από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου
12 Ιανουαρίου 1967 - Η πρώτη εφαρμογή της κρυογονικής
Ο James Hiram Bedford ήταν ένας καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ο οποίος είχε γράψει αρκετά βιβλία σχετικά με την επαγγελματική συμβουλευτική. Είναι το πρώτο πρόσωπο, του οποίου το σώμα ήταν κρυογονικά διατηρημένο (κατεψυγμένο), μετά το θάνατό του και ο οποίος εξακολουθεί να καταψυχεται. Τον Ιούνιο του 1965 η LES προσφέρθηκε να διατηρήσει ένα άτομο δωρεάν και η σύζυγος του Bedford προσέφερε τον άντρα της που έγινε δεκτός ως υποψήφιος. Ο Bedford είχε καρκίνου του νεφρού που είχε κάνει μετάσταση στους πνεύμονες του. Ο Bedford άφησε επίσης $ 100.000 στην έρευνα κρυογονικής στη διαθήκη του. Το σώμα του Bedford καταψύχτηκε λίγες ώρες αφού πέθανε από φυσικά αίτια που σχετίζονται με τον καρκίνο του. Το σώμα του πάγωσε από τον Robert Prehoda , τον Δρ Dante Brunol και τον Robert Nelson, Πρόεδρο της Cryonics Society of California. Διατηρήθηκε σε υγρό άζωτο από την οικογένειά του στη νότια Καλιφόρνια μέχρι το 1982, οπότε και στη συνέχεια μετακόμισε στο Alcor Life Extension Foundation όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.
Αστρολογικά: Το θέμα βέβαια παραπέμπει άμεσα στον Πλούτωνα ή τον Σκορπιό, όπως επίσης στον Ποσειδώνα και τους Ιχθύες (σχετίζονται με την ψύξη) ή τον Ουρανό (ως καινοτομία). Ο Τζέημς Μπέντφορντ ήταν (ή είναι ακόμη, άραγε;) Ταύρος και η επιθυμία του να «σπάσει» τα δεσμά του θανάτου εντοπίζεται αρχικά στην σύνοδο Ήλιου-Δία, σε συνδυασμό με τον Ουρανό στον Σκορπιό. Επιπλέον, γεννημένος στις 20/4/19893 με την πολύ χαρακτηριστική σύνοδο Ποσειδώνα-Πλούτωνα στους Διδύμους έγινε το πρώτο πειραματόζωο μιας ακόμη δυνατότητας που πρόσφερε στην εποχή μας αυτή η σπάνια όσο και καθοριστική όψη. Ωστόσο, κρίνοντας από την ημέρα που καταψύχθηκε, φαίνεται πως στην όλη υπόθεση ενεπλάκη και η Έρις, η οποία συνδέεται στενά με την επιστημονική πρόοδο και ιδιαίτερα τις εφαρμογές στην Ιατρική. Η αντίθεση του διελαύνοντα Πλούτωνα με την γενέθλια Έριδα του Μπέντφορντ στους Ιχθύες ήταν ίσως ένα από τα κύρια «κλειδιά» για τον ίδιο, ενώ ακόμη ένα κρατούσε ο Ποσειδώνας, που ως αστρικός έκανε αντίθεση με τον Ήλιο του.
Όσον αφορά ειδικότερα την «πρώτη» της κρυογονικής σε άνθρωπο, έγινε κάτω από την επιρροή της «διευκόλυνσης» του Ποσειδώνα από τον Σκορπιό, στην αντίθεση του Κρόνου στους Ιχθύες με το δίδυμο Ουρανού-Πλούτωνα στην Παρθένο.
12 Ιανουαρίου 2010 - Ο σεισμός της Αϊτής
Ο σεισμός της Αϊτής ήταν μεγέθους 7,0 Ρίχτερ, με επίκεντρο κοντά στην πόλη της Léogâne, περίπου 25 χιλιόμετρα (16 μίλια) δυτικά του Πορτ-ο-Πρενς, την πρωτεύουσας της Αϊτής. Έγινε στις 16:53 τοπική ώρα (21:53 UTC) την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010. Έως τις 24 Ιανουαρίου, μετρήθηκαν τουλάχιστον 52 μετασεισμοί 4.5 Ρ ή μεγαλύτεροι και εκτιμάται ότι περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από το σεισμό. Η κυβέρνηση της Αϊτής ανέφερε ότι περίπου 316.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει, 300 000 τραυματίστηκαν και 1.000.000 έμειναν άστεγοι. Επίσης, υπολογίζεται ότι 250.000 κατοικίες και 30.000 εμπορικά κτίρια είχαν καταρρεύσει ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Πολλές χώρες ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για ανθρωπιστική βοήθεια, με τη δέσμευση κεφαλαίων και την αποστολή διάσωσης και ιατρικές ομάδες, μηχανικούς και προσωπικό υποστήριξης. Τα συστήματα επικοινωνίας, σε αέρα και γη, και οι εγκαταστάσεις θαλάσσιων μεταφορών, νοσοκομείων καθώς και τα ηλεκτρικά δίκτυα είχαν καταστραφεί από το σεισμό, που δυσχέραναν τις προσπάθειες διάσωσης και βοήθειας. Στις 22 Ιανουαρίου τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να τερματίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση της Αϊτής επίσημα σταμάτησε την αναζήτηση για επιζώντες.
Αστρολογικά: Ο δεύτερος σε ανθρώπινες απώλειες σεισμός παγκοσμίως, έγινε σε περίοδο εκλείψεων και το «εύκολο» που βλέπει κανείς συγκρίνοντας τις διελεύσεις με τον γενέθλιο χάρτη της Αϊτής (1/1/1804) είναι το τετράγωνο των transit Κρόνου (στον Ζυγό) και Πλούτωνα (στον Αιγόκερω), πάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Κρόνου-Άρη.
Το «παράδοξο» είναι πως ο χάρτης της Σεληνιακής έκλειψης που προηγήθηκε στις 31/12/2009, παρά την ανοικτή σύνοδο του Πλούτωνα με τον Ήλιο και την Αφροδίτη δεν είναι ξεκάθαρα δηλωτικός μιας μεγάλης τραγωδίας, αφού απουσιάζουν οι ενδείξεις σε σχέση με τις γωνιακές ακμές. Αντίθετα, πολλά περισσότερα φαίνονται σε εκείνον της Νέας Σελήνης (16/12), όπου ο Ωροσκόπος ήταν στην 4η μοίρα του Αιγόκερω, επάνω δηλαδή στο τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα.
Ακόμη, τα Φώτα και το αστρικό Μεσουράνημα σχημάτιζαν τ-τετράγωνο με τον Ουρανό στους Ιχθύες, ενώ άμεσα συναφές με μια διακεκριμένη καταστροφή ήταν και το ακριβέστατο τετράγωνο του αστρικού Ουρανού με την Δήμητρα στον Σκορπιό.
Όσον αφορά τον χάρτη του σεισμού, δημιουργεί επίσης κάποιες απορίες, αφού οι γωνιακές ακμές δεν ήταν εκεί που ...όφειλαν (κανονικά ο σεισμός «έπρεπε» να γίνει λίγο νωρίτερα).
Εκκρεμούν λοιπόν κάποιες απαντήσεις, κάτι που σημαίνει πως είτε κάτι μου διαφεύγει, είτε απαιτείται μια επιπλέον έρευνα.