Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 24/10
Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα
από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου
24 Οκτωβρίου 1857: Ιδρύεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος
H Sheffield F.C. (η οποία ήταν πρώτα ομάδα κρίκετ) αναγνωρίζεται επίσημα από τη FIFA ως ο παλιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος. Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Sheffield F.C. έλαβε χώρα την 24η Οκτωβρίου 1857 στο Parkfield House, προάστιο του Highfield. Η αρχική της έδρα ήταν ένα θερμοκήπιο στην East Bank Road που χορηγήθηκε από τον Thomas Asline Ward, πατέρα του πρώτου προέδρου του συλλόγου Frederick Ward και ο διπλανός χώρος χρησιμοποιήθηκε ως γήπεδό της. Αρχικά, τα παιχνίδια της Sheffield F.C. ήταν μεταξύ των μελών του συλλόγου όπως «Παντρεμένοι – Ελεύθεροι» ή «Επαγγελματίες – Λοιποί» κοκ. Ο Nathaniel Creswick και ο William Prest ήταν υπεύθυνοι για την κατάρτιση των κανόνων του συλλόγου του παιχνιδιού που αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 21 Οκτωβρίου 1858 και αναφέρονται ως Κανόνες Σέφιλντ. Εκείνη την εποχή, πριν την ίδρυση της Football Association (FA), υπήρχαν πολλά διαφορετικά είδη ποδοσφαίρου και οι κανόνες ήταν ανάλογα με το που παιζόταν. Οι πρώτοι κανόνες της Sheffield F.C. είχαν διακριτικό χαρακτήρα. Δεν υπήρχε κανένα «οφσάιντ» και ήταν οι πρώτοι που εισήγαγαν το «ελεύθερο» στα φάουλ.
Αστρολογικά: Με μια πρώτη ματιά, κάποιες πλανητικές θέσεις ξενίζουν, αφού απέχουν πολύ από τα αστρολογικά «must» ενός αθλητικού γεγονότος. Ο Ήλιος στον Σκορπιό σε τετράγωνο με τον Κρόνο, σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Ταύρο και η παρουσία των Δία και Ουρανού στο ίδιο ζώδιο, δημιουργούν την εικόνα ενός εγχειρήματος με οικονομική «ταυτότητα», το οποίο μάλιστα δεν είχε και τις καλύτερες των προδιαγραφών.
Ωστόσο οι αστρικές πλανητικές θέσεις είναι απόλυτα «κεντραρισμένες» σε αυτήν την ιστορική πρωτιά:
Ο Πλούτωνας στον Κριό, ο Δίας επίσης στο ζώδιο της πρωτοπορίας σε μεγάλο τρίγωνο με την Σελήνη στον Τοξότη αλλά και τον Άρη στον Λέοντα -αυτό είναι και το «δυνατό» σημείο του χάρτη- δίνουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα ενός αθλήματος που στην πορεία αναδείχθηκε σε «βασιλιά» των σπορ.
24 Οκτωβρίου 1945: Η ίδρυση του ΟΗΕ
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) είναι ένας διεθνής οργανισμός του οποίου οι στόχοι είναι να διευκολύνει τη συνεργασία, το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πρόοδο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης.
Ο ΟΗΕ ιδρύθηκε το 1945 μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως αντικατάσταση της Κοινωνίας των Εθνών, να σταματήσει τους πολέμους μεταξύ των χωρών και να παρέχει μια πλατφόρμα για διάλογο. Περιέχει πολλές οργανώσεις της θυγατρικής για την εκτέλεση των αποστολών του. Μέχρι σήμερα είναι 193 χώρες - μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του Βατικανού. Από τα γραφεία της σε όλο τον κόσμο, ο ΟΗΕ και οι εξειδικευμένες οργανώσεις του αποφασίζουν επί της ουσίας και διοικητικά θέματα σε τακτικές συναντήσεις όλο το χρόνο.
Αστρολογικά: Στο ωροσκόπιο του ΟΗΕ είναι φανερά τα σημάδια τόσο μιας ένωσης (ο Ήλιος στον 7ο οίκο), όσο και του οραματικού χαρακτήρα της (ο αστρικός Ήλιος σε σύνοδο με τον τροπικό Ποσειδώνα στο Ζυγό).
Οι επιπλέον σύνοδοι του αστρικού Ήλιου με τον Δία και την Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο, αιτιολογούν επαρκώς την παγκόσμια επέκταση και την αναγνώριση του ΟΗΕ ως του μόνου φορέα που πασχίζει μονίμως για την ειρήνη και το δίκαιο. Άλλο πράγμα όμως είναι οι προθέσεις κι άλλο η πραγματικότητα. Τα «αγκάθια» της συνόδου του Άρη με τον Κρόνο στον Καρκίνο και τον 4ο οίκο είναι ιδιαίτερα ...αιχμηρά, όσον αφορά τις εσωτερικές ισορροπίες και μια μόνιμη απειλή για την επαναφορά στο προσκήνιο των «παιδικών τραυμάτων« του οργανισμού. Ο ΟΗΕ γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η αναβίωση-διαχείριση αυτής της μνήμης είναι το μεγάλο του «στοίχημα», όπως ακριβώς συμβαίνει με έναν πληγωμένο άνθρωπο, ο οποίος προσπαθεί να κτίσει μια οικογένεια που στερήθηκε μικρός. Και η εμπειρία αυτών των ομολογουμένως ποιοτικών και σκληρών προσπαθειών παραπέμπει συνήθως σε αποτελέσματα αντιστρόφως ανάλογα των προθέσεων, εξ αιτίας των «ατυχιών» ενός δύσκολου πεπρωμένου.
Προς το παρόν παρά την δεδομένη έξωθεν καλή μαρτυρία, ο Σκορπιός ΟΗΕ έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις ως «εργαλείο» χειραγώγησης, ιδιαίτερα από τις υπερδυνάμεις.
Όσον αφορά το εγγύς μέλλον, το ανησυχητικό είναι η είσοδος του Πλούτωνα στον 10ο οίκο το 2012 και η μετέπειτα είσοδος του Ουρανού στον 1ο. Μάλιστα από το 2015 οι δύο πλανήτες θα κάνουν τα τελευταία τους τετράγωνα πάνω σχεδόν στον γενέθλιο Ωροσκόπο του ΟΗΕ, δρομολογώντας είτε την οριστική διάλυση του, είτε την μεταμόρφωση του σε «θηρίο» της παγκόσμιας Νέας Τάξης.
24 Οκτωβρίου 1929: Το μεγάλο κραχ στην Wall Street
Η «Μαύρη Τρίτη» όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε ήταν το πιο καταστροφικό χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη έκταση και τη διάρκεια των επιπτώσεών του. Η συντριβή σηματοδότησε την έναρξη της 12ετούς Μεγάλης Ύφεσης που επηρέασε όλες τις δυτικές βιομηχανικές χώρες και δεν τελείωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι και την ένταξη της Αμερικής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τέλη του 1941. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι όποιος αγόρασε μετοχές στα μέσα του 1929 και κράτησε επάνω του πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του χωρίς να καταφέρει να τις πάρει πίσω στην αρχική τους αξία.
Αστρολογικά: Οι «κρυφές» όψεις του αστρικού Άρη με τον Πλούτωνα (τετράγωνο) και του αστρικού Ήλιου με τον Ουρανό (αντίθεση) δίνουν το μέτρο ενός καταστροφικού και ανατρεπτικού γεγονότος, οικονομικού χαρακτήρα, αφού οι τροπικές θέσεις των δύο ουρανίων σωμάτων ήταν στον Σκορπιό. Ωστόσο, τα ουσιαστικότερα αίτια της οικονομικής κρίσης θα πρέπει να αναζητηθούν στον γενέθλιο χάρτη των ΗΠΑ.
Αν και μετά τις 11/9/2001 η πλειοψηφία των αστρολόγων συνεκτίμησε πως το ωροσκόπιο που πρότεινε ο Ebenizer Sibly για την 4η Ιουλίου, (με τον Ωροσκόπο στον Τοξότη) ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό για την παγκόσμια υπερδύναμη, υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη διαφορετικές αντιπροτάσεις, με πιο σημαντική για μένα εκείνη που παίρνει ως αφετηρία της κρατικής οντότητας των ΗΠΑ, την αναγνώριση τους από την Μ Βρετανία, στις 3/9/1783.
Η συνθήκη των Βερσαλλιών υπεγράφη σύμφωνα με τις ιστορικές μαρτυρίες γύρω στις 10:30 ώρα Παρισιού και το ωροσκόπιο που προκύπτει για τις συντεταγμένες του Princeton του New Jersey που εκείνη την περίοδο ήταν η προσωρινή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, «δίνει» έναν Ωροσκόπο στην Παρθένο αλλά και ένα «καυτό» τ-τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό, τον Ουρανό στον Καρκίνο και τον Άρη στον Κριό να καταλαμβάνουν αντίστοιχα τον 2ο, τον 11ο και τον 8ο οίκο, όπως φαίνεται στον εσωτερικό κύκλο του παρακάτω bi-wheel.
Παρατηρώντας απλά και μόνον τον χάρτη των διελεύσεων για τις 24/10/1929 (στον εξωτερικό κύκλο), εντυπωσιάζει η αντίθεση του διελαύνοντα Ουρανού με τον γενέθλιο Ποσειδώνα, όντας ...εκτυφλωτική σε σχέση με ένα χαοτικό γεγονός στην οικονομία.
Επιπλέον στις προόδους,ο προχωρημένος Ήλιος είχε φθάσει σε απόσταση βολής από τον γενέθλιο Πλούτωνα στον Υδροχόο και τον 5ο οίκο (απείχε λιγότερο από μοίρα), «φωνάζοντας» για έναν μηδενισμό μεγεθών -ιδιαίτερα σε σχέση με το χρηματιστήριο που λόγω του κερδοσκοπικού του χαρακτήρα συμπεριλαμβάνεται παραδοσιακά στα αντικείμενα του συγκεκριμένου οίκου.
Και αυτή η συνδυασμένη επιρροή Ουρανού-Πλούτωνα, ήταν που έφερε το κραχ, όπως εξ άλλου άφησε να εννοηθεί η «συνεισφορά» των δύο πλανητών στις όψεις της ημέρας.
Και επειδή το παρελθόν υπάρχει για να μας διδάσκει και να μας προειδοποιεί, όσον αφορά το σήμερα και το άμεσο μέλλον, το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι η θέση του προχωρημένου Ήλιου των ΗΠΑ στην 8η μοίρα του Κριού, απέναντι δηλαδή από τον γενέθλιο Ποσειδώνα στον 2ο οίκο. Γιατί με δεδομένη την διέλευση του Ουρανού από την ίδια περιοχή μέσα στο 2012, μια νέα καταλυτική κρίση -όχι απαραίτητα χρηματιστηριακή- φαίνεται πως είναι στα σκαριά!