12/9 Ταξίδι στο χρόνο
Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα
από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου
12 Σεπτεμβρίου 1913: Γεννήθηκε ο Jesse Owens στο Lawrence County της Alabama. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο της Γερμανίας το 1936 και κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια: ένα στα 100 μέτρα, στα 200 μέτρα, στο άλμα εις μήκος και στα 4x100 της αμερικάνικης ομάδας. Η νίκη του θεωρήθηκε πλήγμα για τον Αδόλφο Χίτλερ και τα ιδανικά της Άριας φυλής που εκθείαζε. Παρόλα αυτά ο Jesse Owens ποτέ δεν είχε προσκληθεί από το Λευκό Οίκο ούτε έτυχε τιμητικών διακρίσεων τόσο από τον τότε Πρόεδρο Franklin D. Roosevelt όσο το διάδοχό του Harry S. Truman εξαιτίας του χρώματός του. Χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε: «Δεν ήταν ο Χίτλερ που με σνόμπαρε αλλά ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt. Ο Πρόεδρος δεν μου έστειλε καν ούτε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα». Το 1955, ο Πρόεδρος Dwight D. Eisenhower τίμησε τον Owens ονομάζοντάς τον «πρεσβευτή του αθλητισμού."
Αστρολογικά: Η δύναμη και η ικανότητα του Τζέσε Όουενς φαίνεται ότι πήγαζαν από τη σύνοδο του Άρη (στους Διδύμους) με τον Πλούτωνα μια όψη που παραπέμπει σε τεράστια ψυχικά αποθέματα και μεγάλη αποφασιστικότητα και κατ‘ εκτίμηση θα πρέπει να συνδεόταν με κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου του.
Το αστρολογικό «παράδοξο» στην περίπτωση του Όουενς-ιδιαίτερα για όσους επιμένουν να βάζουν ...ταμπελίτσες στους πλανήτες-είναι η άμεση σχέση του Κρόνου με το θρίαμβο του στο Βερολίνο.
Τον Αύγουστο του 1936 ο Κρόνος βρισκόταν στους Ιχθύες, απέναντι από τον Ήλιο του και σίγουρα συνέβαλε στις νίκες του Όουενς, πιέζοντας τον για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο έγχρωμος αθλητής μάλιστα είχε και στο γενέθλιο χάρτη του μια «σκληρή» όψη Ήλιου-Κρόνου (τετράγωνο), που κάτω από μια επιπόλαιη θεώρηση θα μπορούσε να θεωρηθεί παράγων αποτυχίας.
Αλλά η υπευθυνότητα του πλανήτη σε συνδυασμό με το ίδιο-συναστριακό γενέθλιο τετράγωνο του Ήλιου με τον αστρικό Δία στον Τοξότη, οδήγησαν τον Όουενς τέσσερεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Από εκεί και ύστερα ο Κρόνος αλλά και ο Πλούτωνας στον Καρκίνο έκαναν τη ...δουλειά τους. Τα φώτα έμειναν στραμμένα πάνω στα ξινισμένα μούτρα του ρατσιστή Καγκελάριου, όμως η καθημερινή πραγματικότητα για τους μαύρους στις ΗΠΑ ήταν ανάλογη με αυτήν των Εβραίων στη Ναζιστική Γερμανία. Στην προσωπική του ζωή ο μεγάλος αθλητής υπήρξε αντάξιος της σταθερότητας και της υπευθυνότητας του Κρόνου. Με τη σύζυγο του Minnie Routh Solomon γνωρίστηκαν, όταν εκείνος ήταν 15 χρονών και έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο του στις 31/3/80.
12 Σεπτεμβρίου 1940: Ανακαλύφθηκε το σπήλαιο Lascaux στη νοτιοδυτική Γαλλία από μια παρέα τεσσάρων εφήβων των Marcel Ravidat, Jacques Marsal, Georges Agnel, και Simon Coencas, καθώς έψαχναν το σκύλο του Μαρσέλ, Robot. Οι συνολικά 600 τοιχογραφίες του σπηλαίου ανήκουν στην Παλαιολιθική Εποχή και εκτιμάται ότι έγιναν 17.300 χρόνια πριν.
Αστρολογικά: Σύμφωνα με μια βάσιμη εκδοχή οι εξαίρετες βραχογραφίες στα σπήλαια του Λασκώ δεν ήταν παρά ένας ακόμη τρόπος των «πρωτόγονων» προγόνων μας να επισημαίνουν τις ισημερίες και τα ηλιοστάσια (το ηλιακό φως έφτανε στις ζωγραφιές σε συγκεκριμένη στιγμή). Αυτές οι πληροφορίες ήταν πολύτιμες για το κυνήγι και τις καλλιέργειες και βέβαια παραπέμπουν σε αστρονομικές γνώσεις του 15.000 π Χ, κατά πολύ ανώτερες του αναμενομένου.
Την ημέρα της ανακάλυψης, ο Πλούτωνας -«ειδικός» στο να φέρνει στο φως αρχαία ή θαμμένα- έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του (σε σύνοδο με την Αφροδίτη και αντίθεση με την Σελήνη), ωστόσο με μια απλή ματιά φαίνεται πως η αστρική του θέση στον Καρκίνο είναι πολύ πιο χαρακτηριστική μιας τέτοιας ανακάλυψης, από ότι στον Λέοντα.
Το παρόν δήλωσε φυσικά και έτερος πλανήτης των ανακαλύψεων, ο Ουρανός από τον Ταύρο, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στην Παρθένο αλλά και δύο «κρυφά» τετράγωνα ακριβείας με τον Ήλιο και τον Πλούτωνα.
12 Σεπτεμβρίου 1953: Ο γερουσιαστής Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι της Μασαχουσέτης 36 ετών παντρεύτηκε τη Ζακλίν Lee Bouvier 24 ετών στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία St. Mary’s στο Newport του Rhode Island. Συνολικά παρευρέθηκαν 800 άτομα καλεσμένοι . Κουμπάρος ήταν ο αδερφός του John, Robert Kennedy και κυρία των Τιμών η αδερφή της Jackie, Lee Bouvier Canfield. Την Jackie παρέδωσε στον John o πατριός της, Hugh D. Auchincloss.
Αστρολογικά: Το μυστήριο προγραμματίστηκε για τις 11:00 το πρωί και σίγουρα στο ωροσκόπιο του γάμου οι πλανήτες προοιώνιζαν μια τουλάχιστον δραματική συνέχεια. Η Δήμητρα στον 10ο οίκο σε σύνοδο με τον Άρη και τον Πλούτωνα ήταν ο ...ορισμός ενός δυσάρεστου γεγονότος με ευρύτατη απήχηση. Μάλιστα η συμμετοχή στο όλο σχήμα του αστρικού Ήλιου «έδειχνε» τον JFK. Στο ίδιο μήκος κύματος του «μαζί μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» ήταν τόσο η Σελήνη, όσο και ο Ωροσκόπος στον Σκορπιό.
Όταν μετά από 10 χρόνια στις 22/11/1963 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δολοφονήθηκε στο Ντάλλας, ο διελαύνων αστρικός Ήλιος ήταν πάνω στην Σελήνη και ο ομόλογος του Άρης στον Σκορπιό, σε τετράγωνο με την τετραπλή σύνοδο στον Λέοντα.
Το «γενικό πρόσταγμα» ωστόσο φαίνεται πως είχε ο Ουρανός, αφού ο ίδιος ήταν ως αστρικός σε ακριβή σύνοδο με την Αφροδίτη του γάμου (μια ξαφνική ανατροπή), ενώ παράλληλα ως τροπικός δεχόταν την αντίθεση από τον αστρικό Κρόνο στον Αιγόκερω (ένα απροσδόκητο «σπάσιμο» της φυσιολογικής ροής).