Ο Χείρων Κένταυρος
Ο
Διαπιστώσαμε στα προηγούμενα άρθρα μας, ότι μέσω του Μυθολογικού συμβόλου της Αμαζόνας μπορούμε να αντιληφθούμε θαυμάσια τον τρόπο λειτουργίας της ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ μας.
Γνωρίζουμε σύμφωνα με τον νόμο των επανενσαρκώσεων, ότι η ΑΜΑ-ΖΩΝ ΨΥΧΗ μας κινείται συνεχώς μεταξύ «ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ» δηλαδή μπορεί να ΖΕΙ και να ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ανάμεσα σε δύο εντελώς αντίθετες και διαφορετικές καταστάσεις.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΙΑ!
Αυτό σημαίνει ότι ως Α-ΜΑΖΩΝ μπορεί να ζει μέσα σε ένα ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ που ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΑΖΑ, αλλά με την ίδια ακριβώς ευκολία μπορεί να ζει και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ κάποιο ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ, δηλαδή ΜΑΖΑ.
Η ΑΜΑΖΟΝΑ-ΨΥΧΗ μας λοιπόν, συντίθεται από δύο σύμβολα:
Την ίδια την ΑΜΑΖΟΝΑ που αλληγορεί λόγω της ΑΜΦΙΒΙΑΣ κατασκευής της, την ΑΘΑΝΑΤΗ και ΑΦΘΑΡΤΗ ΨΥΧΗ μας και
Τον ΙΠΠΟ που αλληγορεί το ΘΝΗΤΟ και ΦΘΑΡΤΟ ΣΩΜΑ μας.
Βάσει αυτού του καταπληκτικού συμβολισμού, μπορούμε πολύ εύκολα να κατανοήσουμε ότι η ΑΝΑΖΟΝΑ-ΨΥΧΗ μας δεν έχει φύλο.
Αντιθέτως αυτός που έχει φύλο, είναι ο ΙΠΠΟΣ στον οποίο επιβαίνει, δηλαδή το Υλικό Σώμα μας, το οποίο υποδέχεται την Ψυχή μας.
Ο Ίππος αυτός μπορεί να είναι είτε ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ είτε ΘΗΛΥΚΟΣ.
Με άλλα λόγια ενώ η Ψυχή μας δεν έχει φύλο για όσο διάστημα ζει χωρίς μάζα, όταν τελικά αποκτήσει μάζα, δηλαδή όταν ανέβει επάνω στον ίππο της, αυτομάτως αποκτά και φύλο, διότι εμφανίζεται ενσαρκωμένη στον πλανήτη Γη, είτε ως Άντρας είτε ως Γυναίκα, ανάλογα το είδος της εξέλιξης που έχει ανάγκη να ακολουθήσει η συγκεκριμένη Αμαζόνα.
Όπως είδαμε επίσης η ΖΩΝΗ της ΑΜΑΖΟΝΑΣ αποτελεί το σύμβολο μέσω του οποίου παρομοιάζεται Αστρολογικά ο ΒΟΡΕΙΟΣ και ο ΝΟΤΙΟΣ δεσμός μας.
Αποτελεί δηλαδή τα ΔΕΣΜΑ του ΠΡΟΜΗΘΕΑ που μας κρατούν δέσμιους και αλυσοδεμένους σε αυτό το συνεχές και ατελείωτο ταξίδι μετ’ επιστροφής, μεταξύ ζωής και θανάτου.
Γνωρίζουμε ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ εκφράζεται ως ένα ΔΙΠΟΛΟ, διότι διαθέτει ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΑ.
Την ΚΑΡΔΙΑ του και Τον ΝΟΥ του.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι επανενσαρκώσεις της Ψυχής μας, συνεχίζονται για όσο η ΑΜΑΖΟΝΑ ΨΥΧΗ μας, ανεβαίνει και κατεβαίνει από το άλογό της.
Διότι η ΑΜΑΖΩΝ αλληγορεί την ΨΥΧΗ μας που όπως γνωρίζουμε εδράζεται στην ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
Αντιθέτως ο ΙΠΠΟΣ είναι ο ΝΟΥΣ και σχετίζεται με την περιοχή του εγκεφάλου που λέγεται ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ.
Όταν λοιπόν η ΑΜΑΖΟΝΑ-ΨΥΧΗ-ΚΑΡΔΙΑ ανέβει τον νέο ΙΠΠΟ ή προσλάβει την ΜΑΖΑ του Υλικού της Σώματος, τότε αυτό το Αντρικό ή Γυναικείο Σώμα που επέλεξε να παραλάβει, ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΡΔΙΑ, επομένως από την στιγμή εκείνη ξεκινάει ΝΑ ΖΕΙ.
Αντίστοιχα όταν η ΑΜΑΖΟΝΑ κατέβει από τον ΙΠΠΟ της, τότε όπως είναι φυσικό η Καρδιά του Σώματός μας διακόπτει την λειτουργίας της, με αποτέλεσμα το ΣΩΜΑ –ΝΟΥΣ- ΙΠΠΟΣ να πεθάνει, ενώ η ΨΥΧΗ-ΚΑΡΔΙΑ-ΑΜΑΖΟΝΑ απλώς να συνεχίσει την πορεία της πεζή!
Αν λοιπόν θέλουμε κάποτε να ολοκληρώσουμε αυτήν την αρκετά επώδυνη κατάσταση στην οποία μας οδηγούν οι συνεχείς επανενσαρκώσεις της Αμαζόνας-Ψυχής μας, θα πρέπει να κατανοήσουμε ολόκληρη αυτήν την μυστική εσωτερική μας λειτουργία και βεβαίως να επιδιώξουμε να την ολοκληρώσουμε.
Αυτό ακριβώς κάνει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ή ο Ανώτερος Εαυτός μας ο οποίος κλέβει την ΖΩΝΗ της ΙΠΠΟΛΥΤΗΣ.
Δηλαδή κόβει τα ΔΕΣΜΑ που μας κρατούν υποχρεωμένους να ανεβαίνουμε και να κατεβαίνουμε από το άλογό μας!
Κάτω από αυτήν την προσέγγιση μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ενώ ο Ηρακλής εμφανίζεται να είναι πάρα πολύ ερωτευμένος με την βασίλισσα των Αμαζόνων, την ΙΠΠΟΛΥΤΗ, όχι μόνο έχει θέσει σαν έναν από τους 12 άθλους του να της κλέψει την ζώνη της, αλλά τελικά φτάνει στο σημείο να ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.
Βεβαίως, με όλη την ανάλυση που έχει προηγηθεί, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε ότι αυτός ο ΦΟΝΟΣ αποτελεί την ΣΩΤΗΡΙΑ της ΙΠΠΟΛΥΤΗΣ, από τα δεσμά των υποχρεωτικών επανενσαρκώσεών της!
Όπως γνωρίζουμε όμως, μέσα στο Σύμπαν δεν χάνετε απολύτως τίποτα, διότι παρόλο το ασύλληπτα τεράστιο μέγεθός του, το Σύμπαν είναι σφραγισμένο ερμητικά ώστε ούτε να μπορεί να βγει αλλά ούτε και να μπει τίποτα άλλο μέσα σε αυτό, εκτός από αυτά που ήδη περιέχονται.
Στην περίπτωση όμως αυτή, θα πρέπει να κατανοήσουμε την μετάλλαξη που ακολουθούν τόσο η ΑΜΑΖΩΝ όσο και ο ΙΠΠΟΣ .
Την μετάλλαξη αυτή έρχεται και πάλι η Ιερή μας Μυθολογία να μας την παρουσιάσει κάτω από το επίσης άκρως μυστηριακό σύμβολο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ.
Όπως γνωρίζουμε ο Κένταυρος, εμφανίζει ακριβώς την ίδια εικόνα που εμφανίζει και η Αμαζόνα, με την διαφορά όμως ότι στην περίπτωση του Κενταύρου ο ΑΝΑΒΑΤΗΣ και ο ΙΠΠΟΣ είναι ενωμένα σε ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΣΩΜΑ και δεν υπάρχει καμμία περίπτωση αυτές οι δύο υποστάσεις να διαχωριστούν!
Αν προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε την λέξη, θα διαπιστώσουμε πολύ εύκολα ότι ο ΚΕΝΤ-ΑΥ-ΡΟΣ συντίθεται από τις λέξεις
ΚΕΝΤΡΟΝ και την λέξη
ΑΥ που σημαίνει ξανά.
Διαπιστώνουμε λοιπόν και μέσω των πάντοτε εκπληκτικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Γλώσσας ότι ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ αντιπροσωπεύει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ΝΕΚΡΗ ΙΠΠΟΛΥΤΗ μετά από την κλοπή της ζώνης της και τον φόνο της από τον Ηρακλή!
Επομένως αν η ΑΜΑ-ΖΩΝ αντιπροσωπεύει το ΔΙΠΟΛΟ καρδιάς και νου μεταξύ του οποίου κινούμαστε ως Άνθρωποι, προσπαθώντας να δρούμε την ΜΕΣΗ ΟΔΟ την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε στην ζωή μας, ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ αντιπροσωπεύει το ΜΟΝΟΠΟΛΟ, δηλαδή ακριβώς αυτήν την ΜΕΣΗ ΟΔΟ, στην οποία μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε στην ζωή μας, αφού δεν έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε απολύτως κανένα ΔΙΛΛΗΜΑ το οποίο εκφράζει αυτός ο ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ.
Το γεγονός αυτό μπορεί να δικαιολογήσει τον λόγο που ο ΧΕΙΡΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, όχι μόνο διαθέτει ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, αλλά θεωρείται ως ο πρώτος και καλύτερος ΙΑΤΡΟΣ και δάσκαλος ιατρικής που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη μας.
Μπορούμε επομένως να κατανοήσουμε αυτά τα δύο βασικά Μυθολογικά σύμβολα, που ενώ αρχικά είναι πλήρως ακατανόητα ή ακόμα και παράλογα, καταφέραμε τελικά να τα μεταμορφώσουμε σε απλά, λογικά και κατανοητά!
Η ΑΜΑΖΩΝ Ψυχή εκφράζει την ΑΣΘΕΝΗ ΨΥΧΗ κάθε ανεξαιρέτως ανθρώπου.
Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ είναι μία κατάσταση που υποδηλώνει την ΈΛΛΕΙΨΗ ΣΘΕΝΟΥΣ η οποία δεν της δίνει την δυνατότητα να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ τους δύο ΠΟΛΟΥΣ της.
Το αποτέλεσμα όμως είναι να μην μπορεί να λειτουργεί συνεχώς σαν μία ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, η οποία δεν θα μπορεί πλέον να κάνει λάθη στη ζωή της, ακριβώς διότι έχοντας ΚΑΤΑΣΤΕΙ Μ ΟΝΟΠΟΛΟ όπως στην προκειμένη περίπτωση ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΧΕΙΡΩΝ καταφέρνει τελικά να καταστεί ο μεγαλύτερος ιατρός και θεραπευτής ολόκληρης της Ανθρωπότητας!
Αυτός είναι ο εσωτερικός αποσυμβολισμός των δύο μεγαλύτερων ίσων συμβόλων της Μυθολογίας μας και δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε για άλλη μια φορά το υψηλότατο επίπεδο γνώσεων το οποίο εξακολουθεί ακόμα και μέχρι τις μέρες μας, μετά την πάροδο τόσων χιλιάδων ετών να διατηρεί πολύ καλά κρυμμένο μέσω αυτών των μοναδικών και ανεπανάληπτων συμβολισμών!