Οι εκλείψεις συνδέονται άμεσα με τις ηφαιστειακές εκρήξεις
Τι επιφυλάσσει η επερχόμενη ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου;
Η έκρηξη της γειτονικής μας Αίτνας την παραμονή των Χριστουγέννων ήρθε αμέσως μετά από μια έκρηξη του «διαβόητου» Κρακατόα στα στενά της Σούντα στην Ινδονησία, η οποία προκάλεσε ένα ακόμη θανατηφόρο τσουνάμι στην πολύπαθη χώρα.
Εξετάζοντας τις αστρολογικές συνθήκες των ημερών, η σύνοδος του Άρη με τον Χείρωνα στους Ιχθύς είναι εκείνη που συνδέεται με μια βίαιη προσβολή των εστιών κι ένα ξεσπίτωμα (στην καλύτερη περίπτωση) των κατοίκων που ζουν στις προσβαλλόμενες περιοχές. Επιπλέον, τα τετράγωνα του Άρη και του Χείρωνα με τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη «φωτογραφίζουν» μεταξύ άλλων μια διακεκριμένη καταστροφή, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν φυσική.
Συμμετοχή έχει βέβαια και η τρέχουσα Νέα Σελήνη που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την σύνοδο Άρη-Ποσειδώνα (αποδίδεται και ως «μανιασμένο» υγρό στοιχείο)
Όμως η αρχική αιτία για αυτό το ξέσπασμα της φύσης βρίσκεται κρυμμένη σε μια από τις ηλιακές εκλείψεις που προηγήθηκαν και ερευνώντας ειδικότερα αυτήν την πτυχή του θέματος. η χρήση της αστροχαρτογραφίας βοηθά στον εντοπισμό των «ύποπτων» περιοχών του πλανήτη, με βασικό οδηγό τις «γραμμές» του Άρη. Υπάρχουν τέσσερις τέτοιες και το γράφημα της ηλιακής έκλειψης του Αυγούστου αποτυπώνει αυτές τις περιοχές.
Μια από τις «γραμμές» του Άρη (κοντά και του Πλούτωνα) διασχίζει την Ινδονησία, ενώ μια άλλη περνά «καρφί» από την Σικελία.
Μάλιστα η διασύνδεση των δύο περιοχών είναι διαχρονική, κατά κάποιον τρόπο η μια «απαντά» στην άλλη ή απλά συγχρονίζονται ταυτόχρονα κι αυτό έχει να κάνει με την «ανταπόκριση» των «γραμμών» του Άρη σε αμφότερες τις γεωγραφικές ζώνες. Αυτό συνέβη και το 1883, όταν το Κρακατόα σκόρπισε τον όλεθρο σε μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στην σύγχρονη εποχή, με την Αίτνα να το συνοδεύει την άνοιξη της ίδιας χρονιάς.
Ηφαιστειακές εκρήξεις βέβαια συμβαίνουν διαρκώς στον πλανήτη αλλά οι πιο «διακεκριμένες» από αυτές, που επηρεάζουν δραματικά και το κλίμα, προκύπτουν όταν τυχαίνει να σχηματίζουν όψεις μεταξύ τους οι αργοί πλανήτες και ιδιαίτερα η τριάδα Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, ενώ το δίπολο Άρη-Δία ενισχύει περαιτέρω το μέγεθός τους.
Όσον αφορά δε στην επερχόμενη ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου οι πιο SOS περιοχές φαίνεται να είναι ο νότιος Ινδικός ωκεανός, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και η Παπούα-Νέα Γουινέα.
Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει η παρουσία των «γραμμών» του Άρη και του Χείρωνα σε αυτές τις περιοχές αλλά βέβαια μέχρι το καλοκαίρι η δράση των δύο πλανητών μπορεί να αποτυπωθεί και με άλλους τρόπους στην Καλιφόρνια, το Ιράν και την Βραζιλία, είτε πρόκειται για φυσικές καταστροφές, είτε για βίαιες εσωτερικές διαμάχες.
Διάβασε επίσης: Εκλείψεις 2019: Πότε έχουμε εκλείψεις το 2019 και ποιοι επηρεάζονται από αυτές;