Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 11/10

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

11 Οκτωβρίου 1862: Η έξωση του Όθωνα

Ξεκινώντας από το Ναύπλιο τα πρώτα επαναστατικά κινήματα δεν άργησαν να εξαπλωθούν σε όλη την Ελλάδα και παρότι ο Όθωνας και η κυβέρνηση του Μιαούλη κατάφερνε να τις καταπνίξει δίνοντας αμνηστία στους πρωτεργάτες αυτό δεν ηρέμησε καθόλου τα πράγματα. Στις 11 Οκτωβρίου εκδόθηκε το Ψήφισμα του Έθνους για την κατάργηση της Βασιλείας του Όθωνα. Παρά την τεταμένη ατμόσφαιρα το βασιλικό ζεύγος αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία ώστε να αποκατασταθεί η δημοτικότητά του. Στο μεταξύ όμως ξέσπασε στην Αιτωλοακαρνανία επανάσταση που έφτασε μέχρι την Αθήνα. Το βασιλικό ζεύγος παρέμεινε στο πολεμικό «Αμαλία» ενώ οι Μεγάλες Δυνάμεις τους συμβούλευαν να αναχωρήσουν αμέσως. Ο Όθωνας και η Αμαλία εγκατέλειψαν την Ελλάδα στις 23 Οκτωβρίου 1862 με το αγγλικό πολεμικό «Σκύλλα».

Αστρολογικά: Εξετάζοντας τις διελεύσεις εκείνης της περιόδου σε σχέση με το γενέθλιο Ωροσκόπιο της Ελλάδας, ξεχωρίζει η θέση του Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό στον Υδροχόο και του Ουρανού πάνω στην γενέθλια Σελήνη στους Διδύμους. Σίγουρα πρόκειται για δύο άμεσα ανατρεπτικές ενδείξεις, οι οποίες μάλιστα υποστηρίχθηκαν και από εκείνες στα υπόλοιπα συστήματα πρόβλεψης, που «έδειχναν» έναν Άρη ...πρόθυμο για όλα!

Στο Ηλιακό τόξο, η προχωρημένη Δήμητρα ήταν σε σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη στον Τοξότη, ενεργοποιώντας ένα πολεμικό πολιτικό κλίμα.

Στο secondary, ο προχωρημένος Άρης ήταν ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Δία στον Αιγόκερω, σε τετράγωνο φυσικά με τον Πλούτωνα στον Κριό.

Όλα αυτά παραπέμπουν τόσο σε μια ανάμιξη-υποκίνηση των ξένων δυνάμεων, συνυφασμένη με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Από αστρο-ιστορική σκοπιά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ότι την έξωση του Όθωνα ακολούθησε μια περίοδος αποσταθεροποίησης και βίαια επεισόδια -τα Ιουνιανά- με δυστυχώς γύρω στους 200 νεκρούς.

Οι αναλογίες με τον εμφύλιο της περιόδου 1945-49 είναι έκδηλες, με τον Ουρανό να βρίσκεται και πάλι στους Διδύμους και τον Πλούτωνα στον Λέοντα, σε αντίθεση πλέον με τον γενέθλιο Ουρανό.

11 Οκτωβρίου 1967: Η εκτόξευση του Apollo 7

Το Apollo 7 ήταν το πρώτο επανδρωμένο σκάφος του Αμερικάνικου Διαστημικού Προγράμματος Apollo και η πρώτη επιτυχημένη πτήση μετά το Apollo 1 και την φωτιά που ξέσπασε την καμπίνα σκοτώνοντας το πλήρωμα κατά την άσκηση εκτόξευσης. Το Apollo 7 παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Γη για 11 μέρες έτσι ώστε το πλήρωμα να ελέγξει την υποστήριξης της ζωής, της πρόωσης και τα συστήματα ελέγχου. Το πλήρωμά του αποτελούσαν 3 άτομα, ο Walter M. Schirra, ο Donn F. Eisele και ο R. Walter Cunningham.


Αστρολογικά: Το μεγάλο στοίχημα της ημέρας που έπρεπε να κερδηθεί μπήκε από τον Κρόνο, ο οποίος «απειλούσε» με μια ακόμη αποτυχία (σε ανοικτές αντιθέσεις με τον Ήλιο και τον Ερμή στο Ζυγό). Ωστόσο τελικά τα προηγούμενα παθήματα έγιναν μαθήματα και με την συνδρομή του Δία (σε σύνοδο με τον αστρικό Ήλιο και τον Πλούτωνα), η πρώτη επανδρωμένη πτήση για την NASA έγινε πραγματικότητα.

Για την ιστορία, την ώρα της εκτόξευσης ο Ωροσκόπος ήταν στην 2η μοίρα του Υδροχόου και το Μεσουράνημα στον Σκορπιό, με την Αφροδίτη σε σύνοδο και το δίδυμο Δήμητρας-Ποσειδώνα μέσα στον 10ο οίκο.


11 Οκτωβρίου 1912: Η απελευθέρωση της Κοζάνης από τους Τούρκους

Η πρώτη πολεμική επιχείρηση της Ελλάδας Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο ήταν η Μάχη του Σαραντάπορου που έγινε δύο μέρες πριν. Η Τούρκοι φοβούμενοι να μην κυκλωθούν εγκατέλειψαν και υποχώρησαν προς τα Σέρβια, αφού πρώτα τα έκαψαν. Ο Ελληνικός στρατός μαζί με το πυροβολικό έβαλε κατά των τουρκικών θέσεων. Η μάχη σταμάτησε τη νύχτα για να συνεχιστεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα την επόμενη μέρα όπου οι Τούρκοι υποχώρησαν προς την Κοζάνη καταδιωκόμενοι από τον Ελληνικό στρατό. Στις 11 Οκτωβρίου η μάχη είχε λήξει και το απόγευμα οι Ελληνικές οπισθοφυλακές έμπαιναν στα Σέρβια απελευθερώνοντας τα και τυπικά όπου εγκαταστάθηκε προσωρινά το Στρατηγείο και το γενικό επιτελείο. Η Κοζάνη εγκαταλείφθηκε αμαχητί. Πανικόβλητος ο κύριος όγκος της Τούρκικης φρουράς της πόλης εγκατέλειπε τα όπλα, αρπάζοντας ψωμιά, τρόφιμα και κρέατα από φούρνους, μαγαζιά και κρεοπωλεία σπάζοντας τις πόρτες τους.


Αστρολογικά: Σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες, τα πρώτα αγήματα του Ελληνικού στρατού παρέλασαν στην πόλη το απόγευμα της 11ης Οκτωβρίου (24ηςμε το νέο ημερολόγιο), γύρω στις 17:00

Στο ωροσκόπιο αυτής της στιγμής, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και ως «γενέθλιο» για την Κοζάνη, ξεχωρίζουν οι όψεις του Ήλιου με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα (τ-τετράγωνο), όπως επίσης και η σύνοδος του Ήλιου με τον Άρη.



Και όλη αυτή η «αναμπουμπούλα» με τον Ουρανό και τους Σκορπιούς να πρωταγωνιστούν, φαίνεται πως λειτούργησε στην κατεύθυνση της εκβιομηχάνισης και μιας οικονομικής ανάπτυξης, που κατέστησε την Κοζάνη διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Με την προϋπόθεση πάντα πως ο συγκεκριμένος χάρτης είναι λειτουργικός, προκαλεί σίγουρα ...δέος η βασική αστρολογική ταυτότητα της πόλης: Ως Σκορπιός με Σελήνη και Ωροσκόπο στον Κριό, Αφροδίτη και Άρη επίσης στο Σκορπιό, μπορεί άνετα να χριστεί ως η πόλη του απόλυτου πάθους!




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved