Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 19/12

Το ιστορικό της ημέρας με αστρολογικό... περιτύλιγμα
Παπασταύρου Λίντα
Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 19/12

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

19 Δεκεμβρίου 1980 - Οι εμπρησμοί του Μινιόν και του Κατράντζος

Minion-Karantzos

Τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980 δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές κατέστρεψαν δύο από τα ιστορικότερα πολυκαταστήματα της Αθήνας, το «Μινιόν» και το «Κατράντζος». Στις 3:07 το πρωί της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες και στα δύο πολυκαταστήματα άκουσαν εκρήξεις και δευτερόλεπτα μετά είδαν φλόγες να ξεπηδούν από τα δύο κτίρια. Μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν παρανάλωμα του πυρός, εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών και της απουσίας χωρισμάτων στους ορόφους.
Κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής, που έφθασε και στα δύο σημεία μισή ώρα αργότερα με 38 οχήματα και 170 άνδρες ήταν να αποτρέψει την επέκταση της φωτιάς στα διπλανά κτίρια. Επιτόπου κατέφθασε και ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης που μίλησε για «μεγάλη καταστροφή». Η φωτιά είχε τέτοια ένταση, που από το Μινιόν απέμεινε μόνο ο σκελετός, ενώ το κτίριο του Κατράντζου κατέρρευσε. Οι ζημιές σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της Πυροσβεστικής ανήλθαν σε 2 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο δημιουργός και ψυχή του «Μινιόν» Γιάννης Γεωργακάς υπολόγισε μόνο σε 2 δισεκατομμύρια δραχμές το εμπόρευμα που χάθηκε, ενώ, όπως δήλωσε, το κατάστημα ήταν ασφαλισμένο μόνο για 200 εκατομμύρια δραχμές.

Στις 22 Δεκεμβρίου την ευθύνη για τους εμπρησμούς ανέλαβε η νεοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Οργάνωση Οκτώβρης 80», που ήταν παρακλάδι του ΕΛΑ. Στην προκήρυξή της, που ταχυδρομήθηκε στις εφημερίδες, δικαιολόγησε την επίθεση στα πολυκαταστήματα υποστηρίζοντας ότι «κάθε επιχείρηση, έτσι και αυτές στηρίζονται στην εκμετάλλευση των προλετάριων. Τα αφεντικά εκμεταλλεύονται την ανάγκη των προλετάριων να έχουν ένα εισόδημα για να ζήσουν και τους στριμώχνουν στο μεροκάματο, την αλλοτρίωση και τη μιζέρια». Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν σε βάρος του επιβαρυντικά στοιχεία. Αργότερα, συνέλαβε δύο αδελφές, την Αικατερίνη και την Ευαγγελία Τσαγκαράκη, 23 και 20 ετών αντίστοιχα, επειδή η μία σχετιζόταν με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα στοιχεία της Ασφάλειας δεν ήταν αρκετά κι έτσι ο Μιχάλης Μαργαρίτης (ο δικαστής της 17Ν) τις άφησε ελεύθερες. Οι εμπρησμοί στα πολυκαταστήματα «Κατράντζος» και «Μινιόν» ήταν μόνο η αρχή. Στις 3 Ιουνίου 1981 το σκηνικό επαναλήφθηκε με την ταυτόχρονη πυρπόληση των πολυκαταστημάτων «Κλαουδάτος» και «Ατενέ», στις 4 Ιουλίου του «Δραγώνα» και τρεις μέρες αργότερα στο πολυκατάστημα «Λαμπρόπουλος» στον Πειραιά. Το μπαράζ αυτό των εμπρηστικών επιθέσεων έβαλε την «ταφόπλακα» στο ελληνικό λιανεμπόριο και οδήγησε στην εισβολή των ξένων πολυκαταστημάτων. Ο ΕΛΑ, κατήγγειλε όσους είχαν αποχωρήσει από τις τάξεις του. Μάλιστα, αποκάλυψε στο περιοδικό «Αντιπληροφόρηση» ότι η εμπρηστική ουσία έχει εισαχθεί από την Ολλανδία και χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση της φωτιάς σε πετρελαιοπηγές. Κριτική στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα άσκησε και η 17Ν. Με προκήρυξή της, που δημοσιοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου1981, υποστήριξε ότι ήταν «επιχειρησιακά ασυντόνιστες, όχι κατάλληλα προετοιμασμένες και πολιτικά επιβλαβείς».
Μέχρι σήμερα, οι δύο υποθέσεις εμπρησμών στα πολυκαταστήματα «Κατράντζος» και «Μινιόν», όπως και οι άλλες τέσσερις που ακολούθησαν, παραμένουν ανεξιχνίαστες και έχουν παραγραφεί δικαστικά.

Αστρολογικά: Βλέποντας πια τα γεγονότα από απόσταση γίνεται κατανοητό το με ποιούς τρόπους και από πότε έχει δρομολογηθεί η παράδοση της Ελληνικής αγοράς σε ξένα συμφέροντα.

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης που προηγήθηκε των εμπρησμών, η θέση των Φώτων στην 15η μοίρα του Τοξότη, σε σύνοδο δηλαδή με τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος στον 7ο οίκο, παραπέμπει ευθέως σε μια επίθεση από το εξωτερικό. Μάλιστα, ο διελαύνων αστρικός Άρης έκανε σύνοδο με τα Φώτα, φωτογραφίζοντας οικονομικά κίνητρα (ήταν στον 8ο οίκο).

Όσον αφορά το ωροσκόπιο της στιγμής που ακούστηκαν οι εκρήξεις, έχει ...απ’ όλα. Πολύ χαρακτηριστικές ενδείξεις είναι οι «κρυφές» σύνοδοι του Ήλιου με τον Άρη και του Ουρανού με τον Ποσειδώνα, ωστόσο το τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη, τον Πλούτωνα και την Δήμητρα είναι εκείνο που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο μια διακεκριμένη υπονόμευση.

minion_katrantzos

Αυτή ωστόσο είναι η «μικρή» εικόνα. Γιατί οι πλανήτες φαίνεται πως είχαν συνυπογράψει το καταστροφικό σενάριο μερικούς μήνες πριν, στην Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Αυγούστου.

Θαυμάστε ...όψεις!

Ο Ουρανός στον Σκορπιό, σε αντίθεση με το Μεσουράνημα και ως αστρικός σε σύνοδο με τον Άρη στον Ζυγό.

Ο Άρης, φυσικά σε αντίθεση με το αστρικό Μεσουράνημα και όλα αυτά στον άξονα 6ου-12ου για την Ελλάδα (εργασιακά-κρυφοί εχθροί).

Ο αστρικός Πλούτωνας σε σύνοδο με τον τροπικό Κρόνο στην Παρθένο.

Ο αστρικός Κρόνος πάνω στον άξονα των Φώτων.

Η σύνδεση της συγκεκριμένης Σεληνιακής έκλειψης με τους εμπρησμούς της 19ης Δεκεμβρίου, διαφαίνεται από το ότι στις 19/12 ο διελαύνων αστρικός Ήλιος ήταν σε τετράγωνο με την μοίρα της έκλειψης ενώ επιπλέον είχαμε έναν αξιοσημείωτο συντονισμό, όσον αφορά τις γωνιακές ακμές του χάρτη των εμπρησμών -που πρακτικά αναφέρονται στην ώρα που έγινε το κακό- και τις γωνιακές ακμές του ωροσκοπίου της έκλειψης (στην αστρική τους εκδοχή).

Δηλαδή, με πρώτο το αστρικό ωροσκόπιο της έκλειψης είχαμε:

Ωροσκόπος στην 5η μοίρα του Λέοντα, σε σύνοδο με το Μεσουράνημα στην 6η μοίρα.

Μεσουράνημα στην τελευταία μοίρα του Κριού σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο στην 1η του Σκορπιού.

Πέρα όμως από αυτές τις μάλλον κουραστικές λεπτομέρειες, έχει τεράστια σημασία, πως εκείνα τα χρόνια ο Πλούτωνας ήταν στον Ζυγό, στον 6ο οίκο της Ελλάδος, στον τομέα δηλαδή που συνδέεται με τα εργασιακά θέματα και τις επιχειρήσεις.

Η μηδενιστική δυναμική του «βγάζει μάτι» σε σχέση με τον αστρικό γενέθλιο της Ελλάδος, αφού ο πλανήτης ήταν ακριβώς πάνω στην γενέθλια αστρική Δήμητρα της Ελλάδος στον ίδιο οίκο και σε τετράγωνα ακριβείας με τον γενέθλιο αστρικό Ήλιο και τον γενέθλιο αστρικό Κρόνο.

Επρόκειτο δηλαδή για μια μοιραία εξέλιξη, όχι βέβαια από «φυσικά» αίτια αλλά με την αυτουργία ισχυρών συμφερόντων που επιπλέον είχαν -ως είθισται- και μια «στήριξη» από εγχώρια κέντρα εξουσίας.

19 Δεκεμβρίου 2001 - Η Αργεντινή σε κατάσταση πολιορκίας

argentina_economy_crisis

Η εξέγερση του Δεκεμβρίου του 2001 ήταν μια περίοδος πολιτικής αλλά και γενικής αναταραχής στην Αργεντινή, με τα πιο βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες, τη Rosario και άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Η εξέγερση ήταν κυρίως της μεσαίας τάξης εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Fernando de la Rua, που είχε αποτύχει να περιορίσει την οικονομική κρίση που περνούσε το τρίτο έτος της ύφεσης. Καθ 'όλη τη μέρα της 19ης Δεκεμβρίου έγιναν λεηλασίες και η κυβέρνηση πίστευε ότι υποκινητές ήταν οι Περονιστές, ιδίως στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Ο πρόεδρος De La Rua και το επιτελείο του άρχισαν να εξετάζουν εναλλακτικά μέτρα για να αποκαταστήσουν την τάξη. Η πρώτη λύση που εξετάστηκε ήταν να αναπτυχθεί ο στρατός για τον περιορισμό της βίας. Ωστόσο, η Αργεντίνικη νομοθεσία απαγορεύει τη στρατιωτική επέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα ασφαλείας, εκτός εάν η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας καταστούν αναποτελεσματικές. Με τη στρατιωτική επέμβαση να μην αποτελεί επιλογή, ο De La Rua κατέφυγε να κηρύξει σε κατάσταση πολιορκίας (ουσιαστικά μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης) όλη τη χώρα, την ανάπτυξη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, της Εθνικής Χωροφυλακής (συνοριοφυλακής) και το Λιμενικό Σώμα για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη βία. Αργότερα εκείνο το βράδυ, ο De La Rua απευθύνθηκε στο έθνος για να ανακοινώσει την κατάσταση πολιορκίας και να καλέσει τους Περονιστές να διαπραγματευτούν μια «κυβέρνηση εθνικής ενότητας". Μετά από τη μετάδοση, έγινε η αυθόρμητη διαμαρτυρία cacerolazos (το χτύπημα της κατσαρόλας) σε όλο το Μπουένος Άιρες και άλλες μεγάλες πόλεις, σηματοδοτώντας τις ταραχές της μεσαίας τάξης. Ομάδες διαδηλωτών κινητοποιηθεί σε όλο το Μπουένος Άιρες, με μερικούς απ 'αυτούς να φθάνουν στην Plaza de Mayo, όπου έγιναν και βίαια επεισόδια με την Ομοσπονδιακή δύναμη της Αστυνομίας. Αυτή η ημέρα είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο των Gotan στο τραγούδι «Queremos Paz».

Αστρολογικά: Η γενικευμένη κοινωνική εξέγερση συνέβη σε περίοδο εκλείψεων με την Ηλιακή της 14ης Δεκεμβρίου να δίνει τον ρυθμό (ο Άρης σε σύνοδο με το Μεσουράνημα στους Ιχθύες και «πάνω» στην γενέθλια Σελήνη της Αργεντινής). Εξετάζοντας τις συνθήκες της περιόδου το μάτι πέφτει στο ακριβέστατο «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα (στην 21η μοίρα του Υδροχόου και του Σκορπιού, αντίστοιχα), μια όψη που ταιριάζει με την μοναδικότητα, την κοινωνική διάσταση αλλά και το ύφος των γεγονότων (κοινωνική αναταραχή με αιτία έναν οικονομικό μηδενισμό).

Θα πρέπει ωστόσο να αναζητηθούν επιπλέον ενδείξεις στο ωροσκόπιο της Αργεντινής.

Οι περισσότεροι μελετητές χρησιμοποιούν για την Αργεντινή τον χάρτη της 25ης Ιουνίου του 1810, υπάρχει ωστόσο και εκείνος της επίσημης ανεξαρτησίας της χώρας στις 9/7/1816, ο οποίος έχει τον Κρόνο στην 23η μοίρα του Υδροχόου, πολύ κοντά δηλαδή στον διελαύνοντα Ουρανό του 2001. Όμως, ο χάρτης του 1810 έχει τον αστρικό Κρόνο -σε αντίθεση μάλιστα με τον Άρη- στην 21η μοίρα του Σκορπιού, just to the point δηλαδή αναφορικά με τις διελεύσεις των δύο «μεγάλων».

Και το ότι συμπεριλαμβάνω και τους δύο χάρτες στην αστρολογική ερμηνεία, είναι για να επισημάνω πως όπως συμβαίνει ...συνήθως και οι δύο χάρτες, έχοντας κοινά σημεία μεταξύ τους ανταποκρίνονται το ίδιο ικανοποιητικά στα γεγονότα του 2001.

Σημειωτέον ότι και για κανέναν δεν δίνεται συγκεκριμένη «ώρα γέννησης», οπότε τα κριτήρια της αξιολόγησης είναι αυστηρά πλανητικά.

Για τις 19/12/2001, το πρώτο σημάδι μιας πυροδότησης ακροτήτων έρχεται από τον διελαύνοντα Άρη στην 7η μοίρα των Ιχθύων, σε τετράγωνο είτε με τον γενέθλιο Ποσειδώνα (στον χάρτη του 1810), είτε με τον γενέθλιο Ουρανό (στον χάρτη του 1816) της Αργεντινής στον Τοξότη.

Είτε η μια είτε η άλλη όψη είχαν ένα επιπλέον ειδικό βάρος, αφού η μεν πρώτη υπάρχει ως αντίθεση στον χάρτη του 1810 και η δεύτερη ως «κρυφό» τετράγωνο σε εκείνον του 1816 (ο τροπικός Άρης στον Λέοντα σε τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό στον Σκορπιό).

Ανάλογα ...κατατοπιστικές είναι και οι ενδείξεις στις προόδους, όπου και στους τους δύο χάρτες, ο Άρης κάνει ...κάτι!

Έτσι, το τετράγωνο του Ουρανού και του Πλούτωνα πάνω στον γενέθλιο Κρόνο βρήκε έναν καλό «σύμμαχο», με τα γνωστά αποτελέσματα.

argentina

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved