Νέα Ζηλανδία-Μετά τον Πλούτωνα, ο Ουρανός

Ή αν προτιμάτε και οι δύο μαζί, αφού είναι γνωστό πως αυτήν την περίοδο οι δύο πλανήτες «μονομαχούν» στους ουρανούς απειλώντας δικαίους και αδίκους με τις «παράπλευρες απώλειες» τους.

Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος

Η Νέα Ζηλανδία δεν απασχολεί συχνά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αφού σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια ήρεμη χώρα, όμως το τελευταίο διάστημα κάτι «περίεργο» συμβαίνει, λες και οι κοσμικές δυνάμεις την έχουν βάλει στο στόχαστρο. Γιατί μετά την ακολουθία των σεισμών στο Christchurch (ο πιο καταστροφικός έγινε τον Φεβρουάριο του 2011), ήρθε ένα αναπάντεχο όσο και σπάνιο στο είδος του δυστύχημα να στρέψει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της.

Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου, ένα τουριστικό αερόστατο με δέκα επιβάτες και τον οδηγό του έπεσε πάνω σε ηλεκτροφόρα σύρματα, με αποτέλεσμα να πέσει φλεγόμενο στο έδαφος. Για την Νέα Ζηλανδία, αυτή η τραγωδία είναι η πιο πολύνεκρη στο είδος της από τον Φεβρουάριο του 1979, όταν μια επίσης τουριστική πτήση συνετρίβη στην Ανταρκτική με αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες ζωές.

Και βέβαια, τόσο το είδος, όσο και οι συνθήκες του δυστυχήματος (πτήση, πρόσκρουση σε καλώδια) παραπέμπουν άμεσα στον πλανήτη Ουρανό, με την ενδεχόμενη συμβολή του Άρη, ο οποίος συνήθως πυροδοτεί ανάλογες καταστάσεις.

Στο ωροσκόπιο της στιγμής (7:20 κατ' εκτίμηση) είναι ορατά τα σημάδια μιας εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες (ο αστρικός Ωροσκόπος σε σύνοδο με τον τροπικό Πλούτωνα και το αστρικό Μεσουράνημα σε σύνοδο με τον τροπικό Άρη).
Μπορεί επίσης να σταθεί κανείς στις «κρυφές» όψεις του Άρη με τον Ήλιο (τετράγωνο) και τον Ποσειδώνα (αντίθεση).










Όσο για τα ερωτηματικά που ενδεχομένως να προκύπτουν από την «απουσία» του Ουρανού αλλά και για το συνολικό υπόβαθρο της τραγωδίας, οι απαντήσεις έρχονται από τον γενέθλιο χάρτη της Νέας Ζηλανδίας.


Η Νέα Ζηλανδία δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία χώρα για την οποία προτείνονται δύο ωροσκόπια, το σημαντικό όμως στην περίπτωση μας είναι ότι τόσο στο πρώτο (18/9/1840, 12:20 Auckland), όσο και στο δεύτερο (26/9/1907, 00:00 Wellington ) ο άξονας Μεσουρανήματος-Ναδίρ βρίσκεται περίπου στην ίδια θέση, στις πρώτες μοίρες δηλαδή του άξονα Κριού-Ζυγού.



Και στον χάρτη των διελεύσεων είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς με μια ματιά πως αυτήν την περίοδο η συγκεκριμένη περιοχή πλήττεται από το δίδυμο Ουρανού-Πλούτωνα.


Μάλιστα στον χάρτη του 1907, τόσο η Αφροδίτη, όσο και ο Ήλιος δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη από τους δύο πλανήτες και όσον αφορά την πρόσφατη τραγωδία είναι χαρακτηριστική η θέση του Ουρανού απέναντι από τον γενέθλιο Ήλιο στον 3ο οίκο (ταξίδια, μεταφορικά μέσα). Όσο για την θέση της διελαύνουσας Σελήνης, η οποία λειτούργησε όπως ακριβώς και οι δείκτες ενός ρολογιού που επισημαίνουν την ώρα, πιστοποιεί δύο πράγματα. Από την μια ενοχοποιεί την πρόσφατη Σεληνιακή έκλειψη που έγινε πάνω στον Ωροσκόπο της Νέας Ζηλανδίας στους Διδύμους και από την άλλη σε μια αντίθεση ακριβείας με τον γενέθλιο αστρικό Ουρανό της χώρας στον Τοξότη, υποδηλώνει την ενεργοποίηση του εν λόγω «κυρίου».

Με μια πληρέστερη διερεύνηση των αστρολογικών αιτίων της τραγωδίας, εντοπίζονται αρκετοί ακόμη κακοί οιωνοί, όπως για παράδειγμα η αντίθεση του προοδευμένου Μεσουρανήματος με τον γενέθλιο Άρη της χώρας στον Αιγόκερω και τον 8ο οίκο ή οι πράγματι ...τρομοκρατικές ενδείξεις στον χάρτη της φετινής Ηλιακής επιστροφής: Ο Ήλιος σε τ-τετράγωνο με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, επάνω στους γωνιακούς άξονες και με επιπλέον ενεργειακές «διεξόδους» τον Άρη και τον αστρικό Ποσειδώνα. Πρόκειται σίγουρα για ένα «τσουνάμι» κοσμικής ενέργειας και όλα αυτά σημαίνουν βέβαια πως το 2012 δεν θα είναι διόλου ήρεμο για την Νέα Ζηλανδία. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως οι πλανήτες θα αλλάξουν γρήγορα το πεδίο της δράσης τους, στοχεύοντας λιγότερο σε αθώα θύματα.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved