Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 13/12

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα





από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου



















13 Δεκεμβρίου 1834 - Η Αθήνα πρωτεύουσα της Ελλάδος

Το 1831 η Αθήνα ήταν ένας μικρός οικισμός έκτασης 1.163 στρεμμάτων, από τα οποία το χωριό κάλυπτε μόνο 772 στρέμματα. Η υπόλοιπη έκταση ήταν ο Ιερός Βράχος της Ακροπόλεως και ο χώρος γύρω απ’ αυτόν. Ο οικισμός έφτανε μέχρι την Κλαυθμώνος από Ευριπίδου - Σαρρή, μέχρι τον Ναό των Ασωμάτων Θησείου και τον Άρειο Πάγο. Είχε μέσα στα όρια αυτά 1.500 σπίτια και 124 εκκλησίες!
Η απελευθέρωση βρήκε πολλές από τις εκκλησίες κατεστραμμένες και
μόνο 32 ήταν ανέπαφες, τα δε κατοικήσιμα σπίτια ήταν μόνο 300! Όταν στις 10 Δεκεμβρίου 1834 ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα ο Όθωνας και η κυβέρνησή του, η πόλη είχε μόλις 10.000 κατοίκους. Τον καιρό εκείνο γινόταν ευρεία συζήτηση για την επιλογή της πρωτεύουσας της Ελλάδος.
Εκτός από το Ναύπλιο, την προσωρινή πρωτεύουσα, έγιναν συζητήσεις για την Κόρινθο, το Άργος, την Τρίπολη (τις πρότειναν Πελοποννήσιοι), τα Μέγαρα (πρόταση Κωλέττη), τον Πειραιά και τη Σύρο. Τελικώς, η Αθήνα επελέγη ως πρωτεύουσα μετά την πρόταση του Λουδοβίκου της Βαυαρίας, πατέρα του Όθωνα, για δύο λόγους: α) Ήταν αδύνατος ο βομβαρδισμός της από θαλάσσης (!..) και β) λόγω της αρχαίας αίγλης της. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1834 «η καθέδρα ημών μετατίθεται εκ Ναυπλίου εις Αθήνας...», όπως έγραφε το σχετικό διάταγμα του ΄Οθωνα. Είχε όμως και μία προσθήκη: «Θα είναι προσωρινή πρωτεύουσα της Ελλάδος, έως ανακτήσεως της Κωνσταντινουπόλεως...». Ο Λουδοβίκος λάτρευε κυριολεκτικά την αρχαία Αθήνα και τον πολιτισμό της γι’ αυτό έστειλε στην Αθήνα τον αρχιτέκτονα Γκούτενσον να σχεδιάσει τη νέα πόλη που θα κτιστεί, με αυστηρή εντολή να μη θιγούν οι αρχαιολογικοί χώροι.

Αστρολογικά: Η Αθήνα παραδόθηκε επισήμως από τους Τούρκους στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος στις 12/4/1833 (με το νέο ημερολόγιο) και η... βιαστική φύση τα ου Κριού σε συνδυασμό με την παρουσία του Δία στο ζώδιο αλλά και του ανανεωτικού εξαγώνου Ήλιου-Ουρανού, δεν άργησαν να φέρουν τα αποτελέσματα τους.

Ο Όθωνας και οι αρχές εγκαταστάθηκαν στην πόλη καθώς ο διελαύνων Κρόνος έκανε αντίθεση με τον Ήλιο της, ορίζοντας την ανάληψη των «ευθυνών» της ως μια συγκεντρωτική πρωτεύουσα, μύριων ...προβλημάτων!

13 Δεκεμβρίου 1937 - Η σφαγή της Νανκίνγκ

Τον Αύγουστο του 1937, ο Ιαπωνικός στρατός εισέβαλε στην Σαγκάη, όπου συνάντησε ισχυρή αντίσταση και υπέστη βαριές απώλειες. Η μάχη ήταν αιματηρή καθώς και οι δύο πλευρές μάχονταν σώμα με σώμα. Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι Ιάπωνες είχαν καταλάβει τη Σαγκάη με τη βοήθεια βομβαρδισμού από το ναυτικό τους. Το Γενικό Αρχηγείο στο Τόκιο αρχικά είχε αποφασίσει να μην επεκτείνει τον πόλεμο λόγω των βαριών απωλειών και το χαμηλό ηθικό των στρατευμάτων. Ωστόσο, την 1η Δεκεμβρίου, η έδρα διέταξε την κεντρική περιοχή του Στρατού στην Κίνα και του 10ου τάγματος να καταλάβει την Νανκίνγκ, τότε πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Κίνας. Η Σφαγή της Νανκίνγκ είναι επίσης γνωστή κι ως Βιασμός της Νανκίνγκ γιατί ήταν μια μαζική δολοφονία - γενοκτονία και βιασμοί που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο των έξι εβδομάδων μετά την Ιαπωνική άλωση της πόλης της Nanjing (Νανκίνγκ) στις 13 Δεκεμβρίου του 1937, κατά τη διάρκεια του Β’ Σινο-Ιαπωνικού Πολέμου. Την περίοδο αυτή εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι πολίτες και στρατιώτες αφοπλίστηκαν, δολοφονήθηκαν και 20,000-80,000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά βιάστηκαν από στρατιώτες του Αυτοκρατορικού Ιαπωνικού Στρατού. Το γεγονός παραμένει ένα αμφιλεγόμενο πολιτικό ζήτημα, καθώς οι διάφορες πτυχές του έχουν αμφισβητηθεί από κάποιους ιστορικούς ρεβιζιονιστές και Ιάπωνες εθνικιστές, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είτε η σφαγή είχε περιγραφεί με τη μέγιστη υπερβολή είτε είχε παραχθεί για λόγους προπαγάνδας. Ως αποτέλεσμα των εθνικιστικών προσπαθειών για την πλήρη άρνηση ή τον εξορθολογισμό των συγκεκριμένων εγκληματών πολέμου που διαπράχθηκαν, η διαμάχη γύρω από τη σφαγή παραμένει ακόμα εμπόδιο στις Σινο-Ιαπωνικές σχέσεις, καθώς και τις Ιαπωνικές σχέσεις με άλλα κράτη της Ασίας, όπως τη Νότια Κορέα και τις Φιλιππίνες.

Αστρολογικά: Η αντίθεση Δία-Πλούτωνα, στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου, με την «κρυφή» ενίσχυση του αστρικού Άρη (σε σύνοδο με τον Δία) ήταν η όψη που όρισε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου παγκοσμίως, ανάλογου με τις θηριωδίες του Κεμάλ σε βάρος του Ελληνικού και Αρμένικου πληθυσμού. Οι σφαγές και οι βιασμοί χιλιάδων Κινέζων έγιναν σε περίοδο εκλείψεων, με πιο χαρακτηριστική την Σεληνιακή της 18ης Νοεμβρίου, όπου για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Νανκίνγκ ο Ωροσκόπος στον Ταύρο ήταν σε σύνοδο με τον Ουρανό και το Μεσουράνημα σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και σε σύνοδο με τον Άρη, τον Δία και την αστρική Δήμητρα.

13 Δεκεμβρίου 1943-Η σφαγή των Καλαβρύτων

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ή τη Σφαγή των Καλαβρύτων, αναφέρεται στην εξόντωση του ανδρικού πληθυσμού και τη συνακόλουθη ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης των Καλαβρύτων από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής κατά τη διάρκεια της Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Είναι η πιο σοβαρή υπόθεση για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 1943, η 117η Jäger Division ξεκίνησε μια αποστολή που ονόμασε Unternehmen Kalavryta (Επιχείρηση Καλάβρυτα) με στόχο να περικυκλώσουν τους Έλληνες αντάρτες στην ορεινή περιοχή γύρω από τα Καλάβρυτα. Κατά τις επιχειρήσεις, μερικοί Γερμανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 77 από αυτούς, οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι, εκτελέστηκαν. Η Διοίκηση του Γερμανικού τμήματος αποφάσισε να αντιδράσει με σκληρά αντίποινα και μαζικές ενέργειες. Η εντολή υπεγράφη από τον Karl von Le Suire στις 10 Δεκεμβρίου 1943. Τα αντίποινα άρχισαν από την παράκτια περιοχή της Αχαΐας στη Βόρεια Πελοπόννησο όπου τα στρατεύματα της Βέρμαχτ βάδιζαν προς την πόλη των Καλαβρύτων, καίγοντας χωριά και δολοφονώντας αμάχους στο διάβα τους. Όταν έφτασαν στην πόλη κλείδωσαν όλες τις γυναίκες και τα παιδιά στο σχολείο της πόλης και διέταξαν όλους τους άρρενες κατοίκους από 12 και πάνω να μαζευτούν σε ένα λόφο ακριβώς πάνω από το χωριό. Εκεί, τα Γερμανικά στρατεύματα τους πυροβόλησαν όλους. Υπήρχαν μόνο 12 άνδρες επιζώντες που ήταν παρόντες εκείνη την ημέρα κι ένα αγόρι. Οι 12 επιζώντες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης έπεσαν κάτω και τα σώματά τους καλύφθηκαν από τους νεκρούς έτσι ώστε, όταν οι Γερμανοί πέρασαν κοιτώντας για επιζώντες, δεν τους είδαν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι γυναίκες και τα παιδιά κατάφεραν να απελευθερωθούν από το σχολείο αφού τους λυπήθηκε ένας Ναζί και τους άφησε να ξεφύγουν, ενώ η πόλη ήταν ήδη στις φλόγες. Την επόμενη ημέρα τα ναζιστικά στρατεύματα έκαψαν το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, ένα ορόσημο της Ελληνικής Επανάστασης.
Συνολικά, περισσότεροι από 1200 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αντιποίνων. Περίπου 1.000 σπίτια λεηλατήθηκαν και κάηκαν και περισσότερα από 2.000 πρόβατα και άλλα μεγάλα κατοικίδια ζώα κατασχέθηκαν από τους Γερμανούς. Στις 18 Απριλίου 2000, ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Johannes Rau, επισκέφτηκε την πόλη των Καλαβρύτων να εκφράσει τα συναισθήματα ντροπής και τη βαθιά του θλίψη για την τραγωδία. Ωστόσο, δεν αποδέχτηκε την ευθύνη για λογαριασμό του Γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων…

Αστρολογικά: Ο Δήμος Καλαβρύτων που αναφερόταν σε μια ευρεία περιοχή της Αχαΐας ιδρύθηκε το 1835, ωστόσο ο γενέθλιος χάρτης της ομώνυμης κοινότητας, με έδρα τα Καλάβρυτα, που συστάθηκε στις 10/9/1912 (με το νέο ημερολόγιο) δείχνει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στην σφαγή του 1943, αφού παρά την έλλειψη ακριβούς ώρας (η 12η μεσημβρινή είναι απλά ενδεικτική), φαίνεται η κατά τεκμήριο αποφασιστική συμμετοχή του Πλούτωνα και του Ουρανού, των δύο πλανητών που εμπλέκονται συχνά σε ακραίες εκδηλώσεις της Φύσης αλλά και της βαρβαρότητας που διέπει το ανθρώπινο είδος -ιδιαίτερα τους φανατικούς θιασώτες των ποικίλων -ισμών.

Στον συγκεκριμένο χάρτη, σχηματίζεται ένα τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Δία, την Σελήνη και τον αστρικό Πλούτωνα στην 7η μοίρα του μεταβλητού σταυρού, με τα τρία ουράνια σώματα να βρίσκονται σε Τοξότη, Παρθένο και Διδύμους αντίστοιχα. Η θέση της Σελήνης βέβαια δεν είναι ακριβής, όμως σε κάθε περίπτωση το τ-τετράγωνο υπάρχει και ορίζει την ζώνη της 7ης μοίρας ως περιοχή ύψιστης ευαισθησίας, τόσο σε σχέση με τον λαό των Καλαβρύτων (Σελήνη), όσο και σε σχέση με μια διακεκριμένη καταστροφή (ο αστρικός Πλούτωνας σε αντίθεση με τον Δία).

Επιπλέον στον ίδιο χάρτη ο Άρης στην 5η μοίρα του Ζυγού σχηματίζει ισχυρές όψεις με τον τροπικό Πλούτωνα (τετράγωνο), τον Δία (εξάγωνο) αλλά και τους Ουρανό και Ποσειδώνα στην αστρική τους εκδοχή (επίσης τετράγωνα).

Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με έναν εν δυνάμει ιδιαίτερα «ταλαντούχο» ως προς τις καταστροφές Άρη, που δυστυχώς επιβεβαίωσε την ισχύ του με μακάβριο τρόπο εκείνο το Δεκέμβρη του 1943, ενισχυμένος όπως θα δούμε από την επανάληψη των γενέθλιων όψεων του με τους αργούς πλανήτες.



Τον Δεκέμβριο του 1943, ο διελαύνων Ουρανός ήταν στην 6η μοίρα των Διδύμων, πάνω δηλαδή στην «κρυφή» γενέθλια αντίθεση Δία-Πλούτωνα και μια σειρά από «συμπτώσεις» οδήγησαν τελικά σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Είχαν προηγηθεί οι θερινές εκλείψεις στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, με πιο ενδεικτική την Ηλιακή της 1ης Αυγούστου, όπου τα Φώτα ήταν σε σύνοδο με τον Δία και τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο και ο Άρης στον Ταύρο και τον 10ο, σε «κρυφή» σύνοδο με τον αστρικό Ουρανό. Η επανάληψη των «θεμάτων» Δίας-Πλούτωνας και Άρης-Ουρανός, έδωσε το πρώτο έναυσμα για να ενεργοποιηθεί ο καταστροφικός τους μηχανισμός.

Καταλυτική ωστόσο υπήρξε και η Νέα Σελήνη της 27ης Νοεμβρίου που «σήμανε» μια γενικευμένη καταστροφή σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Ο Ωροσκόπος της ήταν στην 8η μοίρα των Διδύμων,-με τον Ουρανό φυσικά επάνω του και σε αντιθέσεις με τα Φώτα- και τον Άρη πάλι γωνιακό, στον 1ο οίκο να σχηματίζει μεταξύ άλλων και ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον Δία στον 4ο, ένδειξη μιας φωτιάς που κατακαίει τα πάντα.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα κατέληγαν εκεί που κατέληξαν αν δεν υπήρχε η διέλευση του Ουρανού πάνω από τον γενέθλιο αστρικό Πλούτωνα -αυτή είναι η «μεγάλη εικόνα», η πρωταρχική ένδειξη της ολοκληρωτικής καταστροφής- και επιπλέον η ...δαιμονική εμμονή του Άρη να αναπαράξει την καταστρεπτική ενέργεια των όψεων που σχημάτιζε στον γενέθλιο χάρτη των Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα, στις 13/12/1943 ο διελαύνων Άρης ήταν σε σύνοδο με τον Ουρανό, εξάγωνο με τον Πλούτωνα και «κρυφό» τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, επανέλαβε δηλαδή τρεις από τις τέσσερις κρίσιμες όψεις που είχε στον γενέθλιο χάρτη των Καλαβρύτων, με την τελευταία να επισημαίνει την εξαπάτηση των κατοίκων από τους Γερμανούς αλλά και το γενικευμένο πλιάτσικο. Επιπλέον, ο Άρης είχε και μια «κρυφή» σύνοδο με την Δήμητρα, που εξ αιτίας της κοινωνικής φύσης της, όταν εμπλέκεται σε αγριότητες αυξάνει κατακόρυφα πέρα από την ένταση και τις απώλειες του πληθυσμού.

Εκείνο το μεσημέρι, το ρολόι της εκκλησίας σταμάτησε στις 14:34 και με αυτήν την ενδεικτική ώρα είναι το ωροσκόπιο που σας παραθέτω και στο οποίο μπορείτε να δείτε τα «κατορθώματα» του Άρη αλλά και την συμμετοχή του γωνιακού Δία σε ένα γεγονός που έμεινε στην Ιστορία για να μας θυμίζει ότι αν δοθεί ξανά η ευκαιρία στους Γερμανούς, θα το ξανακάνουν.


©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved