Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 1/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 1/11

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

1 Νοεμβρίου1755: Η καταστροφή της Λισαβόνας

735px-Lissabon-2

Ο Σεισμός της Λισσαβόνας, επίσης γνωστός ως ο Μεγάλος Σεισμός της Λισσαβόνας, έγινε το Σάββατο της 1η Νοεμβρίου 1755, γύρω στις 9:40 το πρωί ανήμερα της καθολικής γιορτής των Αγίων Πάντων. Οι σεισμολόγοι εκτιμούν σήμερα ότι είχε μέγεθος της τάξεως 8,5 - 9,0 της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο τον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 200 χλμ. (120 μίλια) Δ-ΝΔ του ακρωτηρίου Άγιος Βικέντιος και διήρκεσε 3,5 - 6 λεπτά. Περίπου 40 λεπτά μετά το σεισμό, ένα τεράστιο τσουνάμι έπληξε το λιμάνι και στο κέντρο της πόλης, ορμώντας πάνω από τον ποταμό Τάγο κι ακολούθησαν άλλα δύο κύματα. Στις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι ξέσπασε γρήγορα φωτιά και οι φλόγες μαίνονταν επί πέντε ημέρες. Ο ιστορικός Álvaro Pereira εκτιμά ότι οι νεκροί, μόνο στη Λισαβόνα, κυμαίνονται μεταξύ 30.000 και 40.000 ανθρώπων καθιστώντας τον έναν από τους πλέον θανατηφόρους σεισμούς στην ιστορία.
Ο σεισμός δημιούργησε έντονες πολιτικές εντάσεις στο Βασίλειο της Πορτογαλίας και διατάραξε σε μεγάλο βαθμό τις αποικιακές φιλοδοξίες της χώρας. Ήταν ο πρώτος σεισμός που μελετήθηκε επιστημονικά για τα αποτελέσματά του σε μια μεγάλη περιοχή κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη γέννηση της σύγχρονης Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών.


Αστρολογικά: Η σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης έγινε υπό το καθεστώς ενός τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα, κάτι που αναπόφευκτα φέρνει στο νου μας την φετινή τραγωδία στην Ιαπωνία και δίνει ένα μέτρο για το τι μπορεί να μας ...περιμένει τα αμέσως επόμενα χρόνια, τουλάχιστον για όσο διάστημα οι δύο πλανήτες θα συγκρούονται στους ουρανούς.

Γενεσιουργός αιτία του σεισμού και του τσουνάμι φαίνεται πως ήταν η Ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου, με τα Φώτα και τον αστρικό Ωροσκόπο να σχηματίζουν ένα ακριβέστατο τ-τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Οι διελεύσεις της Δήμητρας αλλά και της αστρικής Σελήνης από την μοίρα της έκλειψης ήταν κατά τεκμήριο εκείνες που ενεργοποίησαν τις καταστρεπτικές φυσικές δυνάμεις.

1 Νοεμβρίου 1954: Η Αλγερινή επανάσταση

600px-Algeria_emb_1976.svg

Η Επανάσταση ξεκίνησε από την ίδρυση του σοσιαλιστικού κόμματος με τη συγχώνευση άλλων μικρότερων ομάδων, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (Γαλλικά: Front de Libération Nationale, ως εκ τούτου FLN) με σκοπό την ανεξαρτησία της Αλγερίας από τη Γαλλία. Το FNL αποτέλεσε τη συνέχεια της Επαναστατικής Επιτροπής Ενότητας και Δράσης (CRUA) και αναδύθηκε από παραστρατιωτικά δίκτυα, συνεχίζοντας την παράδοση του εθνικιστικού Λαϊκού Κόμματος της Αλγερίας (PPA). Η CRUA κάλεσε όλα τα αντιμαχόμενα μέρη του εθνικιστικού κινήματος για να ενωθούν και να πολεμήσουν κατά της Γαλλίας. Μέχρι το 1956 - δύο χρόνια στον πόλεμο - το FLN είχε ενώσει σχεδόν όλες τις εθνικιστικές οργανώσεις στην Αλγερία και είχε καθιερωθεί ως η κύρια εθνικιστική ομάδα. Η πιο σημαντική ομάδα που παρέμεινε έξω από το FLN ήταν το MNA (το Κίνημα του εξόριστους Hadj). Το FLN έφτιαξε κάτι σαν προσωρινή πενταμελής κυβέρνηση που αποτελούσε το εκτελεστικό και νομοθετικό σώμα. Ο πόλεμος για ανεξαρτησία συνεχίστηκε μέχρι το Μάρτιο του 1962, όταν η γαλλική κυβέρνηση υπέγραψε τις συμφωνίες του Εβιάν για την κατάπαυση πυρός με το FLN. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο αλγερινός λαός ενέκρινε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Γαλλία με ένα δημοψήφισμα αλλά και τη στήριξη της οικονομικής και κοινωνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Με την πλήρη ανεξαρτησία που ακολούθησε το FLN κατέλαβε τον έλεγχο της χώρας. Η αντιπολίτευση, του MNA και άλλων Κομμουνιστικών οργανώσεων τέθηκε εκτός νόμου, και η Αλγερία έγινε μονοκομματική καθώς το FLN έγινε νομικά και το μόνο κυβερνόν κόμμα της.


Αστρολογικά: Όλα ξεκίνησαν κάτω από την επιρροή ενός κοσμικού τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, μια όψη που «έδωσε» πολλά σε ποικίλα μέτωπα στα μέσα της δεκαετίας του 50.

Η συνδρομή του Δία στον Καρκίνο (σε σύνοδο με τον Ουρανό) και της Δήμητρας (σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, ως αστρική) όρισαν τις αστρολογικές συνισταμένες ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που δικαιώθηκε ύστερα από περίπου οκτώ χρόνια.

1 Νοεμβρίου 1993: Τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη του Μάαστριχτ

Stamp_Germany_2003_MiNr2373_Vertrag_von_Maastricht

Η Συνθήκη του Μάαστριχτ (τυπικά, η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση ή TEU) υπογράφηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1992 από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Στις 9-10 Δεκεμβρίου 1991, η ίδια πόλη φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Συμβουλίου, που εκπόνησε τη συγκεκριμένη συνθήκη με την έναρξη ισχύος της την 1η Νοεμβρίου 1993 κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Delors. Η συγκεκριμένη συνθήκη δημιούργησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και οδήγησε στη δημιουργία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, του ευρώ. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ έχει τροποποιηθεί σε κάποιο βαθμό από μεταγενέστερες συνθήκες.
Η συνθήκη δημιούργησε αυτό που συνήθως αναφέρεται ως η δομή των πυλώνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πυλώνες είναι οι εξής τρεις: η Ευρωπαϊκή Κοινότητα (ΕΚ), η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ). Ο πρώτος πυλώνας είναι αυτός με τη μεγαλύτερη ισχύ και επιρροή. Οι άλλοι δύο είναι ουσιαστικά περισσότερο διακυβερνητικοί ως προς τη φύση τους με αποφάσεις που λαμβάνονται από επιτροπές που συγκροτούνται από εθνικούς πολιτικούς και αξιωματούχους.

Αστρολογικά: Η μετεξέλιξη της πάλαι ποτέ ΕΟΚ σε Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε κάτω από την επιρροή της συνόδου του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, την όψη της «Νέας τάξης πραγμάτων». Ίσως αυτό αρκεί για να αιτιολογήσει τις καταλυτικές αλλαγές που δρομολογήθηκαν έκτοτε στην Ευρώπη, ωστόσο μια απλή ματιά στο ωροσκόπιο φέρνει ...ανατριχίλα!

Βλέποντας κανείς το τ-τετράγωνο ανάμεσα στην Σελήνη στον Ταύρο τον Κρόνο στον Υδροχόο και την σύνοδο Άρη-Πλούτωνα στον Σκορπιό δεν αργεί να συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για μια συνθήκη πρόδρομο συγκρούσεων, συνυφασμένη με υπόγεια παιχνίδια εξουσίας, δυστυχία και μιζέρια για το σύνολο των Ευρωπαϊκών λαών.

Το ...ωραίο της υπόθεσης μάλιστα σε σχέση με την Ελλάδα είναι ότι ο Ωροσκόπος (με συντεταγμένες Αθηνών και ώρα 00:00) πέφτει ακριβώς στην 14η μοίρα του Λέοντα, εκεί δηλαδή που κατοικοεδρεύει ο γενέθλιος Κρόνος της «Ψωροκώσταινας» πατρίδας μας! Γιατί αυτή η διάσταση τονίζεται μέσω της συναστρίας.

Παράλληλα, στον μοντέλο Μάαστριχτ feat Ελλάς ο αστρικός Ωροσκόπος σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, υποδηλώνοντας την αποσταθεροποιητική επίδραση της πάνω στη χώρα ή αν προτιμάτε την εξάρτηση της από τις «Μεγάλες Δυνάμεις» της εποχής μας.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι αντιθέσεις της Σελήνης με τον Άρη και τον Πλούτωνα είναι ακριβώς πάνω στον γενέθλιο Ωροσκόπο της Ελλάδας στον Ταύρο. Μιλάμε για πολύ ...εμπνευσμένη συναστρία, από αυτές που όταν τις βλέπουμε σε ζευγάρι το μόνο που λέμε είναι «μακριά»!

Υπάρχει όμως και το κερασάκι: Το προοδευμένο Μεσουράνημα -ένας εξαιρετικά ευαίσθητος δείκτης ως προς τις κεντρικές εξελίξεις- βρίσκεται αυτήν την στιγμή στις 24 και 20΄ του Ταύρου, έχοντας κλείσει προσφάτως ένα τετράγωνο με τον γενέθλιο Κρόνο, μια αντίθεση με τον Άρη και βαδίζοντας ολοταχώς προς την «μητέρα όλων των αντιθέσεων» με τον Πλούτωνα. Όπερ εκπεφρασμένο με μαθηματικούς όρους σημαίνει μηδέν από μηδέν, ίσον μηδέν...

Στην ίδια ακριβώς θέση είχε βρεθεί ο προοδευμένος Ήλιος πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση υποθήκευση-ξεπούλημα της Ελλάδας με τους απανταχού «σωτήρες» να ετοιμάζονται για την «αρπαχτή του αιώνα».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για λογαριασμό της Ελλάδας, την Συνθήκη είχαν υπογράψει μερικούς μήνες νωρίτερα ως πληρεξούσιοι του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ Αντώνης Σαμαράς τότε Υπουργός των Εξωτερικών και ο κ Ευθύμιος Χριστοδούλου Υπουργός των Οικονομικών.

maastricht




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved