Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 27/9

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 27/9

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

Walk_of_Ideas_Berlin

27 Σεπτεμβρίου 1905: Ο Albert Einstein δημοσιεύει στο περιοδικό Annalen der Physik το γνωστό νόμο Ε=mc2

Όπου Ε=ενέργεια, m=μάζα και c= η ταχύτητα του φωτός. O συγκεκριμένος νόμος δημοσιεύτηκε στη στήλη Annus Mirabilis με τίτλο "Η αδράνεια ενός σώματος εξαρτάται από την ενέργεια που περιέχει;". Συνολικά δημοσιεύτηκαν τέσσερα άρθρα στη συγκεκριμένη στήλη που θεωρούνται ότι συνέβαλαν τα μέγιστα στην ίδρυση της μοντέρνας Φυσικής και άλλαξαν ουσιαστικά τις απόψεις σχετικά με το Χώρο, το Χρόνο και το Αίτιο. Αν και ο Albert Einstein δεν ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στη σχέση μεταξύ μάζας - ενέργειας, στην ουσία είναι αυτός που διατύπωσε την συγκεκριμένη ισότητα ορίζοντάς τη σαν θεμελιώδη αρχή που προκύπτει από τη συμμετρία Χώρου - Χρόνου.

Αστρολογικά: Το 1905 ήταν για τον Αϊνστάιν μια χρονιά-θαύμα, εξ αιτίας ίσως των δύο διελεύσεων του πραγματιστή Κρόνου και της «επιστήμονος» Έριδας από τον γενέθλιο Δία στον Υδροχόο και τον Ήλιο στους Ιχθύες, αντίστοιχα.

Ανάμεσα στις τέσσερις σημαντικότατες δημοσιεύσεις του στο υπεραιωνόβιο περιοδικό «Χρονικά της Φυσικής» (Annalen der Physic-τόμος 17) ήταν και εκείνη της 27ης Σεπτεμβρίου, όπου στο άρθρο του για την Γενική Θεωρία της Σχετικότητας υπήρχε και η περίφημη εξίσωση E=MC2

Το πολύ ...απλό, ότι δηλαδή η Ενέργεια ισούται με την Μάζα, επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, εκτός των άλλων έθεσε τα πλαίσια για την ανάπτυξη της πυρηνικής φυσικής και την κατασκευή της ατομικής βόμβας, μια χρήση-εξέλιξη που φαίνεται στον χάρτη της ημέρας από την ακριβέστατη αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα.

Ακόμη, το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Δία, τη Δήμητρα και τον αστρικό Ουρανό (σε Διδύμους, Ιχθύες και Τοξότη αντίστοιχα), δίνει ένα μέτρο για την «ανάδυση» της -αναμφισβήτητα πιο διάσημης- εξίσωσης στο Συλλογικό Συνειδητό.

Axis_Powers_Tripartite_Pact

27 Σεπτεμβρίου 1940: Υπογράφεται το Σύμφωνο των Δυνάμεων του Άξονα

Η συγκεκριμένη συμφωνία υπογράφτηκε στο Βερολίνο και περιλάμβανε τη συμμαχία τριών χωρών κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας. Οι τρεις χώρες συμφώνησαν ότι για τα επόμενα δέκα χρόνια θα βοηθούν η μία την άλλη και θα συνεργάζονται μεταξύ τους με πρωταρχικό σκοπός τους να καθιερώσουν και να διατηρήσουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων, ώστε να προωθήσουν την αμοιβαία ευημερία και την ευμάρεια στους πολίτες τους. Στη συγκεκριμένη συμφωνία που υπογράφτηκε από τους Adolf Hitler, τον Υπουργό Εξωτερικών Galeazzo Ciano και τον Ιάπωνα Πρέσβυ στη Γερμανία Saburo Kurusu προσαρτήθηκαν αργότερα και άλλες 6 χώρες: η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία και η Κροατία.

Αστρολογικά: Η υπογραφή της Τριμερούς Συνθήκης, τυπικά έγινε κάτω από έναν μάλλον θετικά διακείμενο ουρανό (ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα και ο Άρης σε τρίγωνο με τον Ουρανό), με την «κρυφή» σύνοδο Ήλιου-Δήμητρας στον Ζυγό, να επισφραγίζει μια ακόμη διεθνή συνδιάσκεψη, υψίστης σημασίας.

Ωστόσο, οι ρίζες της «Νέας Τάξης» που ήθελε να επιβάλλει ο Άξονας Ρώμης-Βερολίνου-Τόκυο ξεκινούσαν από την Ηλιακή έκλειψη του Απριλίου, όπου τα Φώτα σχημάτιζαν μια ...θεόρατη σύνοδο με τον Δία στον Κριό, ένδειξη του μιλιταριστικού πνεύματος των τριών συμμάχων. Είναι ίσως χαρακτηριστικό το ότι για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Βερολίνου, στο ωροσκόπιο της συγκεκριμένης έκλειψης ο αστρικός Ωροσκόπος στον Ζυγό έκανε αντίθεση με τον Δία, ενώ για το Τόκυο, ο πλανήτης της επέκτασης μαζί φυσικά με τον Ήλιο και την Σελήνη ήταν σε σύνοδο με τον τροπικό Ωροσκόπο στον Κριό!

Το πρόβλημα βέβαια ήταν πως οι συμμαχίες που διαμορφώνονται σε περιόδους εκλείψεων (στις 30/9/40 έγινε και μια ακόμη Ηλιακή στον Ζυγό), δεν είναι μόνιμες, έχοντας μια ημερομηνία λήξης, που στην περίπτωση του Άξονα ορίστηκε από τις διαδοχικές ήττες και των τριών φιλόδοξων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Την φουσκωμένη «μαγιά» του Δία φαίνεται πως χάλασε ο Ποσειδώνας, ο οποίος σε τέτοια θέματα είναι εντελώς ...ακατάλληλος, υποδηλώνοντας απατηλά σχέδια και μια αναπόφευκτη αναποτελεσματικότητα. Η παρουσία του στον 10ο οίκο στο Ωροσκόπιο της έκλειψης (ως αστρικός σε σύνοδο με το Μεσουράνημα) αλλά και η σύνοδος του με τον Άρη την ημέρα της υπογραφής, βάρυναν υπέρ της τελικής αποτυχίας των δυνάμεων του Άξονα.


petrelis2_h_633_451

27 Σεπτεμβρίου 1975: Γεννήθηκε ο Θάνος Πετρέλης

Ένα λαϊκό παιδί που το 1998 άφησε την οικοδομή και ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τραγουδώντας σε μαγαζιά της Αθήνας. Το 2002, αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρώτο talent show της ελληνικής τηλεόρασης, το Fame Story. Ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή μέχρι τον τελικό όπου και ήταν ανάμεσα στους 3 νικητές. Το 2004 το 1ο Album του με τίτλο «Είχε το χρώμα τ’ουρανού» το οποίο και έγινε χρυσό. Ο Θάνος Πετρέλης είναι παντρεμένος με δύο κόρες.

Αστρολογικά: Ζυγός με Σελήνη, Άρη και Δήμητρα στους Διδύμους, ξέρει πως να κερδίζει τις εντυπώσεις, ξεπερνώντας έντεχνα κάθε είδους ...συμπληγάδες.
Έξυπνος, διπλωμάτης και «καταφερτζής», έχει μόνον μια αδυναμία: Τη σχέση του με τις γυναίκες, που μάλλον ασκούν επάνω του καθοριστική επιρροή, εκούσια ή ...ακούσια!
Η δημοφιλία του είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντικά να τον δούμε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του ως παρουσιαστής και-γιατί όχι-ως συγγραφέας.
Η καλλιτεχνική του υπόσταση σκιαγραφείται από την αντίθεση του Ποσειδώνα με τη Δήμητρα (ίσως και τη Σελήνη) αλλά και το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τον αστρικό Ήλιο.
Στην παρούσα φάση, εκτός από τα ...πυρά του Κρόνου, που βρίσκεται στο ζώδιο του, δέχεται επιπλέον την επιρροή του Ουρανού (σε αντίθεση με τον Ήλιο του) αλλά και του Πλούτωνα. Και από αυτήν την άποψη πολλά είναι εκείνα που θα αλλάξουν ή θα «φρεσκαριστούν» στη ζωή του.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προσέξει περισσότερο τις συνεργασίες του και βέβαια τα προσωπικά του.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved