Αφθονία

Αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων, και στάση ζωής

Αφθονία

Γράφει η Θάλεια Κωστοπούλου

thaleia_copy

Στις μέρες μας, η αφθονία και η ευμάρεια είναι πολύτιμα αγαθά που διακυβεύονται, και για πολλούς είναι ήδη άπιαστο όνειρο, ενώ κυριαρχούν οι έννοιες της αγωνίας, της ανασφάλειας, της φτώχειας και της ανέχειας.

Όμως, με βάση τον νόμο της έλξης, αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό έλκουμε και πραγματώνουμε.

Ό,τι φοβόμαστε, το βρίσκουμε μπροστά μας.

Γι’αυτό, όσο κι αν ακούγεται προκλητικό για τα δεδομένα της εποχής μας, ο καλύτερος τρόπος να βγούμε από τη δυσκολία, είναι να εστιάσουμε στην ιδέα της αφθονίας.

Το σύμπαν έχει καλά για όλους. Τα αγαθά δεν τελειώνουν και προσφέρονται σε όλους. Για την ακρίβεια, έρχονται σε όποιον τα ζητήσει και όσα ζητήσει.

Ας μη φοβόμαστε να επιδιώξουμε ό,τι επιθυμούμε, χωρίς περιορισμούς.

Είναι γεγονός ότι στο μυαλό πολλών επικρατεί η αντίληψη ότι είναι κακό να ζητάμε αγαθά και ιδίως υλικά αγαθά. Η ιδέα του πλούτου καλύπτεται από ενοχή. Τονίζουμε όμως, ότι το σύμπαν ,έχει για όλους, επομένως δεν χρειάζεται να στερείται ο ένας για να έχει ο άλλος. Μπορούμε όλοι να απολαμβάνουμε τα αγαθά του «κέρατος της Αμάλθειας».

ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ

Η μυθολογία έχει κωδικοποιημένες μέσα της τις μεγαλύτερες αλήθειες της δημιουργίας.

Όταν λοιπόν η Ρέα έδωσε τον Δία στις Νύμφες του Δικταίου Όρους να τον αναθρέψουν και να τον προστατέψουν από το μένος του Κρόνου, εκείνες τον εμπιστεύτηκαν στην αίγα Αμάλθεια, η οποία τον έτρεφε με το γάλα της. Σε ένα παιχνίδι του ο Δίας, μη μπορώντας να ελέγξει τη δύναμή του, έσπασε το κέρατο της αγαπημένης του τροφού. Για να αντισταθμίσει την μεγάλη του στενοχώρια, αλλά και να παρηγορήσει την Αμάλθεια, έδωσε στο κέρατο την μαγική ιδιότητα να προσφέρει όλα τα αγαθά του κόσμου σε όποιον τα ζητούσε, και να εκπληρώνει κάθε ευχή.

Επομένως ζητήστε! Η πρόσβαση στα αγαθά της Δημιουργίας είναι δικαίωμα κάθε πλάσματος ανεξαιρέτως.

Το μόνο που έχουμε να φροντίσουμε είναι το πώς να επιδιώκουμε αποτελεσματικά.

Οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας καθοδηγούν τα βήματα και τις επιλογές μας προς την κατεύθυνση που θα ορίσουμε. Ας ορίσουμε λοιπόν τις σκέψεις μας, και κατ’επέκταση τις λέξεις μας.

Το σύμπαν δεν αναγνωρίζει αρνητικές δηλώσεις. Στη φράση, για παράδειγμα, «δεν θέλω τη φτώχεια», ακούει μόνο τη λέξη «φτώχεια». Και αυτό μας στέλνει. Άλλωστε όταν διατυπώνουμε φράσεις που περιλαμβάνουν «δεν» ή «μη», εστιάζουμε στη στέρηση. Ακόμη κι όταν λέμε «θέλω χρήματα», η σκέψη που επικρατεί στο μυαλό μας είναι : «δεν έχω χρήματα, γιαυτό τα ζητώ».

Ποιό είναι λοιπόν το κλειδί για την έλξη αφθονίας και ευτυχίας;

«Η επιτυχία είναι θέμα εσωτερικών συνθηκών, ποτέ εξωτερικών»

Ραλφ Γουόλντο Έμερσον(φιλόσοφος)

Το συναίσθημα είναι αυτό που ενεργοποιεί τη διαδικασία της υλοποίησης! Το συναίσθημα είναι το καύσιμο για την ενεργοποίηση του Νόμου της Έλξης.

(Δείτε και προηγούμενο άρθρο με τίτλο: Οι πέντε τύποι προσευχής και η δύναμη της υλοποίησης-21/1/2012)

Μοναδικό μας μέλημα λοιπόν, είναι να αισθανόμαστε και να λειτουργούμε σαν να έχουμε ήδη όλα όσα χρειαζόμαστε και ακόμη περισσότερα.

Η αντίληψη ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και αγώνας για να πετύχει κανείς, είναι μία κοινωνική συνθήκη που έχει επικρατήσει επί αιώνες.Μπορεί να αλλάξει.

Δέν χρειάζεται σκληρή δουλειά και αγώνας, χρειάζεται όραμα, πάθος και πίστη.

Οραματιστείτε τη ζωή σας όπως την επιθυμείτε. Φανταστείτε ότι έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα αγαθά του κόσμου, και αφήστε να σας κατακλείσουν συναισθήματα ικανοποίησης, ευδαιμονίας, απόλαυσης, χαράς, ευτυχίας.

Ζήστε την καθημερινοτητά σας, σαν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί το όνειρό σας. Φέρτε την ευδαιμονία στη ζωή σας, συναίσθημα που προκύπτει από την ατράνταχτη πεποίθηση, πως ό,τι έχουμε βάλει στόχο, είναι ήδη εδώ και ετοιμάζεται να μας συναντήσει.

ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ

Όταν βιώνουμε την αφθονία, τότε γινόμαστε αβίαστα γενναιόδωροι.Και τότε έλκουμε και την γενναιοδωρία του Σύμπαντος!

Λειτουργείστε στο πλαίσιο της απλόχερης προσφοράς. Δώστε χρήματα και θα πάρετε χρήματα. Δώστε χαρά, δώστε αγάπη, και θα σας γυρίσουν όλα πίσω πολλαπλάσια!

Ας έχουμε υπ’όψιν, ότι το αίσθημα της αφθονίας δεν είναι κάτι αντικειμενικό. Δηλαδή, το τι είναι αρκετό, είναι πολύ διαφορετικό για τον καθένα. Είναι περισσότερο ένας ποιοτικός, παρά ποσοτικός προσδιορισμός.

Ο στόχος είναι η ευτυχία, και αυτή επιτυγχάνεται με συνδιασμό πολλών αγαθών, κι όχι μόνο των υλικών.

Χρειάζεται υγεία, που προϋποθέτει καλή σχέση με το σώμα μας, αρμονικές σχέσεις με τους οικείους και το ευρύτερο περιβάλλον μας, και κυρίως χρειάζεται εσωτερική αρμονία, δηλαδή καλή σχέση με τον βαθύτερο εαυτό μας μέσω αυτογνωσίας και πνευματικής εξέλιξης.

Τέλος, όλα αυτά, αξίζει να διέπονται από το υπέρτατο αίσθημα της Αγάπης, γιατι αυτή είναι η συνεκτική δύναμη που συντονίζει όλα τα παραπάνω, για μία ζωή δημιουργική, πλούσια και ευτυχισμένη!

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved