ο άλλος και σε ενοχλεί, αλλά στο πώς αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι και γιατί σε πειράζει.
Πρόσεχε τα λόγια σου
Καλό θα ήταν, όταν αποφασίσεις να ζητήσεις συγγνώμη, να είσαι ήρεμος/η ψυχολογικά, για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο όσων θες να πεις και να είσαι σίγουρος/η πως δεν θα προκύψει κάποια ανόητη παρεξήγηση. Να σκέφτεσαι διπλά την κάθε σου απάντηση και ακόμη και αν αισθάνεσαι πιεσμένος/η από τη συζήτηση, προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και έναν ήρεμο τόνο. Σκοπός σου δεν είναι να τσακωθείς για δεύτερη φορά, αλλά να ζητήσεις συγγνώμη.
Μην έχεις κάποια προσδοκία
Οι περισσότεροι από εμάς, όταν πάμε να ζητήσουμε συγγνώμη από κάποιον άνθρωπο, έχουμε δημιουργήσει ήδη στο μυαλό μας ένα προσδοκώμενο σενάριο για την αντίδρασή του. Όταν αυτό το άτομο αντιδρά διαφορετικά από ό,τι είχαμε φανταστεί, επιμένει να μας υπενθυμίζει το λάθος μας, να μας μιλά με θυμό και να μην δέχεται τη συγγνώμη μας, το καλύτερο είναι να του δώσουμε χώρο και χρόνο να διαχειριστεί αυτό που συνέβη.
Κλείνοντας, μην ξεχνάς πως όταν ζητάμε συγγνώμη από κάποιον, αυτό δεν σημαίνει μόνο πως λυπόμαστε για το πώς τον κάναμε να αισθανθεί, αλλά του ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία και του δίνουμε την υπόσχεση πως δεν θα το επαναλάβουμε.
Διάβασε επίσης: Μήπως φοβίζεις τους άλλους και δεν το ξέρεις; Έξι σημάδια που το αποδεικνύουν!
Αυτό είναι το κλειδί για να βρεις την ευτυχία στη ζωή σου!
Είσαι το πρώτο, το μεσαίο ή το μικρότερο παιδί της οικογένειας; Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου;