Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 2/11

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

2 Νοεμβρίου 1912-Η απελευθέρωση του Αγίου Όρους

Στις 2 Νοεμβρίου 1912, ελάχιστες ημέρες μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Ελληνικός στόλος, με επικεφαλής το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, καταπλέει στα νερά του Αγίου Όρους. Η παρουσία του εκεί αντιμετωπίζεται με κωδωνοκρουσίες εκατοντάδων καμπάνων ενώ ο στόλος ανταποδίδει με 21 χαιρετιστήριες βολές. Εν τω μεταξύ το αντιτορπιλικό Θύελλα αγκυροβολεί στην Δάφνη, αποβιβάζει άγημα από 40 άνδρες και ο εκπρόσωπος του Σουλτάνου που έδρευε στον Πύργο του Πρωτάτου παραδίνει το Άγιον Όρος στο Ελληνικό Βασίλειο. Οι αντιδράσεις των ομόδοξων Ρώσων και Βουλγάρων πέφτουν στο κενό. Οι αντιπρόσωποι των αγιορείτικων μονών, ύστερα από ολονύκτια αγρυπνία στο ναό του Πρωτάτου συντάσσουν μπροστά στην εφέστια εικόνα του Αγίου Όρους, το «Άξιον εστίν», μνημειώδες ψήφισμα, με το οποίο ορίζουν:

«Ίνα ελληνική σημαία εξακολουθεί εις το διηνεκς να κυματίζει επί πασών των ιερών μονών και των εξαρτημάτων αυτών, ως σύμβολον κυριότητος το ίδιο Σώμα κηρύσσει αναλλοίωτους τις θεμελιώδεις βάσεις του εν ισχύει αυτοδιοικήτου μοναστηριακού πολιτεύματος του Αγίου Όρους υπό την πνευματικν δικαιοδοσίαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποκρούει εντόνως την ιδέαν της διεθνοποιήσεως, ουδετεροποιήσεως συγκυριαρχίας συμπροστασίας... γιατ θεωρεί τ Άγιον Όρος αναποσπάστως ηνωμένον μετά του όλου εδάφους του Ελληνικού Βασιλείου... και προσκαλεί τους Αγιορείτες πατέρας και αδελφούς, τους ζηλωτές της δόξης των ομολογητών και μαρτύρων του Αγίου Όρους, να ετοιμασθούν διά τον αμαράντινον του μαρτυρίου στέφανον», σε περίπτωση που θα αποσπάσουν την χερσόνησο του Άθω από το ελληνικό έδαφος».

Αστρολογικά: Η απελευθέρωση του Άθω εντάσσεται και αυτή στην περίοδο όπου στον προοδευτικό χάρτη της Ελλάδας κυριαρχούσαν ο Άρης και ο Ουρανός, ορίζοντας τον υπερδιπλασιασμό του Ελληνικού κράτους μέσα από συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις.

Παρ’ ότι η τελική συνθήκη που επικύρωσε την ελληνική κυριαρχία στην χερσόνησο υπεγράφη το 1923, η 15η Νοεμβρίου (με το νέο ημερολόγιο) μπορεί να θεωρηθεί ως «γενέθλια» για το Άγιον Όρος.

Κατά την γνώμη μου, ο χάρτης της ημέρας σε σχέση με το προφίλ μιας πλούσιας μοναστηριακής κοινωνίας, αναδεικνύει περισσότερο τις αστρικές πλανητικές θέσεις και ιδίως αυτές του Κρόνου στον Ταύρο, του Δία στον Σκορπιό και της Σελήνης στον Αιγόκερω. Από εκεί και ύστερα οι «κρυφές» όψεις του Κρόνου με την Σελήνη (τετράγωνο) και την Αφροδίτη (αντίθεση) συνάδουν με τους αυστηρούς ηθικούς ή πνευματικούς περιορισμούς και το «άβατον» για τις γυναίκες, ενώ η θρησκευτική δυναμική του Άθω αποτυπώνεται στο «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Άρη στον Ζυγό με -ποιόν άλλο;-τον Ποσειδώνα στον Καρκίνο.

2 Νοεμβρίου 1951: Γεννήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης

Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλου και της Γρηγορίας Λεβέντη που μετοίκησε στον Πειραιά από την Μεσσήνη, γενέτειρά του. Το 1969 εισήλθε τέταρτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και αργότερα πήγε για μετεκπαίδευση στη Γερμανία. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα εφόσον κατείχε πολύγραφο και με ομάδα συμφοιτητών του διένειμε προκηρύξεις, καλώντας τους Αθηναίους σε εξέγερση ενάντια στο καθεστώς. Ξεκίνησε να ασχοληθεί με την πολιτική το 1982, οπότε έθεσε και υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά. Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 67, τον οποίο αργότερα πούλησε στον εκδότη Γιώργο Κουρή που τον μετονόμασε σε Extra Channel 3. Το 1992 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα Πρόεδρος. Το όνομα επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου. Το 1993 είχε διαταχτεί η ρίψη των κεραιών του Καναλιού 67 από τον Υμηττό. Ο Βασίλης Λεβέντης υποστηρίζει ότι η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προσπάθησε να κλείσει το κανάλι, φοβούμενη τις εκπομπές του, στις οποίες ο Βασίλης Λεβέντης υπενθύμιζε την Αποστασία του 1965. Η παρουσία και ο λόγος του Βασίλη Λεβέντη έχουν γίνει αντικείμενα σάτιρας από πολλούς ενώ στο διαδίκτυο διακινούνται βίντεο με τηλεοπτικές εκπομπές του που καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά πολιτικών.

Αστρολογικά: Επίμονος και αμετανόητος Σκορπιός συνεχίζει να παλεύει σχεδόν μόνος του στην πολιτική, παρά την διαρκή και ενίοτε ακραία σάτιρα προς το πρόσωπο του. Το πάθος με το οποίο υπερασπίζεται τις απόψεις του διακρίνεται στην σύνοδο της Αφροδίτης με τον Άρη στην Παρθένο με τους δύο πλανήτες να σχηματίζουν ισάριθμα τετράγωνα με την Σελήνη στον Τοξότη, διευρύνοντας την εκφραστική γκάμα της ακόμη και πέρα από τα όρια του γκροτέσκ. Η ενασχόληση του με τα κοινά προκύπτει από το τετράγωνο του Ήλιου με την αστρική Δήμητρα στον Υδροχόο αλλά και τον Ουρανό στον Καρκίνο, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είναι ο «αυτουργός» της ιδιαίτερης πορείας του κ Λεβέντη, αφού ως αστρικός δημιουργεί ένα τ-τετράγωνο με τον Άρη, την Αφροδίτη και την Σελήνη.

Τέλος, η «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Ήλιου με τον τροπικό Ποσειδώνα κατατάσσει τον κ Λεβέντη ανάμεσα στους πολιτικούς με όραμα αλλά και μονίμως ...αιθεροβατούντες!


2 Νοεμβρίου 1988: Το «σκουλήκι» Morris

Το Σκουλήκι Morris ή Σκουλήκι του Internet θεωρείται το πρώτο από τα σκουλήκια υπολογιστή που διανέμονται μέσω του Διαδικτύου και σίγουρα κέρδισε μεγάλη προσοχή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης, είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη καταδίκη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το νόμο περί Απάτης Υπολογιστών και Πράξεις Κατάχρησης του 1986. Φτιάχτηκε από ένα φοιτητή στο πανεπιστήμιο του Cornell, τον Robert Morris Tappan, και εγκαινιάστηκε στις 2 Νοεμβρίου 1988 από το MIT. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το σκουλήκι Morris δεν φτιάχτηκε για να προκαλέσει ζημιά, αλλά για να εκτιμηθεί το μέγεθος του Διαδικτύου. Το σκουλήκι παρουσιάστηκε από το MIT για να αποκρυφτεί το γεγονός ότι αρχικά προήλθε από το Cornell. Το Σκουλήκι «δούλευε» αξιοποιώντας τρωτά σημεία στο Unix καθώς και αδύναμους κωδικούς πρόσβασης και δεν θα είχε καμία επιτυχία σε ένα σωστά ρυθμισμένο σύστημα. Ωστόσο, αποδείχτηκε αρκετά επιζήμιο εφόσον ένας υπολογιστής θα μπορούσε να μολυνθεί πολλές φορές και κάθε επιπλέον διαδικασία θα επιβράδυνε το μηχάνημα στο σημείο να είναι ακατάλληλο προς χρήση.

Αστρολογικά: Για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μια σύνοδος του Ήλιου με τον Πλούτωνα σε αντίθεση με τον αστρικό Δία είναι σίγουρα αντιπροσωπευτική μιας διακεκριμένης υπονομευτικής δράσης, ιδιαίτερα όταν ο Δίας «μεταφέρει» τις επικοινωνιακές ιδιότητες της τροπικής του θέσης στους Διδύμους. Επιπλέον η σύνοδος του Κρόνου με τον Ουρανό στο τέλος του Τοξότη δείχνει το ίδιο ένοχη για μια πειραματική εφαρμογή που ...για αλλού ξεκίνησε κι αλλού πήγε!

Ωστόσο πέραν αυτών, τα αστρολογικά φώτα πέφτουν πάνω στον Άρη (στο μεταίχμιο Ιχθύων-Κριού), ο οποίος δικαιώνει και με το παραπάνω την ιδιότητα του αντάρτη. Ως εκφραστής της ανεξέλεγκτης δράσης του ...αυτόνομου «σκουληκιού» σχηματίζει μια «κρυφή» αντίθεση με τον αστρικό Ερμή και δύο τετράγωνα με τον Κρόνο και τον Ουρανό, τα οποία ευθύνονται κατά τεκμήριο και για τις ποινικές ευθύνες που τελικά αποδόθηκαν.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved