Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 31/1

Τζιμ Λόντος εναντίον του Joe Savoldi, καταρρέουν τα φράγματα στις Κάτω Χώρες, Ίμια - το μοιραίο ταξίδι του Augusta Bell

από το Γ. Ριζόπουλο και τη Λίντα Παπασταύρου

΄

31 Ιανουαρίου 1934 - Τζιμ Λόντος εναντίον του Joe Savoldi

Ο Τζιμ Λόντος γεννήθηκε το 1897 στο Κουτσοπόδι του Άργους και το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Θεοφίλου. Ήταν ο μικρότερος από τα δεκατρία παιδιά της οικογένειας και σε ηλικία δεκατριών χρονών έφυγε από το σπίτι και τελικά κατέληξε να μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού για να επιβιώσει μέχρι που σε ένα πανηγύρι έκανε ένα ρόλο με ένα παλαιστή. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που εκτέθηκε σε κοινό οπότε και ξεκίνησε τις προπονήσεις εντατικά ώστε να παίρνει μέρος σε επαγγελματικούς αγώνες. Στους πρώτους του αγώνες ο Λόντος αποκαλούνταν «Ο σοβατζής της Πάλης Christopher Theophelus», ένα παρατσούκλι που του έδωσε κάποιος όταν τον είδε να μπαίνει στο ρινγκ με τη φόρμα. Μετά από αρκετά χρόνια καθιέρωσε το όνομα Τζιμ Λόντος ως πιο κατάλληλο για παλαιστή. Ο Λόντος έγινε γνωστός για την ωραία του εμφάνιση του και την μυώδη του σωματική διάπλαση και το αξιοποίησε στο μέγιστο επιλέγοντας να αναμετρηθεί με τους πιο άσχημους αντιπάλους που θα μπορούσε να βρει. Αυτή η διαφημιστική τακτική λειτούργησε πολύ καλά και ο Λόντος έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς παλαιστές στη δεκαετία του 1930 και στις αρχές του '40. Εκείνη την εποχή γίνονταν πολλοι αγώνες προμοταρίσματος και σε αυτό το πλαίσιο στις 7 Απριλίου του 1933 στο Chicago Stadium ο Joe Savoldi, το καμάρι των Αμερικανοϊταλών πάλεψε με τον Λόντο, τότε πρωταθλητή βαρέων βαρών. Σε κάποια φάση ενώ είχαν γίνει κουβάρι με τα σχοινιά, ο διαιτητής ο Bob Managoff δήλωσε Savoldi νικητή και του απένειμε τον τίτλο κάνοντας πλήθος διαμαρτυριών να ξεσπάσουν για το αν ο Savoldi είχε κερδίσει πραγματικά τον αγώνα και αν ο τίτλος του Λόντου είχε χαθεί στα σημεία. Ως αποτέλεσμα, ο Savoldi και ο Managoff τέθηκαν σε αναστολή σε ορισμένες περιοχές και η αλλαγή του τίτλου δεν αναγνωρίστηκε. Ο Λόντος συνέχισαν να αυτοαποκαλείται παγκρόσμιος πρωταθλητής, ενώ ο Savoldi πήγε στην περιοχή της Νέας Υόρκης διεκδικήσει τον τίτλο του έως ότου νικήθηκε από τον Jim Browning στις 12 Ιουνίου στο Yankee Stadium. Μετά την ειρήνη που επετεύχθη μεταξύ τους, Λόντος και Savoldi ξαναέδωσαν ένα αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Chicago Stadium στις 31 Ιανουαρίου 1934. Ο Λόντος κέρδισε με νοκ άουτ μπροστά από 20.200 οπαδούς από τους πιο πολλούς που παρακολούθησαν αγώνα πάλης μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Ο Λόντος αποσύρθηκε το 1946 και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του εργαζόμενος σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και αυτές που αγαπούσε ιδιαίτερα κι αφιερώθηκε ήταν για τα ορφανά της Ελλάδας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο γι’ αυτό και τιμήθηκε τόσο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον όσο και από τον τότε Βασιλιά Παύλο της Ελλάδας. Ο Λόντος πέθανε από καρδιακή προσβολή 19 Αυγούστου του 1975 και θάφτηκε στο Oak Hill Memorial Park στο Escondido της Καλιφόρνια.

Αστρολογικά: Ο Τζιμ Λόντος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φέρεται να γεννήθηκε στις 2/1/1897 (14/1 με το νέο ημερολόγιο), ήταν δηλαδή Αιγόκερως, χωρίς ωστόσο να είναι επιβεβαιωμένη η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αν πάντως είναι σωστή, οι όψεις του Άρη στους Διδύμους με Ποσειδώνα και Πλούτωνα (σύνοδοι), την αστρική Δήμητρα (τετράγωνο) αλλά και τον Δία στην Παρθένο (τετράγωνο) αιτιολογούν ικανοποιητικά τα τεράστια προσόντα του Έλληνα παλαιστή.

Όσο για το κορυφαίο σε δημοσιότητα γεγονός της αποδυναμωνόμενης νίκης κατά του «Στραγγαλιστή» Τζόε Σολβίνο, «χαιρέτησαν» και στους ουρανούς, ο Δίας, η Δήμητρα, ο Πλούτωνας, ο Ουρανός και ο αστρικός Κρόνος που σχημάτιζαν έναν «σταυρό» πάνω στον γενέθλιο Ήλιο του Έλληνα θρύλου (24η μοίρα Αιγόκερω)

31 Ιανουαρίου 1953 - Καταρρέουν τα φράγματα στις Κάτω Χώρες

Οι πλημμύρες το 1953 στη Βόρεια Θάλασσα (στην Ολλανδία το Watersnood κυριολεκτικά πλημμύρισε) ήταν από τις μεγαλύτερες που προκληθήκαν από ισχυρή καταιγίδα, που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 31 Γενάρη του 1953 και το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου 1953. Οι πλημμύρες έπληξαν την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Αγγλία και τη Σκωτία. Ο συνδυασμός της υψηλής παλίρροιας και μιας σοβαρής ευρωπαϊκή ανεμοθύελλας προκάλεσε ένα κύμα καταιγίδας. Εξαιτίας του παλιρροϊκού κύματος της Βόρειας Θάλασσας η στάθμη του νερού σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τα 5,6 μέτρα πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας. Η Ολλανδία, μια χώρα που είναι εν μέρει βρίσκεται κάτω από τη μέση στάθμη της θάλασσας επηρεάστηκε πιο πολύ αφού καταγράφηκαν 1.836 θάνατοι. Οι περισσότερες από τις απώλειες σημειώθηκαν στη νότια επαρχία Zeeland. Στην Αγγλία, 307 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις κομητείες του Lincolnshire, του Norfolk, του Suffolk και του Essex ενώ 28 σκοτώθηκαν στην Δυτική Φλάνδρα του Βελγίου.
Παραπάνω από 230 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ ήταν σε σκάφη κατά μήκος των ακτών της Βόρειας Ευρώπης
καθώς και στα βαθύτερα νερά της Βόρειας Θάλασσας. Το πλοίο MV Princess Victoria χάθηκε στο Βόρειο Κανάλι, στη θάλασσα ανατολικά του Μπέλφαστ με 133 θανάτους ενώ βυθίστηκαν και πολλές μηχανότρατες.

Αστρολογικά: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνετέλεσαν στην καταστροφή έγιναν αμέσως μετά από μια Πανσέληνο-Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, η οποία για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Άμστερνταμ είχε το Μεσουράνημα της ακριβώς επάνω στην αντίθεση των δύο Φώτων. Βλέποντας κανείς την σύνοδο Κρόνου-Ποσειδώνα στον Ζυγό και επάνω στον Ωροσκόπο της έκλειψης, εύλογα αναλογίζεται πως οι δύο πλανήτες έκαναν κατά κάποιο τρόπο το «θαύμα» τους. Ως βασικός «ένοχος» ωστόσο κρίνεται κυρίως ο Ουρανός στον Καρκίνο, όχι μόνον γιατί ζωδιακά συνδέεται με το είδος της καταστροφής (πλημμύρες-κατάρρευση φραγμάτων) αλλά και λόγω της σύμπτωσης του με τα Φώτα και το Μεσουράνημα στην αστρική τους εκδοχή. Επιπλέον, το τετράγωνο του με τον αστρικό Δία διόγκωσε την ανατρεπτική-αποσαρθρωτική δράση του.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που σας παραθέτω (στον εξωτερικό κύκλο είναι οι αστρικές θέσεις), στην αλυσίδα των επιρροών προστέθηκε και ο διελαύνων Άρης στους Ιχθύες, ο οποίος έκανε ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον αστρικό Ουρανό και εδώ ακριβώς είναι που κρύβεται το αστρολογικό «μυστικό» της τραγωδίας σε σχέση με την Ολλανδία, αφού το συγκεκριμένο τετράγωνο έγινε πάνω στην σύνοδο του Ήλιου με τον Πλούτωνα και τον Ερμή στους Ιχθύες και τον 10ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της χώρας (16/3/1815, ώρα 10:30, The Hague).

31 Ιανουαρίου 1996 - Ίμια, το μοιραίο ταξίδι του Augusta Bell

Όπως ήδη είχαμε αναφέρει στο «Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα» στις 26/1 η κρίση είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 04:30 της ίδιας μέρας ένα ελικόπτερο Augusta Bell (ΠΝ-21) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που απογειώθηκε από την Ελληνική φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να διαπιστώσει την παρουσία των Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo). Την θέση αυτή υποστήριξε πρόσφατα ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, αναφέροντας μάλιστα πως η τουρκική φρεγάτα «Γιαβούζ» προσφέρθηκε να βοηθήσει, αλλά πήρε αρνητική απάντηση. Ωστόσο, υπάρχει διαδεδομένη στην Ελλάδα η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους Τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί και ότι η αληθινή αιτία της πτώσης αποκρύφτηκε, προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο

Αστρολογικά: Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το κατάστρωμα του «Ναυαρίνο» στις 4:30 με τις ουράνιες δυνάμεις να προδικάζουν μια δυσάρεστη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, ο αστρικός Ωροσκόπος έκανε σύνοδο με τον Πλούτωνα και την Δήμητρα στον Τοξότη και τον 12ο οίκο (κρυφοί εχθροί), παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς σε υπονομευτικές πρακτικές που θα μπορούσαν να έχουν μοιραίες συνέπειες. Και τουλάχιστον από αυτές τις όψεις δεν προκύπτει η εκδοχή του vertigo. Επιπλέον η αντίθεση του αστρικού Μεσουρανήματος με τον Κρόνο έδειχνε μια αποστολή κάτω από αντίξοες συνθήκες (στο όλο σχήμα συμμετείχαν επίσης ο αστρικός Ερμής στον Τοξότη και η Σελήνη στους Διδύμους.

Η μοιραία πτώση του ελικοπτέρου έγινε περίπου στις 5:30, με τον Ωροσκόπο της στιγμής στον Αιγόκερω να «δείχνει» τον τροπικό Δία αλλά και τον αστρικό Ουρανό που σχημάτιζαν μια «κρυφή» σύνοδο σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη για την Ελλάδα περιοχή (6η-7η μοίρα του ζωδίου).

Γενικότερα, η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία θυμίζω πως φιλοξενεί το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος (ο Δίας στον 8ο οίκο και ο Πλούτωνας στον 11ο), υποδηλώνει πως τα ουσιαστικά αίτια της κρίσης ήταν οικονομικά.

Η επίσης «κρυφή» σύνοδος του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ποσειδώνα στον 1ο οίκο, υποδηλώνει τόσο την «κινητικότητα» των δύο στόλων, όσο και τα «παιχνίδια κατασκόπων» που παίχτηκαν εκείνο το βράδυ, ενώ επιπλέον παραπέμπει σαφώς σε λανθασμένους χειρισμούς και αστοχίες.

Από την άλλη πλευρά, οι αστρολογικές απαρχές της κρίσης των Ιμίων τοποθετούνται στην Ηλιακή έκλειψη της 24ης Οκτωβρίου, με τα Φώτα να βρίσκονται ως αστρικά στην 6η μοίρα του Ζυγού σε τετράγωνο με τον Ουρανό.

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved