Το κολύμπι και... ο Όλυμπος

Το κολύμπι στη θάλασσα είναι μία εξαιρετική δραστηριότητα που μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή μας και να συμβάλει σε μία ποιοτικότερη ζωή.


Βρισκόμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού, της πιο ευχάριστης και ανέμελης εποχής του χρόνου.

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε επιλέξει την εποχή αυτή για την περίοδο των διακοπών μας, που στις περισσότερες περιπτώσεις συνεπάγεται την επίσκεψή μας σε κάποιο παραθαλάσσιο δροσερό μέρος σε συνδυασμό φυσικά με τα θαλασσινά μας μπάνια.

Το μπάνιο στη θάλασσα, αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες του Ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι Άνθρωποι που ζουν σε κράτη που δεν έχουν θάλασσα, επιλέγουν για τις διακοπές τους να ταξιδέψουν και να διανύσουν ακόμα και τεράστιες αποστάσεις προκειμένου να βρεθούν δίπλα σε μία καταγάλανη παραλία και να απολαύσουν κατά την περίοδο των διακοπών τους, τις χαρές και τα οφέλη που προσφέρει απλόχερα η θάλασσα.

Η ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και οι ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας και του Ήλιου, είναι γνωστές από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με τις θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού, του τόσο διαφορετικού από το νερό που πίνουμε.

Πράγματι, το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να συμβάλει όσο τίποτα άλλο τόσο στην αποκατάσταση όσο και στην διατήρηση της υγείας μας.

Το κολύμπι στη θάλασσα είναι μία εξαιρετική δραστηριότητα που μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή μας και να συμβάλει σε μία ποιοτικότερη ζωή.

Χαρίζει ευεξία, τονώνει το καρδιακό και το αναπνευστικό μας σύστημα, συμβάλει στην μυϊκή ενδυνάμωση και στην ελαστικότητα ολόκληρου του σώματος, επομένως και στην καλύτερη γενικότερη λειτουργία του.

Ειδικά, όταν κολυμπάμε σε ζεστό νερό, η ευχαρίστηση που νοιώθουμε είναι ακόμα μεγαλύτερη και δημιουργείται στον οργανισμό μας ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας και απόλυτης ευεξίας.

Για ποιον όμως λόγο συμβαίνει αυτό;

Ας επιχειρήσουμε μία εσωτερική ανάλυση της συνήθειας της κολύμβησης, που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι πέρα από τα αδιαμφισβήτητα σωματικά οφέλη που αναφέραμε, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΨΥΧΙΚΑ!

Το ΥΔΩΡ στην εποχή της αρχαίας Ελλάδας, είναι το στοιχείο εκείνο, μέσω του οποίου συμβολίζεται η ίδια η ΨΥΧΗ.

Επομένως όλες οι ευεργεσίες που αναφέραμε τις οποίες δέχεται το Σώμα μας, όσο βρίσκεται μέσα στο θαλασσινό νερό, είναι λογικό πολύ γρήγορα να επηρεάζουν και την Ψυχή μας.

Γνωρίζουμε από την διδασκαλία του Πλάτωνα, ότι κατά την εξελικτική πορεία που ακολουθεί η Ψυχή μας, πρόκειται κάποτε να ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΦΤΕΡΑ!

Με τον τρόπο αυτό, με αυτήν την πτεροφυΐα, η Ψυχή μας θα μπορεί πλέον να ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ προς όποια κατεύθυνση επιθυμεί, διότι θα μπορεί πλέον να υπερνικήσει την βαρύτητα του Υλικού Κόσμου στον οποίο βρίσκεται ουσιαστικά παγιδευμένη.

Αν όμως το καλοσκεφτούμε θα διαπιστώσουμε, ότι κατά την διάρκεια της ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ συμβαίνει ακριβώς αυτό το φαινόμενο, της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ μας, χωρίς όμως το γεγονός αυτό, να μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε άμεσα!

Σύμφωνα με τους νόμους της Φυσικής, ο Άνθρωπος που βρίσκεται μέσα στο νερό, χάνει ένα σημαντικό μέρος του βάρους του, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να αισθάνεται πιο ανάλαφρος, αλλά και να είναι στην πραγματικότητα.

Αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, ένας Άνθρωπος που Κολυμπάει βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση, στην ίδια ακριβώς σωματική στάση ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ.

Στην πραγματικότητα, όταν κολυμπάμε μέσα στην θάλασσα, ανοίγοντας τα χέρια μας, είναι σαν να ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ της Ψυχής μας και να ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, εξουδετερώνοντας την δύναμη της βαρύτητας, παίρνοντας με τον τρόπο αυτόν μία μικρή γεύση της πραγματικής Ελευθερίας μας.

Άλλωστε στην Ελληνική γλώσσα, η Θάλασσα και ο Αέρας, αν και αποτελούν δύο έννοιες εντελώς διαφορετικές, παρόλα αυτά εκφράζονται από το ίδιο ακριβώς λεξιλόγιο:

Ναυσιπλοΐα και Αεροπλοΐα.

Ναύτης και Αεροναύτης.

Το υδροπλάνο πλέει στη θάλασσα, το αεροπλάνο πλέει στον αέρα.

Και στην δύο περιπτώσεις, υπάρχει ΠΛΕΥΣΗ.

Άρα λοιπόν, κάποιος που κολυμπάει ή επιπλέει στην θάλασσα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι πετάει ή πλέει στον Ουρανό.

Μόνο όταν η Ψυχή ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ, είναι σε θέση να υπερβεί τον καθημερινό και συνηθισμένο τρόπο ζωής και να ανέλθει σε ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον αρχαίο ελληνικό τρόπο σκέψης, να ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.

Γνωρίζουμε βεβαίως, ότι ο Όλυμπος αποτελεί την ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ!

Αυτό σημαίνει, πως ο,τιδήποτε ανώτερο θέλουμε να κατακτήσουμε στην ζωή μας, βρίσκεται σε αυτόν τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΛΥΜΠΟ με τον οποίο μας δίνεται η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή ΚΟΛΥΜΠΩ-ΝΤΑΣ.

Γνωρίζουμε όμως ότι σε κάθε περίπτωση, για να προσεγγίσουμε το Θείο, θα πρέπει να υποστούμε ένα είδος ΚΑΘΑΡΣΗΣ.

Βεβαίως, για να πραγματοποιηθεί μία ΚΑΘΑΡΣΗ, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ύπαρξη του ΥΔΑΤΟΣ και την ΠΛΥΣΗΣ.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι όταν κάποιος είναι ΚΑΘΑΡΟΣ αισθάνεται και πιο ΕΛΑΦΡΥΣ.

Η ΚΑΘ-ΑΡΣΗ λοιπόν είναι αυτή που μας οδηγεί στην ΑΡΣΗ. Δηλαδή η κάθαρση δίνει στο σώμα μας την δυνατότητα να επιπλέει επάνω στο νερό, έτσι ώστε κολυμπώντας να μπορέσουμε να υπερνικήσουμε τα δεσμά της βαρύτητας και να θεωρήσουμε ότι μπορούμε να πετάξουμε ελεύθεροι.

Επομένως, η απόλαυση που αισθανόμαστε κατά την διάρκεια της παραμονής μας μέσα στην θάλασσα, σχετίζεται με την Ψυχική μας ΚΑΘΑΡΣΗ που μπορεί να μας «ανεβάσει» ψυχικά πάρα πολύ ψηλά, τόσο πολύ που ανοίγοντας τα φτερά της ψυχής μας να καταφέρουμε να φτάσουμε κολυμπώντας μέχρι την κορυφή του Πνευματικού Ολύμπου!

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Ψυχική Κάθαρση και η είσοδος στην θάλασσα, αποτελεί μία σημαντικότατη μυητική διαδικασία η οποία προηγείτο πάντοτε της έναρξης των Ελευσινίων Μυστηρίων.

Η διαδικασία αυτή ήταν γνωστή με το κωδικοποιημένο σύνθημα «Άλαδε Μύσται», το οποίο θα μπορούσαμε να αποδώσουμε περιφραστικά ως: «Όλοι εσείς που επιθυμείται να μυηθείτε και να συμμετέχετε στα Ελευσίνια Μυστήρια, είναι προηγουμένως απαραίτητο να κάνετε την Κάθαρση του ύδατος μέσα στην Άλα, δηλαδή στην Θάλασσα»

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι η είσοδός μας στην θάλασσα, αυτή η «θαλασσοθεραπεία» την οποία όλοι μας περιμένουμε με μεγάλη χαρά και προσμονή, περιλαμβάνει πολλές άγνωστες ιδιότητες, που αν και δεν τις γνωρίζουμε επακριβώς, εντούτοις υπάρχει κάτι μέσα μας που «θυμάται» ότι η κολύμβηση είναι κάτι που ο οργανισμός μας έχει απόλυτη ανάγκη, για να ανανεωθεί για να ξεκουραστεί για να αναζωογονηθεί.

Διότι οι ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας σχετίζονται πρωτίστως με τις ιδιότητες της Ψυχής μας, η οποία είναι βεβαίως η υπεύθυνη για την σωματική μας υγεία.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτήν την περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, είτε με πολλά είτε με λίγα χρήματα και ας δούμε τα μπάνια στη θάλασσα κάτω από αυτήν την διαφορετική οπτική και κάτω από αυτήν την νέα διάσταση που αντιληφθήκαμε.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved