Πότε προβλέπεται να σκάει η «βόμβα» της Ιταλίας;
Η Ευρωζώνη σε διαρκή κίνδυνο
Η Ιταλία έχει πλέον κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον (Λέοντα) Τζουζέπε Κόντε, ωστόσο, ο συνασπισμός της Λέγκας του Βορρά, με το Κίνημα των Πέντε αστέρων έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο «πονοκέφαλο» σε Βρυξέλες και Βερολίνο κι όχι άδικα, αφού οι πρώτες εξαγγελίες του κυβερνητικού μπλοκ αντιβαίνουν τις Γερμανικές εντολές περί «δημοσιονομικής πειθαρχίας».
Είναι μάλιστα πολλοί οι οικονομικοί αναλυτές που ανησυχούν για τις συνέπειες ενός «αντάρτικου», αφού η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη αλλά κι εκείνη που έχει ένα δυσθεώρητο εξωτερικό χρέος πάνω από 2,3 τρις ευρώ.
Κι από ό,τι φαίνεται αστρολογικά, ο «καπνός» που έχει σηκωθεί στην Ρώμη, έχει από κάτω του μια φωτιά, που θα αρχίσει να σιγοκαίει μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, δηλαδή, θα έχουμε δει τα πρώτα δείγματα γραφής μιας αντιπαράθεσης, η οποία θα συμβάλλει σε μια χρηματοπιστωτική αποσταθεροποίηση που όμως έχει μέλλον μπροστά της και χωρίζεται σε δύο επιπλέον φάσεις.
Διάβασε επίσης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αδιέξοδο - Τι προβλέπεται για το άμεσο μέλλον;
Η πρώτη, με ορίζοντα το 2019-20 χαρακτηρίζεται από σκληρές διαπραγματεύσεις και την επιβολή μέτρων από τις Βρυξέλες, στην προσπάθειά τους να «νουθετήσουν» ένα ακόμη άτακτο παιδί του Ευρωπαϊκού Νότου, η οποία θα αποδώσει, εν μέρει, κάποιους καρπούς, ανακόπτοντας το ρεύμα των κοινωνικών παροχών και «στριμώχνοντας» την κυβέρνηση και τον λαό της Ιταλίας.
Θα υπάρξουν αντιδράσεις; Μα και βέβαια κι επειδή για την Ευρωζώνη «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», στην αμέσως επόμενη φάση (2021-22), που, μάλιστα, συμβαδίζει χρονικά με ανάλογες εξελίξεις που φαίνονται στο ωροσκόπιο της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε, προβλέπεται να σκάσει η «βόμβα», με την Ιταλία να γίνεται πιθανότατα η αιτία και η αφορμή για να καταρρεύσει το οικοδόμημα του ευρώ, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα υπάρχει τότε στη γειτονική χώρα.